علت فشار خون بالا چیست؟

دانستنی ها
1402/06/25

در این مقاله ۶ علت بالا رفتن فشار خون را بررسی می‌کنیم.

علت فشار خون بالا چیست؟

کلینیک بهار زندگی

  • کادر پزشکی متخصص و مجرب
  • ارائه مسیر درمان ویژه، مختص هر بیمار
  • استفاده از تجهیزات پیشرفته و تکنولوژی روز دنیا
  • صرف زمان کافی برای مراجعین

ساعات کاری کلینیک

همه روزه به جز جمعه و روزهای تعطیل

09:00 - 21:00

در حال حاضر بیش از 30 درصد جمعیت بالای 18 سال ایران فشار خون بالا دارند. همچنین نزدیک به 50 درصد از مبتلایان به فشار خون از بیماری خود اطلاعی ندارند و بسیاری از آن‌ها به‌صورت تصادفی از فشار خون بالای خود مطلع می‌شوند. فشار خون بالا یکی از مهم‌ترین عوامل خطر بروز بیماری‌های قلبی عروقی و سکته‌های قلبی است. در این مقاله از مجله بهار زندگی در رابطه با علت فشار خون بالا صحبت خواهیم کرد. بعد از مطالعه این مقاله با عوامل فشار خون بالا به‌خوبی آشنا خواهید شد.

اضافه وزن؛ اصلی‌ترین علت فشار خون بالا

چاقی و اضافه وزن یکی از مواردی است که تاثیر منفی بر سلامت انسان دارد. در حالت کلی اضافه وزن روی همه قمست‌های بدن تاثیر می‌گذارد و فشار خون بالا یکی از نتایج اضافه وزن خواهد بود. طبق مطالعات انجام‌شده حدود 20 الی 30 درصد از افرادی که فشار خون بالا دارند، به چاقی بیش از اندازه دچار شده‌اند. وزن بالا موجب بیشتر شدن بافت چربی در بدن خواهد شد.
بافت چربی نیاز به اکسیژن و مواد مغذی دارد؛ بنابراین هرچه‌ نیاز به اکسیژن و مواد مغذی بیشتر شود، حجم خون و مقدار فشار گردش خون بالاتر خواهد رفت. علت فشار خون بالا ممکن است اضافه وزن و چاقی باشد. برای رهایی از بیماری‌های قلبی، رژیم غذایی سالم را انتخاب کنید تا گرفتار این بیماری نشوید. برای اطلاع از گرفتگی عروق بر اثر تجمع چربی پزشکان متخصص با بررسی شرایط بالینی بیمار، ممکن است روش آنژیوگرافی قلب را پیشنهاد کنند.

اضافه وزن؛ علت فشار خون بالا

علت فشار خون بالا؛ مصرف بیش از اندازه سیگار

سیگار کشیدن منجر به فشارخون بالا خواهد شد. سیگار و دخانیات گازهای سمی و نیکوتین را وارد بدن می‌کنند. این گازهای سمی اکسیژن خون را کاهش داده و موجب افزایش گلبول‌های قرمز می‌شود؛ در نتیجه فرد با افزایش فشارخون روبه‌رو خواهد شد. استعمال سیگار به رگ‌های خونی آسیب رسانده و احتمال حمله قلبی یا سکته مغزی را افزایش می‌دهد. در حال حاضر برای چک کردن گرفتگی رگ‌های خونی از روش سیتی آنژیوگرافی نیز استفاده می‌کنند.

کشیدن سیگار؛ علت بالا رفتن فشار خون

استعداد ژنتیکی و تاثیری که بر فشار خون بالا دارد

فاکتورهای ژنتیکی در فشار خون بالا تاثیر دارند. برخی افراد به‌صورت ژنتیکی فشار خون بالا دارند و این فشار خون به‌ دلیل موروثی بودن نسل به نسل در خانواده منتقل می‌شود. این افراد به‌ علت عملکرد متفاوت سیستم تنظیم میزان نمک در کلیه، حساسیت بیشتری دارند و فشار خون در این افراد افزایش پیدا می‌کند.
فشار خون ژنتیکی را می‌توان با رعایت رژیم‌ غذایی و همچنین ورزش‌های روزانه به میزان قابل‌توجهی کنترل کرد. در مواردی دیده شده است افرادی که فشار خون بالا دارند، دچار ضربان قلب ناپایداری نیز هستند. ضربان قلب این افراد به‌ وسیله دستگاه هولتر مانیتورینگ به اندازه 1 تا چند روز کنترل می‌شود تا ریتم ضربان قلب آن‌ها به‌خوبی ارزیابی شود.

