علائم دیابت چیست؟

مجله دیابتی‌ها
1402/06/25

در این مقاله مهمترین علائم دیابت را بررسی می‌کنیم.

علائم دیابت چیست؟

ساعات کاری کلینیک

همه روزه به جز جمعه و روزهای تعطیل

09:00 - 21:00

بعد از سرطان و بیماری‌های قلبی و عروقی، دیابت به‌عنوان سومین علت مرگ بر اثر بیماری‌های غیرواگیردار محسوب می‌شود. با تغییر سبک زندگی و عادات غذایی،‌ افزایش روزافزون مبتلایان به بیماری دیابت اتفاقی دور از انتظار نیست. شناخت علائم دیابت به تشخیص زودهنگام این بیماری کمک بسیاری می‌کند و به همین دلیل اهمیت بسیاری دارد. به دلیل اهمیت بالای این موضوع، در ادامه این مقاله به شما توضیح می‌دهیم که علائم دیابت چیست تا پیش از خطرساز شدن آن برای سلامتی، اقدامات لازم برای درمان دیابت و کنترل پیش‌روی این بیماری را انجام دهید.

۱. تکرر ادرار؛ یکی از علائم اولیه دیابت در افراد مختلف

یکی از اولین علائم دیابت در ادرار و عملکرد کلیه‌ها نمایان می‌شود. اکثر افراد با وضعیت سلامت عادی، در طول روز ۴ الی ۷ بار برای دفع ادرار به دستشویی می‌روند. اگر شما تعداد دفعات بیشتری نیاز به دستشویی رفتن دارید یا در طول شب چندین بار برای این منظور از خواب بیدار می‌شوید، باید هوشیار باشید! این مورد ممکن است نشان‌دهنده آن باشد که کلیه‌های شما برای دفع قند اضافی موجود در خون در حال تلاش هستند؛ البته نوشیدن آب و مایعات فراوان هنگام عصر ممکن است علت بروز چنین موردی باشد. اگر با محدود کردن مصرف آب و نوشیدنی‌های کافئین‌دار در عصر همچنان در طول شب چندین بار نیاز به دفع ادرار دارید، حتما به متخصص دیابتولوژی مراجعه کنید.

تکرر ادرار؛ یکی از علائم دیابت در ادرار

۲. تشنگی بیش از حد؛ یکی از علائم دیابت خاموش

در صورت ابتلا به دیابت، به دلیل افزایش میزان قند موجود در خون، مایعات بیشتر از بافت‌های بدن خارج می‌شوند؛ همین موضوع تشنگی فرد را به همراه خواهد داشت. اگر در طول روز بیش از ۴ لیتر آب یا مایعات می‌نوشید ولی همچنان تشنگی شما رفع نمی‌شود، احتمالا قند خون بالایی دارید. در چنین شرایطی بهتر است بدانید که دیابت چیست و درباره علائم اولیه آن اطلاعات بیشتری کسب کنید. اگر چندین علامت را هم‌زمان با هم دارید، حتما برای تشخیص دقیق و شروع درمان به پزشک مراجعه کنید.

تشنگی بیش از حد؛ یکی از علائم دیابت در زنان و مردان

۳. گرسنگی شدید؛ یکی از علائم دیابت در زنان و مردان

در پاسخ به سوال علائم دیابت چیست باید به گرسنگی شدید اشاره کنیم. زمانی که قند خون به‌درستی تنظیم نشود، پیام‌های متناقضی در مورد نیاز به غذا به مغز ارسال خواهند شد. در چنین شرایطی حتی بعد از خوردن غذا باز هم احساس گرسنگی خواهید کرد. این موضوع به دلیل عدم تولید میزان انسولین کافی در بدن و تامین نشدن انرژی موردنیاز سلول‌ها اتفاق می‌افتد. با استفاده از راهکارهای پیشگیری از دیابت مانند رعایت رژیم غذایی مناسب و خوردن میوه و سبزیجات، می‌توانید از بروز چنین علامتی تا حدود بسیاری جلوگیری کنید.

۴. ضعف و خستگی؛ زنگ خطر و یکی از علائم دیابت در جوانان

زمانی که قند نمی‌تواند برای انتقال انرژی وارد سلول‌ها شود، کلیه‌ها مجبورند برای حذف قند اضافی بدن بیش از اندازه کار کنند؛ همین موضوع باعث می‌شود که دائما احساس ضعف و خستگی کنید. یکی از مهمترین علائم دیابت همین احساس خستگی است؛ فرد مبتلا به دیابت برای انجام فعالیت‌های روزمره آنقدر ضعیف می‌شود که توانایی انجام ساده‌ترین فعالیت‌ها را به‌راحتی ندارد.

