هرآنچه باید درباره واریس پا در جوانی بدانید

مجله واریس
1402/06/25

در این مقاله به‌طور مفصل با علت‌های واریس پا در جوانی آشنا می‌شوید.

هرآنچه باید درباره واریس پا در جوانی بدانید

کلینیک بهار زندگی

  • کادر پزشکی متخصص و مجرب
  • ارائه مسیر درمان ویژه، مختص هر بیمار
  • استفاده از تجهیزات پیشرفته و تکنولوژی روز دنیا
  • صرف زمان کافی برای مراجعین

ساعات کاری کلینیک

همه روزه به جز جمعه و روزهای تعطیل

09:00 - 21:00

طبق آمار، حدوداً 34 درصد از جوانان 20 تا 39 ساله در آمریکا دچار چاقی هستند و بیشتر از دیگر هم‌سالان خود درگیر اختلال واریس می‌شوند. واریس اختلالی است که معمولاً افراد مسن و خانم‌های باردار دچار آن می‌شوند، اما برخی از جوانان نیز با این اختلال دست‌وپنجه نرم می‌کنند. در این مقاله از مجله بهار زندگی، قرار است شما را با علت واریس پا در جوانی آشنا کنیم. همچنین علائم شاخص آن و روش های درمانی واریس پا را برای شما توضیح می‌دهیم. درصورتی‌که دوست دارید اطلاعات خود را درباره اختلال واریس پا در سن جوانی افزایش دهید، خواندن ادامه این متن کاربردی را به شما توصیه می‌کنیم.

عروق عنکبوتی یا واریس پا؛ یکی از اختلال‌های شایع عروقی

به رگ‌های روی پاها، مخصوصاً ساق‌ پا، نگاه کنید. معمولاً روی پاها سیاهرگ‌هایی به رنگ آبی، قرمز یا بنفش وجود دارند که به رگ‌های واریسی معروف هستند. اگر این سیاهرگ‌ها بزرگ، برجسته و متورم شوند، دچار اختلال واریس می‌شوید. به‌دلیل اینکه این رگ‌ها شبیه تار عنکبوت درهم‌تنیده هستند، به عروق عنکبوتی نیز شناخته می‌شوند. وظیفه خون‌رسانی در بدن را سیستم گردش خون از طریق سیاهرگ، مویرگ و سرخرگ انجام می‎‌دهد. وریدها نیز وظیفه خون‌رسانی از اندام‌ها به قلب را دارند.

اگر در خون‌رسانی و برگشت خون به قلب مشکل و خللی به وجود بیاید، خون‌ در ورید به عقب برمی‌گردد و سیاهرگ‌ها متورم و برجسته می‌شوند. رگ‌های واریسی، رگ‌های آسیب‌دیده‌ای هستند که وقتی وریدها دچار ضعف شدند، خون را به عقب برمی‌گردانند. تراکم خون درون سیاهرگ‌ها، به دیواره عروق فشار وارد می‌کند. وقتی فشار به دیواره عروق بیش‌ازاندازه شود، رگ پا می‌گیرد و عروق عنکبوتی را در پاها مشاهده خواهید کرد. یکی از راه‌های درمان واریس پا، روش درمانی لیزر است؛ برای اطلاع از هزینه لیزر واریس پا در کلینیک بهار زندگی با شماره‌های درج شده در سایت تماس بگیرید.

برجسته شدن رگ‌های پا به‌دلیل اختلال در عروق واریسی

علت واریس در جوانی چیست؟

حال که دانستید واریس پا چیست، به علت‌های واریس پا در جوانی می‌پردازیم. ارث و سابقه خانوادگی، یبوست شدید، چاقی، بارداری و اختلالات هورمونی از دیگر عامل‌های اختلال واریس هستند. همچنین علت واریس پا در جوانی، ایستادن و نشستن طولانی‌مدت در برخی از شغل‌ها خواهد بود. در ادامه، هرکدام از علت‌های واریس پا در جوانی را برای شما توضیح خواهیم داد.

1. سیگار کشیدن مداوم؛ علت واریس پا در جوانی

سیگار کشیدن باعث هزار و یک بیماری می‌شود. یکی از دلایل اختلال عروق عنکبوتی در جوانان، سیگار کشیدن‌های مداوم است. جوان‌هایی که به‌صورت مداوم سیگار می‌کشند، باعث اختلال در عملکرد خون‌رسانی وریدها به قلب می‌شوند؛ بنابراین خون به‌درستی در قلب پمپاژ نمی‌شود. برای سلامتی خود و دیگران و دچار نشدن به اختلال عروق واریسی، حتماً سیگار کشیدن را ترک کنید. اگر بیش‌ازاندازه سیگار بکشید، عروق واریسی شما مسدود خواهد شد.