رابطه بین فشار خون بالا و ژنتیک

تاثیر اضطراب و استرس بر فشار خون

هنگامی که در یک موقعیت استرس‌زا قرار می‌گیرید، بدن شما هورمون‌هایی مانند کورتیزول و آدرنالین را تولید می‌کند. این هورمون‌ها به‌صورت موقت فشار خون را افزایش می‌دهند و ضربان قلب را سریع‌تر می‌کنند؛ در نتیجه فشار بیشتری به دیواره‌ رگ‌ها وارد می‌شود که باعث افزایش فشار خون خواهد شد. افزایش کوتاه‌مدت فشار خون در زمان استرس موجب آسیب رسیدن به رگ‌های خونی می‌شود.
افزایش فشار خون در طولانی‌مدت آسیب‌های بیشتری به عروق وارد می‌کند؛ بنابراین توصیه می‌کنیم با مدیریت استرس و اضطراب گرفتار فشار خون بالا نشوید. توجه داشته باشید برای تشخیص بیماری قلبی و سلامت قلب معمولا پزشکان نوار قلب را پیشنهاد می‌کنند. قیمت نوار قلب خیلی بالا نیست و با انجام این کار از سلامت قلبی خود به‌طور کامل مطمئن خواهید شد.

نمک و خطرات مرتبط با فشار خون

مصرف بالای نمک به معنای دریافت سدیم بیش از حد نیاز بدن است و در این حالت بدن مقدار بالایی آب جذب خواهد کرد تا بتواند این سدیم اضافه را از بدن خارج کند. میزان نمک مورد نیاز بدن در حالت استراحت کمتر از 5 گرم یا 2300 میلی‌گرم است که حدودا به‌ اندازه یک قاشق مرباخوری است. به‌طور معمول بیشتر افراد سدیم بیشتری در طول روز دریافت می‌کنند؛ بنابراین مصرف بیش از اندازه نمک علت فشار خون بالا است.

طبق تحقیقات انجام‌شده مصرف نمک در ایران 2 برابر استاندارد جهانی بوده و این مورد یکی از عوامل نگران‌کننده فشار خون در کشور است. فشار خون بالا به مرور زمان موجب بیماری‌های قلبی و عروقی شده و برخی از پزشکان برای ثبت دقیق مشکلات قلبی از دستگاه اکو کاردیو گرافی استفاده می‌کنند تا به‌راحتی از گرفتگی‌های قلبی و عروقی مطلع شوند.

مصرف بیش از اندازه نمک علت بالا رفتن فشار خون

فعالیت بدنی کم؛ از عوامل فشار خون بالا

علت فشار خون بالا، در برخی اوقات کم تحرکی است. فعالیت بدنی منظم و دقیق ماهیچه‌های قلب را تقویت می‌کند؛ در نتیجه یک قلب قوی‌تر با فشار کمتری می‌تواند خون را پمپاژ کند. کم‌تحرکی به‌صورت کلی باعث افزایش وزن و همچنین فشار خون بالا در افراد خواهد شد. ورزش و تحرک، فشار خون بالا را به‌خوبی کاهش می‌دهد و همچنین کمک می‌کند تا افراد وزن کمتر و بدن سالم‌تری داشته باشند.

برای اینکه فشار خون در محدوده نرمالی قرار بگیرد، پیشنهاد می‌کنیم روزانه به‌طور منظم پیاده‌روی یا ورزش کنید. انجام این کار باعث تنظیم فشار خون خواهد شد. سلامت قلب و فشار خون را می‌توان با انجام برخی تست‌ها نیز سنجید. به‌عنوان مثال برخی از پزشکان با تست ورزش سلامت قلب افراد را بررسی می‌کنند. هزینه تست ورزش خیلی گران نیست و با انجام این کار خیالتان از بابت سلامت بدن راحت خواهد شد.

پایین آوردن فشار خون با ورزش

کاهش فشار خون با رژیم غذایی سالم و ورزش منظم روزانه

در این مقاله از مجله بهار زندگی ۶ علت فشار خون بالا را بررسی کردیم و اشاره‌ای به عوامل مختلف فشار خون بالا داشتیم. فشار خون بالا یکی از عوامل سکته‌های قلبی و مغزی در جهان است؛ اما به طور کلی با رعایت رژیم غذایی سالم، ورزش منظم، دوری از سیگار، عوامل استرس‌زا و در صورت نیاز مصرف دارو با تجویز متخصص قلب و عروق به راحتی می‌توانیم فشارخون بدن خود را تنظیم کنیم. اگر شما نیز از بیماری‌های فشار خون و قلبی عروقی رنج می‌برید، پزشکان متخصص بهار زندگی به شما کمک خواهند کرد.

کلینیک تخصصی قلب و عروق بهار زندگی، یکی از بهترین مراکز درمانی قلب و عروق کشور است که متخصصان باتجربه و ماهر در این مرکز مشغول به فعالیت هستند. برای دریافت مشاوره و خدمات مرتبط به صفحه اصلی سایت مراجعه کنید. اگر سوالی در رابطه با بیماری‌های فشار خون داشتید، در همین قسمت با ما به اشتراک بگذارید.

نظرات کاربران

  8     -   =   1  

support image

نیاز به مشاوره دارید؟

021-22642277

همین حالا با ما تماس بگیرید...

  3     +   =   3  

در حال ارسال...

Copyright 2024 bahar-e-zendegi.com