چرا بیماران قلبی دچار ورم پا می شوند؟

بیماری‌های قلبی
1402/06/25

در این مقاله علت به وجود آمدن ورم پا در بیماران قلبی را به‌طورکامل بررسی می‌کنیم.

چرا بیماران قلبی دچار ورم پا می شوند؟

ساعات کاری کلینیک

همه روزه به جز جمعه و روزهای تعطیل

09:00 - 21:00

افراد مبتلا به بیماری قلبی باتوجه‌به نوع بیماری که درگیر آن هستند، ممکن است دچار ورم پا شوند؛ عارضه ورم همیشه به‌ دلیل مشکلات قلبی و عروقی و درد قلب اتفاق نمی‌افتد و دلایل متفاوت دیگری نیز باعث آن می‌شود؛ بااین‌حال بیماران قلبی، بیشتر از هر فرد دیگری، ورم پا را تجربه می‌کنند. در این مقاله در مورد علت ورم پا در بیماران قلبی صحبت خواهیم کرد. همچنین راهکارهایی برای پیشگیری یا رفع ورم پا نیز مطرح می‌کنیم. اگر در مورد ورم پاهایتان احساس نگرانی می‌کنید، نکات مقاله پیش‌رو را از دست ندهید.

احتباس مایعات؛ اصلی‌ترین علت ورم پا در بیماران قلبی

نارسایی قلبی در عملکرد پمپاژ خون اختلال ایجاد می‌کند و عملکرد نامطلوب قلب نیز باعث تجمع مایعات در قسمت‌های مختلف بدن ازجمله پا می‌شود. درنتیجه تجمع مایعات، پا ورم می‌کند. معمولا در شرایطی که پا ورم داشته باشد، از نظر ظاهری پف‌کرده به‌نظر می‌رسد، کفش‌ها به‌راحتی پوشیده نمی‌شوند و راه رفتن به‌ دلیل درد سخت‌تر خواهد شد.

معمولا ورم پا در ابتدای صبح کم است و با انجام فعالیت بیشتر شده و با رسیدن به شب به اوج خود می‌رسد. اگر تورم پاها در بیماران قلبی ادامه‌دار باشد، لازم است که به پزشک مراجعه کنند تا بررسی‌های لازم برای سلامت قلب انجام شود. درصورتی‌که پزشک شرایط را نامساعد ببیند، ممکن است بیمار را برای انجام سیتی آنژیو به مراکز درمانی تخصصی قلب ارجاع دهد تا وضعیت سلامت قلب او موردبررسی قرار بگیرد.

احتباس مایعات؛ علت ورم مچ پا در بیماران قلبی

نارسایی قلبی؛ علت ورم مچ پا در بیماران قلبی

ورم مچ پا در بیماران قلبی یکی از علائم مهمی است که خبر از نارسایی قلبی می‌دهد. در انواع نارسایی قلبی حفره‌های پایینی قلب عملکرد مناسبی ندارند و قلب فشار بیشتری را برای گردش خون تحمل می‌کند. درنتیجه گردش خون به‌درستی انجام نمی‌شود و تجمع خون در پاها باعث تورم در پاها می‌شود. به همین خاطر در صورت مشاهده ورم پا، به پزشک متخصص قلب‌وعروق برای بررسی وضعیت سلامتی قلبتان مراجعه کنید. ممکن است پزشک پس از معاینه بالینی برای تشخیص دقیق‌تر درخواست انژیوگرافی دهد که با بررسی عملکرد قلب، دلیل ورم پاها را بیابد.

ورم پا در بیماران قلبی یک مشکل شایع است که معمولا با مصرف دارو بهبود پیدا می‌کند. درصورتی‌که ورم پاهایتان بیش از حد است و علائم هشداردهنده دیگری چون پریدگی رنگ، لرزش بدن و ضربان قلب بالا دارید، حتما به پزشک متخصص قلب و عروق مراجعه کنید که وضعیت سلامتی‌تان بررسی شود.

ورم پا در بیماران قلبی و تنگ شدن کفش

نارسایی مزمن وریدی، مختل کننده عملکرد دریچه قلب

به‌صورت‌کلی دریچه‌های قلب به‌صورت یک‌طرفه کار می‌کنند و اجازه نمی‌دهند که جریان خون بازگردد. دریچه قلب در افراد مبتلا به نارسایی مزمن وریدی ضعیف شده و به‌درستی بسته نمی‌شود. به‌همین دلیل عبور جریان خون با مشکل مواجه شده و باعث تجمع خون در پاها می‌شود. به‌همین دلیل نارسایی مزمن وریدی علت ورم پا در بیماران قلبی است که باید نسبت به آن هوشیار باشند و درصورت ادامه‌دار بودن یا حادتر شدن وضعیت به پزشک مراجعه کنند. چنین افرادی باید با تشخیص پزشک، با استفاده از دستگاه هولتر قلب، وضعیت قلبشان را در بازه‌های زمانی مختلف بسنجند.

