واریس طنابی چیست و چگونه ایجاد می شود؟

مجله واریس
1401/02/28

در این مقاله درباره واریس طنابی، علائم، راه‌های پیشگیری و درمان آن صحبت خواهیم کرد.

واریس طنابی چیست و چگونه ایجاد می شود؟

کلینیک بهار زندگی

  • کادر پزشکی متخصص و مجرب
  • ارائه مسیر درمان ویژه، مختص هر بیمار
  • استفاده از تجهیزات پیشرفته و تکنولوژی روز دنیا
  • صرف زمان کافی برای مراجعین

ساعات کاری کلینیک

همه روزه به جز جمعه و روزهای تعطیل

09:00 - 21:00

واریس یکی از شایع‌ترین عارضه‌های عروقی است که حدود ۱۰ تا ۲۰ درصد از جمعیت جهان را درگیر می‌کند. رگ‌های واریسی معمولا زمانی ایجاد می‌شوند که دیواره و دریچه ورید نازک شده باشند. واریس طنابی یکی از انواع واریس بوده که به دلیل ظاهر درهم‌پیچیده به واریس طنابی معروف است. در ادامه این مقاله توضیح می‌دهیم که واریس طنابی چیست و چه زمانی ایجاد می‌شود؟ همچنین علائم و روش درمان واریس را بررسی می‌کنیم. با خواندن این مطلب در چند دقیقه، اطلاعات بسیار مفیدی درباره واریس طنابی به دست خواهید آورد.

واریس طنابی چیست؟ رگ‌های واریسی نازک و پیچیده

واریس طنابی رگ‌های پیچ‌خورده‌ای هستند که به‌صورت لکه‌های بنفش یا قرمز نزدیک سطح پوست ظاهر می‌شوند. رگ‌های واریسی طنابی بیشتر در قسمت تحتانی پاها مانند ساق و مچ پا به وجود می‌آید. رگ‌های واریسی طنابی رگه‌های بسیار نازکی هستند که در هم پیچ می‌خورند و با قرار گرفتن تعداد بسیاری از آن‌ها در کنار هم مانند یک کبودی بزرگ به نظر می‌رسند.

با وجود اینکه واریس طنابی معمولا تهدیدی برای سلامتی محسوب نمی‌شود، ولی درمان واریس پا در چنین مواقعی، احساس ناخوشایند درد، خارش یا گرفتگی ناشی از واریس طنابی در پاها را از بین می‌برد.

رگ های واریس طنابی به رنگ قرمز و بنفش

علت به وجود آمدن و توسعه واریس طنابی در پاها

عوامل مختلفی باعث بروز واریس طنابی در پاها می‌شود که از جمله آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • وراثت و عوامل ژنتیکی: یکی از مهم‌ترین دلایل به وجود آمدن واریس طنابی، وراثت یا عوامل ژنتیکی است. اگر یکی از والدین سابقه ابتلا به واریس را داشته باشند، احتمال ابتلای فرزندان ۴۰ درصد بیشتر از سایر افراد می‌شود.
  • جنسیت: طبق آمار زنان بین ۲ تا ۴ برابر بیشتر از آقایان در معرض ابتلا به عارضه واریس طنابی هستند.
  • افزایش سن: با بالا رفتن سن، به دلیل ضعیف شدن دیواره رگ‌ها، احتمال ابتلا به عارضه واریس در افراد مختلف بیشتر می‌شود.
  • نشستن یا ایستادن‌های طولانی‌مدت:‌ نشستن یا ایستادن طولانی‌مدت روند عادی جریان خون را مختل کرده و فشار بسیاری را بر پاها وارد می‌کند؛ به همین دلیل خون در رگ‌های ناحیه مچ پا تجمع کرده و رگ‌های واریسی طنابی یا عنکبوتی ایجاد می‌شوند.
  • بارداری: در دوران بارداری به دلیل افزایش وزن و حجم مایعات بدن، احتمال ابتلا به واریس بیشتر می‌شود.

برخی از این موارد مانند بارداری، ایستادن یا نشستن طولانی‌مدت و افزایش وزن، علت واریس پا در جوانی به شمار می‌روند. درصورتی‌که احساس درد، بی‌حسی یا سوزش در پاها آزاردهنده باشد، باید به پزشک متخصص مراجعه کنید. پزشک با بررسی علائم و نشانه‌های واریس، بهترین روش درمان واریس طنابی را به شما پیشنهاد می‌دهد.

افزایش احتمال ابتلا به واریس طنابی در بارداری

علائم واریس طنابی؛ با جدی شدن علائم به پزشک مراجعه کنید

واریس طنابی ریشه دار در پاها بیشتر از سایر اندام‌های بدن نمایان می‌شود. از جمله علائم واریس‌های طنابی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • احساس ناراحتی و سنگینی در پاها
  • حساسیت به لمس
  • درد یا سوزش
  • خارش
  • گرفتگی عضلات پا مخصوصا شب
  • ورم مچ یا قسمت تحتانی پا
  • لکه و رنگدانه‌های قهوه‌ای روی پوست
  • زخم و آسیب‌های پوستی

علاوه‌بر این، واریس طنابی با رنگ بنفش، قرمز یا آبی روی پوست ظاهر می‌شود. همچنین، در برخی از موارد پوست در ناحیه رگ‌های واریسی خشک شده و نازک‌تر به نظر می‌رسد. درصورتی‌که هر کدام از علائم شدت پیدا کند و ناخوشایند شود، باید نسبت به درمان واریس طنابی اقدام کنید.

