آیا آنژیو قلب خطرناک است؟

بیماری‌های قلبی
1402/06/25

احتمال مرگ در آنژیو گرافی چقدر است؟ بالن زدن قلب و فنر زدن قلب خطرناک است؟ در این مقاله نحوه انجام آنژیوگرافی و عوارض این عمل را بررسی می‌کنیم.

آیا آنژیو قلب خطرناک است؟

ساعات کاری کلینیک

همه روزه به جز جمعه و روزهای تعطیل

09:00 - 21:00

بسیاری از افراد وقتی اسم آنژیوگرافی را می‌شنوند، دچار دلهره و استرس می‌شوند. اگر پزشک متخصص برای شما نیز آنژیوگرافی قلب را تجویز کند، احتمالا اولین سوالی که در ذهنتان ایجاد می‌شود این خواهد بود که آیا آنژیو قلب خطرناک است؟ یا اینکه اگر آنژیو نکنیم چه میشود؟

در این مقاله قصد داریم به بررسی روش درمان آنژیوگرافی، عوارض و خطرهای احتمالی آن بپردازیم. مطالعه این مطلب کوتاه باعث می‌شود که همه نگرانی‌های شما درباره آنژیو قلب برطرف شود و بدون اضطراب به درمان بیماری خود بپردازید.

آیا آنژیوگرافی خطر دارد؟ پاسخ یک دغدغه بزرگ!

توجه داشته باشید وقتی که پزشک معالج روش درمانی را برای شما تجویز می‌کند، خطر انجام ندادن آن از فرآیند انجامش بیشتر است. آنژیوگرافی نیز مانند سایر روش‌های درمانی ممکن است عوارضی در پی داشته باشد. اما اگر انژیوگرافی توسط پزشک متخصص و خبره و به‌ وسیله دستگاه‌های پیشرفته انجام شود، احتمال وقوع عوارض به ‌حداقل می‌رسد.

بنابراین اگر دچار انسداد رگ‌ها و عروق قلبی هستید، خطر آنژیو نکردن از انجام دادن آن بیشتر است. چرا که در این شرایط احتمال حمله قلبی و سکته وجود دارد؛ بنابراین در پاسخ به این سوال که « آیا آنژیو قلب خطرناک است»، باید گفت که آنژیو یک عمل آسان و ایمن محسوب می‌شود که اگر توسط پزشک متخصص انجام شود، عوارض بسیار کمی خواهد داشت. با‌این‌حال، در بخش بعدی عوارض احتمالی آنژیوگرافی قلب را بررسی می‌کنیم.

آشنایی با خطرهای عمل آنژیوگرافی قلب

بررسی عوارض جزئی آنژیوگرافی قلب

شما هر عمل جراحی سبکی که انجام دهید، با عوارضی مواجه خواهید شد که البته خیلی جدی نیستند. عوارض شایع و جزئی آنژیوگرافی قلب، خون‌ریزی زیر‌پوستی در محل ورود کاتتر و کبودی در این محل است. این کبودی معمولا به‌دلیل آلرژی افراد به مواد رنگی و فشار ناشی از کاتتر ایجاد می‌شود که ظرف چند روز از بین خواهد رفت. اما برخی از عوارض جدی‌تر آنژیو که به شکلی نادر اتفاق می‌افتند، موارد زیر هستند:

  • احتمال آسیب دیدن شریان بازو یا کشاله ران
  • احتمال سکته‌های مغزی یا قلبی
  • خونریزی

توجه داشته باشید که این عوارض به‌صورت بسیار نادری ممکن است رخ دهند. برای جلوگیری و اطمینان از این که سی تی آنژیوگرافی یا عمل جراحی آنژیو شما با موفقیت انجام شود، توصیه می‌کنیم این کار را در مرکزی معتبر و زیر نظر پزشک متخصص خبره انجام دهید.

بررسی عوارض آنژیوگرافی قلب

عمل آنژیو قلب چگونه است؟

برای پاسخ به این سوال که آیا آنژیو قلب خطرناک است یا نه، نحوه انجام آن را بررسی می‌کنیم. شاید با دانستن شیوه انجام آنژیو کمی از دلهره و اضطراب شما کاسته شود. پزشک متخصص برای گرفتن تصاویر آنژیوگرافی از رگ‌های عروقی، ابتدا یک ماده رنگی به نام ماده حاجب را به دخل رگ‌های بیمار تزریق می‌کند. سپس با یک برش بسیار کوچک در رگ بازو یا کشاله ران و توسط یک لوله باریک، کاتتر به داخل بدن و محل مورد‌نظر فرستاده می‌شود.

دکتر اقدام به تصویر‌برداری از رگ‌های عروقی فرد بیمار می‌کند. ماده رنگی وارد‌شده به رگ‌ها نیز پس از چند روز از راه ادرار خارج خواهد شد. در برخی از موارد که رگهای فرد دچار انسداد است، از عمل آنژیوپلاستی برای باز کردن رگ‌ها و از بین بردن گرفتگی عروق استفاده می‌شود. فرد بیمار از چند روز قبل باید برخی از اقدامات احتیاطی را انجام دهد. معمولا پزشکان برای بررسی فشار خون افراد چند روز قبل از عمل به وی یک هولتر فشار خون وصل می‌کنند تا فشار خون فرد اندازه‌گیری شود.

نحوه انجام آنژیوگرافی

آنژیو قلب چقدر طول میکشد؟

در روز انجام عمل آنژیو و کاتترگذاری، باید یک‌سری آزمایش‌ها و آماده‌سازی‌ها روی بیمار انجام شود. برای مثال، ممکن است نیاز باشد پزشک دوباره به گرفتن نوار قلب یا آزمایش خون اقدام کند. به‌طور‌کلی، فرآیند آماده‌سازی و عمل آنژیوی بیمار روی هم رفته حدود 2 الی 3 ساعت طول می‌کشد. البته پس از عمل نیز باید چندین ساعت در اتاق ریکاوری تحت نظر پزشک باقی بمانید؛ بنابراین فرآیند آنژیوگرافی احتمالا یک صبح تا عصر وقت شما را خواهد گرفت.

