در ادامه این مقاله مهمترین علتهای گرفتگی رگ پا را بررسی میکنیم.
تصور کنید که نصف شب به دلیل درد وحشتناک گرفتگی رگ پا از خواب بپرید و دیگر تا صبح خوابتان نبرد! امروزه بسیاری از افراد پیر و جوان با این مشکل دردناک دستوپنجه نرم میکنند. براساس آمارها، 30 درصد از مردم حداقل یک بار در زندگی خود گرفتگی رگهای پا را تجربه کردهاند. اما آیا شما میدانید علت گرفتگی رگ پا یا روش درمان آن چیست؟
در این مقاله قصد داریم درباره گرفتگی رگ پای چپ و راست، علائم و بهترین روش درمان آن صحبت کنیم. اگر شما نیز با این مشکل دردناک مواجهاید، مطالعه این مطلب کاربردی را از دست ندهید. به شما قول میدهیم که با خواندن این مطلب اطلاعات کاربردی و مفید فراوانی را کسب کنید.
گرفتگی رگ پا یا عروق پا چیست؟
یکی از مشکلات رایج خصوصا در میان افراد مسن و بالای 50 سال، بیماری گرفتگی عروق پا (PAD) است. این بیماری پس از باریک شدن عروق محیطی پا اتفاق میافتد و با کاهش جریان خون در پاها باعث آسیب به اعصاب و بافت پا میشود. معمولا تنگ شدن رگها بهدلیل تجمع چربی خون رخ میدهد و جریان خون را در پا کم میکند. مشکل گرفتگی رگ پا راست و چپ میتواند به دلایل مختلفی مانند گرفتگی شریان (آترواسکلروزیس)، گرفتگی ورید به علت واريس پا و گرفتگی عصبی به دلیل دیسک یا سیاتیک باشد.
هنگامی که گرفتگی رگ پای چپ یا راست رخ دهد، فرد دردهای آزاردهنده و شدیدی را در پای خود احساس خواهد کرد. درمواقع شدیدتر گرفتگی عروق پا، حتی در هنگام خواب نیز فرد دچار درد شده و از خواب میپرد. گرفتگی عروق پا یک مشکل متداول است که باید جدی گرفته شود. در ادامه، علائم گرفتگی رگ پا را بررسی میکنیم.
بررسی کامل علائم گرفتگی رگ پا راست و چپ
بسیاری از افراد مبتلا به بیماری گرفتگی عروق پا یا علائمی ندارند یا دچار علائم بسیار خفیف میشوند. بااینحال، برخی از بیماران پس از گرفتگی رگ پای چپ یا راست خود با علائم زیر مواجه خواهند شد:
- پوست چرمی و براق پاها
- ضعف و بیحسی در پاها
- احساس سردی در قسمت ساق یا خود پا
- تغییر رنگ پاها
- نبض ضعیف پا
- ترمیم نشدن زخم انگشتان پا
- تورم در پاها و مچها بعد از نشستن یا ایستادنهای طولانی
- گرفتگی دردناک پس از راه رفتن یا بالا رفتن از پله
- سوزش یا خستگی پا
در برخی از مواقع ریزش مو یا اختلال نعوظ در مردان نیز میتواند علامت گرفتگی رگ پا باشد. اما مطمئنا اصلیترین مشخصه، درد شدید ناشی از گرفتگی عضلات است که زندگی فرد را مختل میکند. این علائم میتوانند درصورت ابتلا به اختلال واریس نیز پیش بیایند. به همین دلیل، برای آشنایی بیشتر با عارضه واریس پیشنهاد میکنیم مقاله «واریس پا چیست» را مطالعه کنید.
علت گرفتگی رگ پا در خواب یا بیداری؛ از آترواسکلروزیس تا واریس!
بهطورکلی، گرفتگی رگ پا به سه صورت قابل بررسی است که عبارتاند از: گرفتگی شریان (آترواسکلروزیس)، گرفتگی عروق به علت عارضه واریس و گرفتگی عصبی رگها بهدلیل دیسک کمر یا سیاتیک. در ادامه این موارد را بررسی میکنیم.
1. گرفتگی رگ پای چپ و راست و تصلب شریان (آترواسکلروزیس) + علت و روش درمان
مقادیر بالای فشار خون، قند خون، چربی و کلسترول و البته سیگار کشیدن میتواند افراد مسن را دچار بیماری تصلب شریان یا آترواسکلروزیس کند. یکی از علائم این بیماری گرفتگی عروق پا است. در این بیماری با تجمع پلاکها در دیواره شریان پا، خون و اکسیژنرسانی به بافت پا مختل میشود. گرفتگی شریان بسیار خطرناک است و حتی در مواقعی باعث سکته قلبی افراد خواهد شد.
برای پیشگیری از آترواسکلروزیس و گرفتگی رگ پا ناشی از آن باید تغذیه سالم و ورزش را در دستور کار قرار داده و نسبت به ترک سیگار اقدام کنید. معمولا تشخیص این بیماری با معاینه حضوری و مشاهده نتایج آزمایشها رخ میدهد. درمان تصلب شریان با اصلاح سبک زندگی، استفاده از دارو و در مواقعی جراحی و آنژیوگرافی انجام میشود. اما اگر علت گرفتگی رگ پا در خواب واریس باشد، اسکلروتراپی واریس روش مناسب درمان آن خواهد بود.