اسکلروتراپی یکی از روش‌های درمان واریس است که در ادامه بیشتر درباره آن توضیح می‌دهیم. هزینه اسکلروتراپی واریس پا در کلینیک‌های مختلف، متفاوت است و برخی از بیمه‌های تکمیلی درمان بخشی از این هزینه یا همه آن را پرداخت می‌کنند. برای اطلاع از هزینه درمان واریس طنابی در کلینیک بهار زندگی، با شماره‌های درج‌شده در سایت تماس بگیرید.

اشکلروتراپی؛‌یکی از بهترین روش‌های درمان واریس طنابی

راه‌های پیشگیری از به وجود آمدن واریس طنابی

به‌طورکلی برای پیشگیری از به وجود آمدن انواع واریس از جمله واریس طنابی، باید اقداماتی را که منجر به بهبود وضعیت جریان خون می‌شوند را انجام دهید. از جمله این اقدامات می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • از انداختن پاها روی هم هنگام نشستن خودداری کنید.
  • از جوراب واریس استفاده کنید.
  • حداقل ۳ ساعت در هفته به‌صورت منظم ورزش کنید.

این اقدامات برای پیشگیری از ابتلا به واریس پشت زانو نیز موثر واقع می‌شود. علاوه‌بر این اقدامات، در صورت مشاهده اولین علائم ابتلا به واریس طنابی به پزشک مراجعه کنید.

روش‌های درمان واریس طنابی؛ انتخاب بهترین روش درمانی را به پزشک بسپارید

در بسیاری از موارد واریس طنابی ریشه دار در پاها ایجاد درد و ناراحتی نمی‌کند؛ بااین‌حال برخی از انواع واریس شدید باید به‌موقع درمان شده تا رگ‌های واریسی بیشتر نشوند. از جمله روش‌های درمانی واریس طنابی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • میکروفلبکتومی: در درمان واریس طنابی با میکروفلبکتومی، رگ‌های واریسی با عمل جراحی خارج می‌شوند. پزشک برای خارج کردن رگ‌ها، بدون نیاز به بیهوشی یا بخیه، برش‌های کوچکی در سطح پوست ایجاد می‌کند.
  • مصرف داروهای ضدانعقاد خون: در برخی از موارد پزشکان برای درمان واریس طنابی، داروهای ضدانعقاد و رقیق‌کننده خون را تجویز می‌‌کنند.
  • اسکلروتراپی: یکی دیگر از بهترین روش‌های درمان واریس طنابی، اسکلروتراپی است. در این روش یک ماده تحریک‌کننده شیمیایی درون رگ‌های واریسی تزریق شده که به‌مرورزمان باعث از بین رفتن رگ‌های واریسی می‌شود.
  • درمان واریس طنابی با لیزر: یکی از روش‌های درمان قطعی واریس طنابی، لیزردرمانی است. در روش درمان واریس طنابی با لیزر، امکان تنظیم درجه لیزر متناسب با انواع پوست وجود دارد.

برای درمان واریس چشم نیز می‌توان از روش لیزر درمانی کمک گرفت؛ بااین‌حال، باید انتخاب بهترین روش درمان واریس را به پزشک متخصص بسپارید. پزشک بعد از بررسی علائم و سوابق پزشکی، بهترین روش درمان واریس طنابی ریشه دار را برای شما در نظر خواهد گرفت.

درمان واریس پا با لیزر؛ یکی از روش‌های درمان واریس طنابی

درمان واریس طنابی را در کلینیک‌های مجهز انجام دهید

در این مقاله درباره واریس طنابی، علائم و روش‌های پیشگیری و درمان این عارضه صحبت کردیم. با مشاهده کوچک‌ترین علائم انواع واریس، توصیه می‌کنیم درمان خانگی واریس طنابی را کنار گذاشته و سریعا به پزشک متخصص مراجعه کنید تا بعد از بررسی علائم، بهترین روش درمان را برای شما انتخاب کند.

شما عزیزان برای درمان انواع واریس می‌توانید به کلینیک بهار زندگی مراجعه کنید. در این کلینیک پزشکان متخصص با استفاده از پیشرفته‌ترین تجهیزات درمان واریس را انجام می‌دهند. برای اطلاع از هزینه درمان واریس طنابی، هزینه لیزر واریس پا و صورت و سایر روش‌های درمانی واریس با شماره‌های درج‌شده در سایت تماس بگیرید.

نظرات کاربران

  4     -     1   =

support image

نیاز به مشاوره دارید؟

021-22642277

همین حالا با ما تماس بگیرید...

  +     2   =   5  

در حال ارسال...

Copyright 2024 bahar-e-zendegi.com