مطالعه بیشتر: آنژیو پلاستی عروق کرونری

مراقبت بعد از آنژیوگرافی قلب چیست؟

معمولا پزشکان و متخصصان قبل از عمل اقدام به اکوکاردیوگرافی قلب کرده و  پس از عمل جراحی نیز اقدامات و مراقبت‌های لازم بعد از آنژیو را با بیمار در میان می‌گذارند. شما نیز باید از پزشک خود سوال کنید که چه زمانی می‌توانید به زندگی روزمره خود بازگردید. برای بهبودی کامل و جلوگیری از خون‌ریزی از وارد کردن فشار به بدنتان خودداری کنید. همچنین نباید تا 5 الی 7 روز پس از عمل جراحی، اشیاء سنگین را از زمین بلند کنید. بیمار باید حداقل تا 5 روز از انجام فعالیت‌های شدید و دویدن خودداری کند و حتی از پله‌ها آرام بالا و پایین برود.

مراقبت‌های پس از عمل آنژیو

مراقبت بعد از آنژیوگرافی با چکاپ مرتب پزشک

پس از آنکه عمل آنژیو با موفقیت به پایان رسید، پزشک معالج داروهایی را برای فرد بیمار تجویز می‌کند. در پاسخ به این سوال که «آیا آنژیو قلب خطرناک است»، باید بگوییم که اگر اقدام‌های پس از عمل را درست انجام دهید، هیچ خطری تهدیدتان نخواهد کرد.

شما باید به‌منظور مراقبت بعد از آنژیو، توصیه‌های پزشک را جدی بگیرید و به‌طور مرتب در بازه‌های زمانی مشخص به دکتر خود مراجعه کنید. شاید پزشک برایتان مجددا تست ورزش قلب در نظر بگیرید که مطمئن شود شما توانایی انجام کارهای شدید را پیدا کرده‌اید یا خیر. پیشنهاد می‌کنیم که بهترین کلینیک تخصصی را برای عمل آنژیوی خود برگزینید.

 تفاوت بالن و فنر قلب چیست؟ ارتباط آن‌ها با خطرات احتمالی آنژیو

فنر زدن و بالن زدن هر دو از روش‌های درمانی مورد استفاده در آنژیوپلاستی بعد از آنژیو گرافی هستند که برای باز کردن شریان‌های قلبی مسدود شده به کار می‌روند. هرچند این روش‌ها به طور کلی ایمن و مؤثر هستند، اما می‌توانند با خطرات و عوارضی همراه باشند. در زیر ارتباط بالن زدن و فنر زدن با خطرات آنژیوگرافی را بیان می‌کنیم:

خطرات اضافی: فنر زدن و بالن زدن خطرات خاص خود را دارند که به خطرات آنژیوگرافی افزوده می‌شوند. برای مثال، خطر ترومبوز استنت، پارگی شریان، یا آسیب دیواره شریان در طی این مراحل بیشتر می‌شود.

زمان بیشتر تحت اشعه ایکس: در طول فنر زدن و بالن زدن، زمان بیشتری برای تصویربرداری با اشعه ایکس نیاز است که ممکن است به افزایش خطرات مربوط به اشعه بیانجامد.

تداوم عوارض: هرگونه عارضه یا مشکلی که در طی آنژیوگرافی رخ دهد، ممکن است در طی فنر زدن یا بالن زدن تشدید شود.

تشخیص و درمان همزمان: آنژیوگرافی به عنوان یک روش تشخیصی، این امکان را فراهم می‌کند که بلافاصله پس از تشخیص انسداد، درمان با فنر زدن یا بالن زدن انجام شود. این می‌تواند خطرات آنژیوگرافی را با خطرات این روش‌های درمانی ترکیب کند.

در نتیجه، فنر زدن و بالن زدن به طور مستقیم با خطرات آنژیوگرافی مرتبط هستند زیرا این روش‌های درمانی بلافاصله پس از تشخیص مشکلات عروقی با آنژیوگرافی انجام می‌شوند و می‌توانند به خطرات و عوارض آنژیوگرافی اضافه شوند.

بررسی وضعیت سلامت قلب و عروق توسط پزشکان متخصص کلینیک بهار زندگی

در این مقاله به‌طور‌کامل بررسی کردیم که آیا آنژیو قلب خطرناک است یا خیر. همچنین، با عوارض احتمالی، نحوه عمل و مراقبت‌های پس از آن نیز آشنا شدیم. شما عزیزان می‌توانید برای بررسی سلامت وضعیت قلب خود به کلینیک مجهز بهار زندگی مراجعه کنید. ضمن اینکه در کلینیک بهار زندگی طبق تحقیقات گسترده کشوری همه تلاش پزشکان برای به حداقل رساندن انجام آنژیوگرافی است و سعی می‌کنند از تست‌های جایگرین بدون‌خطر برای بیماران استفاده شود. متخصصان این مجموعه پس از معاینه دقیق قلب و انجام تست‌های گسترده از جمله سیتی‌آنژیو، تست ورزش یا اکو قلب، در‌صورت نیاز شما را به مراکز درمانی معتبر ارجاع خواهند داد.

نظرات کاربران

  4     +   =   5  

support image

نیاز به مشاوره دارید؟

021-22642277

همین حالا با ما تماس بگیرید...

  7     -     5   =

در حال ارسال...

Copyright 2024 bahar-e-zendegi.com