هرآنچه باید درباره روش درمانی اسکلروتراپی واریس بدانید

مجله واریس
1402/06/25

در این مقاله روش درمانی اسکلروتراپی واریس را به‌طور مفصل بررسی می‌کنیم.

هرآنچه باید درباره روش درمانی اسکلروتراپی واریس بدانید

کلینیک بهار زندگی

  • کادر پزشکی متخصص و مجرب
  • ارائه مسیر درمان ویژه، مختص هر بیمار
  • استفاده از تجهیزات پیشرفته و تکنولوژی روز دنیا
  • صرف زمان کافی برای مراجعین

ساعات کاری کلینیک

همه روزه به جز جمعه و روزهای تعطیل

09:00 - 21:00

واریس پا یکی از اختلال‌های شایع بین همه افراد خصوصا افراد مسن و خانم‌های باردار به شمار می‌آید و گاهی فرد آنقدر درد دارد که بی‌تابی می‌کند. در این مقاله از مجله بهار زندگی، قرار است به شما بگوییم که اسکلروتراپی واریس چیست. اگر شما مخاطبان عزیز نیز دچار عروق عنکبوتی شده‌اید و از روش‌های درمان آن اطلاعی ندارید، خواندن مقاله پیش رو را به شما توصیه می‌کنیم. در انتهای این مطلب، شما اطلاعات کافی را از روش درمانی اسکلروتراپی به‌دست خواهید آورد و با خیال راحت این روش درمانی را انجام می‌دهید.

روش درمانی اسکلروتراپی واریس پا چیست؟

یکی از انواع روش‌های غیرجراحی برای درمان واریس پا، اسکلروتراپی به شمار می‌آید که با تزریق یک ماده شیمیایی در عروق آسیب‌دیده انجام می‌شود. اسکلروتراپی به کاهش درد و عوارض ناشی از عروق عنکبوتی کمک شایانی می‌کند و به‌غیراز عمل واریس پا یا لیزر واریس، روشی مطمئن برای درمان به شمار می‌آید. روش اسکلروتراپی را باید یک یا چند جلسه در مطب دکتر یا کلینیک‌های تخصصی انجام دهید تا به نتیجه قطعی برسید.

معمولاً سن، وزن و وسعت رگ‌های موجود روی پا در تعداد جلسات اسکلروتراپی تاثیرگذار است. انجام مکرر اسکلروتراپی در تعداد جلسه‌های بالا به‌هیچ‌عنوان توصیه نمی‌شود، مگر با صلاح‌دید پزشک متخصص. در حالت کلی، بین 2 تا 4 جلسه اسکلروتراپی برای درمان واریس پا تجویز می‌شود که فاصله هر جلسه حدوداً 5 هفته بعد از درمان قبلی است.

چرا باید از روش اسکلروتراپی برای درمان واریس پا استفاده کنیم؟

اسکلروتراپی واریس برای آن دسته از افرادی که علائم واریس پا را دارند و دکتر تشخیص قطعی اختلال عروق عنکبوتی را داده است، سودمند خواهد بود. بعد از انجام اسکلروتراپی، ظاهر قسمت‌های آسیب‌دیده پا بهبود پیدا می‌کند و معمولاً نیازی به روش جراحی نخواهد بود. در ادامه، دلایل انجام اسکلروتراپی برای درمان واریس پا را لیست کرده‌ایم.

 

  • کاهش گرفتگی عضلات پا در شب
  • کاهش درد در ناحیه آسیب‌دیده
  • کاهش سوزش، مورمور و گزگز شدن پا
  • کاهش تورم ناشی از واریس پا
  • بهبود وضعیت ظاهری و کمک به زیبایی

درنظر داشته باشید که برای درمان بدون عوارض و بهبود سریع‌تر پاها، باید به دکتر متخصص قلب و عروق یا کلینیک تخصصی واریس پا مراجعه کنید.

کاهش گرفتگی عضلات پا با روش درمانی اسکلروتراپی

مزایای درمان واریس پا به روش اسکلروتراپی

واریس پا اختلالی شایع بین افراد مسن و خانم‌های باردار به شمار می‌آید، اما متاسفانه این روزها جوانان نیز درگیر این اختلال شده‌اند. سه علت واریس پا در جوانی، کشیدن سیگار و نشستن و ایستادن‌های طولانی‌مدت یا سابقه ارثی جوانان محسوب می‌شود. خوشبختانه روش درمانی اسکلروتراپی واریس مزایای فراوانی دارد و بسیاری از پزشک‌های متخصص این روش را توصیه می‌کنند. در ادامه، مزایای درمان واریس پا به روش اسکلروتراپی را برای شما لیست کرده‌ایم.

  • هر جلسه اسکلروتراپی حدوداً نیم ساعت طول می‌کشد.
  • روش درمانی اسکلروتراپی به‌صورت سرپایی در کلینیک انجام می‌شود.
  • در روش اسکلروتراپی نیازی به بیهوشی افراد نیست.
  • نیازی به عمل جراحی ورید نیست.
  • بعد از انجام اسکلروتراپی، کبودی کمتری در پای افراد مشاهده می‌شود.
  • هزینه اسکلروتراپی نسبت‌به عمل جراحی واریس ارزان‌تر است.

یکی از مهم‌ترین مزایای روش درمانی اسکلروتراپی نسبت‌به روش‌های دیگر این است که رگ‌های بنفش‌رنگ واریس پا بعد از مدت کوتاهی کامل از بین می‌روند و حتی در تصویربرداری‌های پزشکی هم قابل‌مشاهده نیستند.