2. درمان گرفتگی رگ پای چپ و راست به دلیل اختلال واریس
واریس یک اختلال است که در آن رگهای سطح پوست پا متورم شده و دچار پیچخوردگی میشوند. معمولا میتوان این رگهای برجسته را بهوضوح و به رنگ بنفش زیر پوست پای فرد مشاهده کرد. گرفتگی عروق پا در بیشتر مواقع به اختلال واریس مربوط میشود. درد ناشی از این عارضه بسیار آزاردهنده است. گرفتگی عضلات پا ناشی از واریس به دلیل گردش خون نامناسب و تجمع خون در پاها (رگهای واریسی) اتفاق میافتد.
سابقه خانوادگی، چاقی، تحرک کم و سبک زندگی ناسالم میتوانند باعث ابتلا به عارضه واریس شوند. در چنین شرایطی، پزشک آزمایشهایی مانند سونوگرافی دوپلکس را برای فرد تجویز میکند. روشهای درمان این بیماری نیز متنوعاند. ممکن است پزشک درمان خانگی واریس پا (ماساژ، کشش و سایر موارد) را توصیه کند یا به روشهای درمان واریس اسکلروتراپی، رادیوفرکوئنسی، لیزر درمانی و در مواقعی جراحی روی بیاورد.
3. گرفتگی عروق پا بهدلیل دیسک یا سیاتیک؛ علت و روش درمان
درد دیسک کمر یا درد عصب سیاتیک، معمولا بهصورت تیر کشیدن کمر، ران، پشت و پایین پاها احساس میشود. این دردها میتوانند بسیار شدید باشند و حتی در مواقع استراحت و خواب نیز فرد را آزار دهند. مواردی مانند بیرونزدگی دیسک، تنگی کانال نخاعی، تروما، تومور نخاعی یا سندروم پیریفورمیس از دلایل ایجاد درد سیاتیک محسوب میشوند.
تشخیص گرفتگی رگ پا بهدلیل سیاتیک یا دیسک با معاینه فیزیکی پزشک و تصویربرداری انجام خواهد شد. دکتر ابتدا علائم واریس پا را بررسی میکند تا مطمئن شود که گرفتگی عروق ناشی از واریس نیست. سپس پزشک میتواند با تجویز حرکات اصلاحی و کششی، فیزیوتراپی یا دارو درمانی نسبت به درمان این مشکل اقدام کند.
برای گرفتگی مداوم رگهای پا به چه دکتری مراجعه کنیم؟
اگر بهصورت مداوم دچار گرفتگی عروق پا میشوید، حتماً به دکتر مراجعه کنید. اگر سوال شما این است که برای واریس پا به چه دکتری مراجعه کنم، پیشنهاد ما مراجعه به متخصص قلب و عروقی که تجربه درمان واریس را نیز دارند، خواهد بود. واریس، نوعی اختلال عروقی است و پزشک متخصص قلب و عروقی که در این حیطه فعالیت دارند بهترین گزینه برای تشخیص و درمان آن محسوب میشود. همچنین میتوانید به متخصص رادیولوژی اینترونشنال یا جراحان عروق مراجعه کنید.
مرکز درمانی قلب و عروق بهار زندگی؛ کلینیک تخصصی واریس پا
در این مقاله از بهار زندگی، بهطور مفصل برای شما اختلال گرفتگی رگهای پا را توضیح دادیم. گرفتگی رگ پا، یکی از اختلالهای شایع بین افراد مسن، خانمهای باردار و افراد با بیماریهای زمینهای است. اگر شما نیز از گرفتگی رگهای پای خود رنج میبرید، حتماً به پزشک متخصص برای تشخیص و درمان مراجعه کنید. درمان خودسرانه و تمرینهای ورزشی در خانه بدون نظر پزشک، اکیداً ممنوع است.
کلینیک تخصصی قلب و عروق بهار زندگی، یکی از بهترین مراکز درمانی با متخصصترین و مجربترین پزشکان کشور، آماده خدمترسانی به شماست. اگر نیاز به راهنمایی بیشتر درباره عمل واریس پا را دارید، با شماره تلفن 02122642277 تماس بگیرید. متخصصان مرکز درمانی بهار زندگی، برای درمان گرفتگی رگهای پا به شما مشاوره رایگان خواهند داد.
نوشته های بالا خیلی عالی بود
درود. سپاس از مهرتون.
درمان گرفتگی رگ پاها هم راست وهم چپ ماهیچه پایین پامنظور رگهای دوپا به صورت وحشتناکی بدرد امده وراه رفتن رامختل میکند من سیگاری نیستم درجبههای جنگ باخوردن خمپاره به روی ماشینم ازناحیه کمرضربات شدیدی به کمرواردشد بعدازمدتی که استراحت نمودم به مرور زمان دردها ارامتر شدندوالان که سن به ۶۰رسیده رگهای دو پا دردشدیدی گرفته وحتی راه رفتنم رادچارمشکل نموده