تورم پاها به‌دلیل ترومبوز سیاهرگی عمیق؛ خطری هشدار دهنده

ترومبوز سیاهرگی باعث تورم در یکی از پاها می‌شود. ترومبوز به معنای ایجاد لخته خون است که اگر در یکی از وریدهای عمیق ساق یا ران پا رخ دهد، منجر به ورم موضعی، درد، کبودی و حساسیت می‌شود. درصورتی‌که همراه با ورم پا، درد شدیدی را تجربه می‌کنید، به‌سرعت به پزشک متخصص برای بررسی‌های تخصصی مراجعه کنید.

ترومبوز سیاهرگی یکی از عوامل ورم پا در بیماران قلبی

کاردیومیوپاتی، کاهش دهنده عملکرد قلب برای پمپاژ

کاردیومیوپاتی بیماری قلبی نیست، بلکه شرایطی است که در آن قسمت‌های مختلف قلب را تحت تاثیر قرار می‌دهد و باعث ضخیم شدن یا نازک شدن دیواره قلب می‌شود. به‌صورت‌کلی تغییر ضخامت قلب، عملکرد این عضو حیاتی بدن را مختل می‌سازد و اختلال در عملکرد قلب نیز باعث ورم در پا می‌شود. همچنین در مراحل پیشرفته، کاردیومیوپاتی باعث نارسایی قلبی خواهد شد که نارسایی قلب نیز تورم در پاها را به‌دنبال دارد.

اگر درگیر کاردیومیوپاتی هستید و ورم پاهایتان بیشتر از حد معمول شده است، باید به کلینیک تخصصی قلب و عروق مراجعه کنید. ممکن است پزشک پس از معاینه بالینی درخواست انجام اکوکاردیوگرافی قلب بدهد که تغییرات الکتریکی ضربان قلب را بررسی کند؛ زیرا نوسانات نوار قلب و ورم نشانه‌ای از پیشرفت بیماری قلبی هستند. بررسی به موقع وضعیت قلب کمک می‌کند کاردیومیوپاتی تبدیل به نارسایی قلبی نشود.

تداوم ورم پا در بیماران قلبی، هشدار دهنده زمان مراجعه به پزشک

تغییر سبک زندگی برای پیشگیری از ورم پا در بیماران قلبی

اگر نارسایی قلبی دارید، باید سبک زندگی سالم‌تری را در پیش بگیرید تا بیماری قلبی حادتر نشود. کنترل بیماری قلبی تا حد قابل‌توجهی از ورم پا جلوگیری می‌کند. نکات زیر به پیشگیری از بدتر شدن وضعیت قلب کمک خواهد کرد:

  • نمک را در رژیم غذایی کاهش دهید: برای کاهش میزان نمک نباید غذاهای فرآوری‌شده استفاده کنید. برای کنترل وضعیت قلب باید کمتر از روزی 2300 میلی گرم نمک بخورید.
  • روزانه فعالیت بدنی داشته باشید: بیماران مبتلا به مشکلات قلبی برای بهبود عملکرد قلب ورزش‌های خاصی را که پزشک تجویز می‌کند، باید انجام دهند.
  • استرستان را مدیریت کنید: مدیریت استرس با تکنیک‌هایی چون مدیتیشن روی عملکرد قلب تاثیر مثبتی می‌گذارد.
  • سیگار نکشید و الکل نخورید: اگر سیگاری هستید، باید به‌مرور سیگار را کنار بگذارید. همچنین مصرف الکل شرایط قلب را بدتر می‌کند.

افراد مبتلا به بیماری قلبی همواره باید علائم خود را تحت‌نظر داشته باشند. به‌عنوان مثال، چنین افرادی هر روز باید فشار خون خود را بررسی کرده یا در صورت مشاهده ورم پا، سریعا به پزشک مراجعه کنند. همچنین افراد مبتلا به بیماری‌های قلبی باید تحت نظر پزشک معاینات منظم سلامت قلب مانند تست ورزش قلب را در بازه‌های مشخص شده انجام دهند که شرایط تحت کنترل باشد.

تورم پا در بیماران قلبی، هشداری برای مراجعه به پزشک

در این مقاله به بررسی علت ورم مچ پاها در بیماران قلبی پرداختیم و راهکارهایی برای پیشگیری از ورم کردن پاها با اصلاح سبک زندگی پیشنهاد دادیم. علت ورم پا در بیماران قلبی، به عملکرد نامناسب قلب برمی‌گردد که در اکثر بیماری‌های قلبی به‌صورت خفیف اتفاق می‌افتد؛ اما اگر ورم پاها شدید باشد و پس از مدتی از بین نرود، باید به پزشک متخصص برای بررسی‌های بیشتر مراجعه کرد.

اگر بیماری قلبی دارید و پاهایتان ورم کرده است، برای اطمینان پیدا کردن از سلامتی قلبتان به کلینیک بهار زندگی مراجعه کنید. در بهار زندگی کلیه امکانات موردنیاز برای بررسی سلامت قلب از جمله تست ورزش، اکوکاردیوگرافی و آنژیوگرافی وجود دارد.­­

نظرات کاربران

  +     2   =   5  

support image

نیاز به مشاوره دارید؟

021-22642277

همین حالا با ما تماس بگیرید...

  4     +   =   8  

در حال ارسال...

Copyright 2024 bahar-e-zendegi.com