2. نشستن یا ایستادن‌های طولانی‌مدت به‌دلیل مشغله کاری

بسیاری از جوانان در جامعه ما کارمند هستند و در طول روز ساعت‌های متمادی را پشت میز می‌نشینند. همچنین در یک‌سری از مشاغل فرد باید در یک مدت طولانی بایستد. سبک زندگی کارمندی و نشستن و ایستادن‌های طولانی باعث اختلال در عروق عنکبوتی می‌شوند. همچنین نوجوان‌هایی که ورزش‌های بدنی سنگینی انجام می‌دهند، در معرض اختلال واریس پا قرار می‌گیرند. یکی از انواع روش‌های درمانی برای عروق واریسی پا،  اسکلروتراپی واریس است. این روش درمانی در کلینیک بهار زندگی به‌صورت کاملا حرفه‌ای انجام می‌شود.

نشستن یا ایستادن‌های طولانی‌مدت؛ یکی از دلایل اختلال واریس پای جوانان

3. ژنتیک و سابقه خانوادگی؛ یکی از دلایل شایع گرفتن واریس در جوانی

دلیل بسیاری از بیماری‌ها و اختلال‌ها، ژنتیک است. اگر پدر، مادر، پدربزرگ یا مادربزرگ شما دچار اختلال واریس پا، بیماری‌ها و مشکلات سیاهرگی و وریدی هستند، احتمالاً شما نیز در جوانی دچار واریس در اندام‌ها می‌شوید. اگر سوال شما این است که برای واریس پا به چه دکتری مراجعه کنم، پیشنهاد ما به شما مراجعه به متخصص قلب و عروق خواهد بود. واریس، نوعی اختلال عروقی است و پزشک متخصص قلب و عروق بهترین گزینه برای تشخیص و درمان است. همچنین می‌توانید به متخصص رادیولوژی اینترونشنال یا جراحان عروق مراجعه کنید.

4. افزایش وزن و چاقی مفرط؛ یکی از دلایل اختلال عروق عنکبوتی پا

چاقی و افزایش وزن، علت واریس پا در جوانی است. افزایش وزن و کمبود حرکت در افراد جوان به رگ‌های پا فشار می‌آورد که در نتیجه باعث اختلال عروق عنکبوتی می‌شود. فشاری که به‌دلیل چاقی مفرط به وریدها وارد می‌شود، باعث لخته شدن خون می‌شود و در طولانی‌مدت مشکلات بسیاری را به همراه می‌آورد. برای درمان عروق عنکبوتی حتماً به پزشک مراجعه و از درمان خانگی واریس پا جداً خودداری کنید.

5. واریس پا در بارداری؛ به‌دلیل افزایش وزن و تغییرات هورمونی

بارداری و تغییرات هورمونی، علت واریس پا در جوانی محسوب می‌شود. معمولاً واریس پای خانم‌های باردار در ماه دوم و سوم بارداری رخ می‌دهد. بسیاری از خانم‌ها تا ماه آخر بارداری نیز گرفتگی عضلات پا را تجربه می‌کنند. رژیم غذایی مقوی و نوشیدن آب، به کاهش گرفتگی رگ‌های عروق واریسی کمک شایانی می‌کند. در پایین، انواع دلایل گرفتگی رگ‌های پا در بارداری را برای شما آورده‌ایم.

  • افزایش وزن به‌دلیل باردار بودن و تغییرات هورمونی
  • تغییرات هورمونی
  • فشرده شدن رگ‌های خونی در پا
  • کمبود ویتامین
  • تغییر غیرطبیعی در متابولیسم بدن

در دوران بارداری، حتماً باید از غذاهای حاوی کلسیم مصرف کنید. کمبود کلسیم یکی از دلایل شایع گرفتگی رگ‌های پا در بارداری است. همچنین نداشتن فعالیت کافی یا فعالیت بیش‌ازاندازه، باعث بروز عروق عنکبوتی در زنان باردار می‌شود.

گرفتگی عروق عنکبوتی در خانم‌های باردار

علائم واریس پا در جوانی برای مراجعه به پزشک متخصص

واریس پا علائم هشداردهنده‌ای دارد که خودتان می‌توانید آن‌ها را تشخیص دهید. حتماً به این نکته توجه کنید که هر رگ برجسته‌ای دلیل بر اختلال واریس نیست. بسیاری از افراد رگ‌های برجسته‌ای دارند و سال‌هاست به‌راحتی کار و فعالیت می‌کنند. معمولاً رگ‌های معمولی پا در افراد لاغرتر به‌خاطر نداشتن لایه چربی زیر پوست، متورم دیده می‌شوند. همچنین ورزشکاران پرورش اندام در پاها و دست‌های خود رگ‌های برجسته‌ای دارند که دلیل بر داشتن واریس نیست. در ادامه، شایع‌ترین علائم واریس پا را برای شما لیست کرده‌ایم.