۵. سوزن‌سوزن شدن پاها نشانه دیابت است

قند اضافی در خون ممکن است به پایانه‌های عصبی بدن آسیب برساند؛ به ویژه اعصابی که در دورترین فاصله از نخاع مثلا در پاها قرار دارند. اگر علاوه‌بر سایر علائم اولیه دیابت، هنگام بیدار شدن از خواب احساس سوزن‌سوزن شدن یا بی‌حسی در پاهای خود دارید، برای تشخیص قطعی دیابت باید به پزشک متخصص مراجعه کنید.

۶. تاری دید؛ یکی از مهمترین علائم دیابت در بزرگسالان و افراد مسن

قند اضافی در خون باعث تورم عدسی چشم شده و تمرکز چشم را دشوار می‌کند. اگر در تشخیص تابلوهای جاده‌ای، خواندن متن کتاب یا متون صفحه نمایش کامپیوتر و موبایل با مشکلاتی روبه‌رو هستید، حتما به پزشک مراجعه کنید. تاری دید ممکن است از علائم دیابت باشد، ولی مشکلات بینایی دیگر نیز باید بررسی شود.

تاری دید؛ یکی از مهمترین علائم دیابت

۷. خشکی و خارش پوست را جدی بگیرید

گردش خون ضعیف همراه با از دست دادن مایعات بدن بر اثر تکرر ادرار، باعث خشک شدن پوست و به دنبال آن، خارش پوست خواهد شد. اگر حتی پس از افزایش مصرف آب همچنان بیش از حد معمول احساس خشکی و خارش پوست دارید، باید این موضوع را جدی بگیرید و به پزشک مراجعه کنید.

۸. ترمیم آهسته زخم‌ها و افزایش عفونت‌های پوستی؛ یکی از علائم دیابت شدید

ذخیره شدن قند بیش از حد در خون، به رگ‌ها آسیب وارد کرده و گردش خون را مختل می‌کند. بدون جریان خون مناسب، روند بهبودی بریدگی‌ها و کبودی‌ها کند شده و در چنین حالتی فرد مبتلا به دیابت مستعد عفونت‌های پوستی خواهد بود. اگر درمان بریدگی‌های کوچک مانند بریدگی کاغذ و کبودی‌ها بیشتر از چند روز طول می‌کشد یا زخم‌ها به‌راحتی بسته نمی‌شوند، احتمالا این موضوع یکی از علائم دیابت در مردان و زنان را به شما نشان می‌دهد. در برخی از موارد دیابت شدید، ممکن است بهبودی زخم‌ها هفته‌ها تا ماه‌ها به طول بیانجامد. در برخی از موارد نیز در صورت عدم بهبود و عفونت شدید زخم‌ها، قطع عضو انجام خواهد شد.

ترمیم آهسته زخم‌ها؛ یکی از علائم دیابت شدید

۹. عفونت مجاری ادراری؛ یکی از رایج‌ترین علائم دیابت در زنان

سطوح بالای قند در ادرار، محل مناسبی برای رشد باکتری‌ها و مخمرها در نزدیکی اندام تناسلی است. عفونت دستگاه ادراری (UTI) یکی از علائم دیابت در زنان بوده و با احساس سوزش در هنگام ادرار کردن، ادرار کدر، تیره یا بدبو همراه خواهد بود. عفونت‌های قارچی نیز با خارش، سوزش و ترشح همراه است. اگر این عفونت‌ها به‌صورت منظم اتفاق می‌افتد، حتما برای تشخیص دیابت به پزشک مراجعه کنید.

تشخیص دیابت بدون آزمایش و با معاینه توسط پزشک متخصص

تشخیص دقیق و بررسی علائم دیابت را به پزشکان متخصص بهار زندگی بسپارید

در این مقاله توضیح دادیم که علائم دیابت چیست و با دادن اطلاعات کامل، سعی کردیم به شما برای تشخیص اولیه این بیماری کمک کنیم. بااین‌حال، برای تشخیص قطعی بیماری دیابت به‌هیچ‌عنوان نمی‌توان به علائم اشاره شده در این مقاله بسنده کرد و باید تشخیص را به پزشک متخصص بسپارید. پزشکان متخصص در کلینیک بهار زندگی با دانش روز و تکیه بر تجربیات خود می‌توانند برای تشخیص و درمان دیابت به شما کمک کنند.

درصورتی‌که تجربه معاینه توسط پزشکان کلینیک بهار زندگی را دارید، در قسمت نظرات تجربه خود را با در میان بگذارید.

نظرات کاربران

  +     2   =   3  

support image

نیاز به مشاوره دارید؟

021-22642277

همین حالا با ما تماس بگیرید...

  -     7   =   7  

در حال ارسال...

Copyright 2024 bahar-e-zendegi.com