درمان اسکلروتراپی به‌صورت سرپایی

چه اقدام‌هایی قبل از درمان اسکلروتراپی واریس باید انجام داد؟

قبل از درمان واریس پا به روش اسکلروتراپی باید مراحل خاصی را انجام دهید. در ادامه این مقاله، کلیه مراحل درمانی واریس پا به روش غیرجراحی اسکلروتراپی را برای شما توضیح می‌دهیم. توجه داشته باشید که درمان خانگی واریس پا به‌هیچ‌عنوان موردتایید هیچ پزشک متخصصی نیست. برای هرگونه تشخیص و درمانی حتماً باید به پزشک متخصص یا کلینیک‌های واریس پا مراجعه کنید. در سال 1401، هزینه اسکلروتراپی در کلینیک بهار زندگی 1 تا سه میلیون  تومان می‌شود. 

1. مراجعه به پزشک و بررسی سوابق پزشکی

قبل از انجام واریس پا به روش اسکلروتراپی، پزشک کلیه سوابق پزشکی فرد مبتلا به واریس را از او می‌پرسد. سپس رگ‌های فرد را معاینه و هرگونه اختلال عروق خونی را بررسی می‌کند. اگر موارد زیر شامل شما می‌شوند، حتماً در مراحل معاینه با پزشک خود در میان بگذارید.

  • درصورتی‌که باردار هستید.
  • داشتن سابقه بیماری‌های قلبی و عروقی، اختلال‌های انعقاد خون و هرگونه سرطان
  • داشتن آلرژی یا حساسیت‌های خاص
  • داشتن بیماری‌هایی ازجمله دیابت و فشارخون بالا

همچنین درصورتی‌که سیگار می‌کشید یا قرص‌های ضدبارداری مصرف می‌کنید، حتماً با پزشک خود در میان بگذارید.

2. مصرف نکردن قرص‌های خاص قبل و بعد از روش درمانی اسکلروتراپی

حال که دانستید واریس پا چیست و روش درمانی اسکلروتراپی به چه دلیل توصیه می‌شود، به شما اقدامات قبل از درمان اسکلروتراپی را توضیح خواهیم داد. حتماً توجه داشته باشید که قبل از اسکلروتراپی باید از مصرف داروهایی که در پایین آن‎ها را نام می‌بریم، جداً خودداری کنید.

  1. دو شبانه‌روز (48 ساعت) قبل و بعد از اسکلروتراپی داروهای ضدالتهاب ازجمله ایبوپروفن و آسپرین را مصرف نکنید. استفاده از استامینوفن در هر زمانی از روز (قبل و بعد از اسکلروتراپی) مانعی ندارد. اگر هر دارویی مصرف می‌کنید، از پزشک معالج خود بپرسید که مصرف آن قبل و بعد از اسکلروتراپی مجاز محسوب می‌شود یا خیر.
  2. 7 تا 10 روز قبل و بعد از روش درمانی اسکلروتراپی، به‌هیچ‌عنوان داروهایی ازجمله ماینوسین و تتراسایکلین را مصرف نکنید که لک‌هایی روی پوست شما به وجود می‌آورند.

مصرف نکردن داروهای ضدالتهابی قبل و بعد از اسکلروتراپی

نحوه انجام اسکلروتراپی برای درمان مبتلایان به واریس پا

برای انجام دادن روش درمانی اسکلروتراپی واریس پا، پزشک متخصص در کلینیک قسمت موردنظر را با الکل تمیز می‌کند. سپس محلول و آمپول واریس را به‌صورت مستقیم در عروق عنکبوتی تزریق می‌کند. ممکن است در ابتدای مرحله تزریق کمی احساس درد، ناراحتی و گرفتگی عضلات پا داشته باشید، اما کم‌کم این درد و گرفتگی از بین می‌رود. معمولا فرآیند اسکلروتراپی بین 15 تا 30 دقیقه انجام می‌شود.

دوران نقاهت افراد بعد از انجام اسکلروتراپی واریس

روش درمانی اسکلروتراپی واریس نیازی به بستری شدن ندارد و درمان سرپایی در کلینیک یا مطب پزشک متخصص محسوب می‌شود. یک هفته بعد از روش درمانی اسکلروتراپی، به‌هیچ‌وجه نباید ورزش‌های هوازی شدید انجام دهید. کلیه دکترهای متخصص توصیه می‌کنند که بعد از اسکلروتراپی حتماً روزانه پیاده‌روی کنید. استراحت پزشکی در روش اسکلروتراپی وجود ندارد و بلافاصله بعد از آن می‌توانید کارهای روزمره را انجام دهید و سرکار بروید.

بستری نشدن فرد در روش درمانی اسکلروتراپی

روش درمانی اسکلروتراپی؛ کم‌هزینه و توصیه‌شده توسط پزشکان متخصص

در این مقاله از مجله بهار زندگی، انواع مزایا و دلایل انجام روش درمانی اسکلروتراپی واریس را برای شما مخاطبان توضیح دادیم. عروق عنکبوتی یکی از اختلال‌های شایع در ایران و جهان محسوب می‌شود و یکی از دلایل اصلی آن سبک زندگی نادرست به شمار می‌آید. 

کلینیک تخصصی بهار زندگی با هدف ارتقای سلامت مردم تاسیس شده است. فلسفه اصلی ما در حوزه سلامت، استفاده از کادر متخصص و مجرب و استفاده از پیشرفته‌ترین تکنولوژی‌ها برای درمان واریس پا محسوب می‌شود.

نظرات کاربران

  7     +   =   7  

support image

نیاز به مشاوره دارید؟

021-22642277

همین حالا با ما تماس بگیرید...

  6     -   =   3  

در حال ارسال...

Copyright 2024 bahar-e-zendegi.com