  • مشاهده رگ‌های برجسته و عنکبوتی‌شکل در اطراف مچ، ساق و ران پا
  • بیشتر بودن خارش در اطراف مچ پا
  • سوزش و مورمور شدن عروق واریسی پا
  • بی‌حسی ناحیه آسیب‌دیده
  • بی‌قرار بودن پای بیمار و تمایل به حرکت
  • تغییر رنگ پوست در قسمت‌های آسیب‌دیده
  • ورم اطراف مچ پا
  • درد ناگهانی، کوتاه‌مدت و آزاردهنده عضلات ساق پا و ران هنگام خواب

کلیه افراد زیر 50 سال با سابقه دیابت و فشار خون بالا بهتر است که برای غربالگری به پزشک متخصص مراجعه کنند. درصورتی‌که واریس پا در جوانی درمان نشود، ممکن است در بزرگسالی سلامت شما دچار مشکل شود. اگر مدت‌هاست علائم بالا را دارید، حتماً به پزشک متخصص مراجعه کنید.

مورمور شدن پا، یکی از علائم واریس

معجزه درمان واریس پا برای جوانان

برای درمان واریس پا، روش‌های درمانی متفاوتی وجود دارد. ما به شما توصیه می‌کنیم که در صورت مشاهده عروق عنکبوتی و درد فراوان در ناحیه ساق پا، حتماً به پزشک متخصص مراجعه کنید. واریس پا درمان‌های متفاوتی دارد که راحت‌ترین و کم عارضه‌ترین روش، اسکلروتراپی است. در ادامه، راه‌های درمانی واریس پا را صرفاً برای آشنایی بیشتر شما با نحوه درمان عروق واریسی پا بررسی می‌کنیم.

لیزر؛ یکی از انواع درمان عروق عنکبوتی در جوانی

درمان واریس با لیزر، یکی از قطعی‌ترین و بهترین روش‌های درمانی است که نیازی به بستری شدن هم ندارد. پزشک متخصص لیزر را روی رگ‌های آسیب‌دیده می‌تاباند و باعث بهبود مویرگ‌های واریس می‌شود. بهتر است چندبار درمان عروق عنکبوتی با لیزر تکرار شود تا نتیجه بهتری بگیرید. بلافاصله بعد از درمان با لیزر، می‌توانید به فعالیت روزمره زندگی خود ادامه دهید.

اسکلروتراپی؛ یکی از انواع روش‌های درمان واریس پا در جوانی

یکی از روش‌های متداول درمان واریس پا، اسکلروتراپی واریس است. پزشک متخصص در درمان اسکلروتراپی، ماده‌ای را به درون رگ پا تزریق می‌کند تا دیواره‌ها تحریک شوند. سپس رگ‌های آسیب‌دیده را ماساژ می‌دهد. افرادی که تحت درمان اسکلروتراپی قرار می‌گیرند، باید هرروز پیاده‌روی کنند. همچنین برای افراد تحت‌درمان، هیچ مانعی برای رفتن به سرکار وجود ندارد. درنظر داشته باشید که روش درمانی با لیزر و اسکلروتراپی، باید با تجویز و نظر پزشک متخصص انجام شود.

دو روش درمانی برای واریس پا؛ درمان با لیزر و اسکلروتراپی

مرکز درمانی قلب و عروق بهار زندگی؛ کلینیک تخصصی واریس پا

در این مقاله از بهار زندگی، به‌طور مفصل برای شما علت واریس پا در جوانی را توضیح دادیم. واریس یا عروق عنکبوتی، یکی از اختلال‌های شایع بین جوانان مبتلا به بیماری‌های زمینه‌ای محسوب می‌شود.

سیگار کشیدن، بارداری و چاقی مفرط از دیگر علت‌های اختلال واریس پا در جوانی هستند. اگر شما نیز از واریس پا رنج می‌برید، حتماً به پزشک متخصص برای تشخیص و درمان مراجعه کنید. درمان خودسرانه و تمرین‌های ورزشی در خانه بدون نظر پزشک، اکیداً ممنوع است.

کلینیک تخصصی قلب و عروق بهار زندگی، یکی از بهترین مراکز درمانی با متخصص‌ترین و مجرب‌ترین پزشکان کشور، آماده خدمت‌رسانی به شماست. اگر نیاز به راهنمایی بیشتر درباره عمل واریس پا را دارید، با شماره تلفن 02122642277 تماس بگیرید. متخصصان مرکز درمانی بهار زندگی، برای درمان گرفتگی رگ‌های پا به شما مشاوره رایگان خواهند داد.

نظرات کاربران

  -     8   =   5  

support image

نیاز به مشاوره دارید؟

021-22642277

همین حالا با ما تماس بگیرید...

  -     4   =   1  

در حال ارسال...

Copyright 2024 bahar-e-zendegi.com