در این مقاله طول عمر متوسط بیماران قلبی را بررسی میکنیم.
نارسایی قلبی بهعنوان یکی از دلایل اصلی مرگومیر در جهان شناخته میشود. براساس آمارهای انجمن قلب آمریکا، فقط در این کشور سالانه بهطور میانگین 55هزار نفر بر اثر نارسایی قلبی حاد فوت میکنند. اما این بدان معنا نیست که همه افراد مبتلا به این بیماری از دنیا خواهند رفت! در بسیاری از مواقع میتوان با تغییر سبک زندگی و درمان مناسب، عملکرد قلب را به حالت اولیه برگرداند. اکنون، این سوال پیش میآید که طول عمر بیماران نارسایی قلبی چقدر است؟ درمان نارسایی قلبی چیست؟
در این مقاله بهطورکامل به موضوع نارسایی قلبی میپردازیم و تلاش میکنیم به برخی از سوالهای متداول شما در این زمینه پاسخ دهیم. با مطالعه این مطلب متوجه خواهید شد که آیا نارسایی قلبی باعث مرگ میشود یا خیر؟ همچنین با علائم و روش درمان این بیماری نیز آشنا خواهید شد.
آیا نارسایی قلبی باعث مرگ میشود؟ بررسی طول عمر بیماران نارسایی قلبی
طول عمر بیماران قلبی به عواملی مانند شدت بیماری، زمان تشخیص، سبک زندگی، ژنتیک و بسیاری از فاکتورهای دیگر بستگی دارد. عملکرد قلب انسان بهوسیله معیار EF سنجیده میشود. در قلب انسانهای سالم، این معیار عددی بین 50 تا 60 را نشان میدهد. افرادی که EF قلبشان زیر 50% است، دچار نارسایی قلبی هستند. موارد زیر نیز روی طول عمر بیماران نارسایی قلبی موثرند:
- چند درصد از عضله قلب کار میکند (میزان EF قلب)
- پاسخ بدن به داروها و روش درمان
- سبک زندگی
- دنبال کردن برنامه درمانی
- تشخیص زود یا دیر بیماری
- ژنتیک
هرچقدر میزان افت کارکرد عضله قلب بیشتر باشد، خطر مرگ نیز بیشتر خواهد بود. برای مثال، بیمارانی با EF 10 طول عمر کمتری نسبت به افرادی با EF بالای 35 دارند. بااینحال، نتایج یک پژوهش نشان داده است که حدود 10% از این بیماران بالای 10 سال بعد از تشخیص بیماری زندگی میکنند و 50% این بیماران نیز طول عمر بالای 5 سال بعد از تشخیص بیماری دارند. این زمان بسته به شرایط بیمار ممکن است بین 5 تا 20 سال نیز باشد. فقط افرادی که نارسایی شدید و حاد قلبی دارند، بهاحتمال 90درصد زیر یک سال بعد از تشخیص بیماری عمر خواهند کرد. توجه داشته باشید که نارسایی قلبی با گرفتگی رگها متفاوت است؛ مشکلات کوچک قلبی در بسیاری از مواقع با آنژیو قلب درمان میشوند.
تشخیص سریعتر نارسایی قلبی، درمان بهتر و طول عمر بیشتر بیمار!
امروزه ثابت شده است که هرچقدر بیماری نارسایی قلبی زودتر تشخیص داده شود، احتمال زنده ماندن فرد بیشتر خواهد بود. براساس یک پژوهش چاپشده در مجله انجمن پزشکی آمریکا، زمان تشخیص بیماری در روند درمان، روشهای درمانی، داروها و بهطورکلی شرایط بیمار تاثیرگذار خواهد بود.
تشخیص سریع بیماری، باعث افزایش طول عمر بیماران نارسایی قلبی میشود؛ بنابراین درصورت مشاهده اولین علائم به پزشک قلب و عروق مراجعه کنید. البته در بسیاری از مواقعی که مشکل قلب فقط گرفتگی عروق است، پزشک با سیتی انژیو مشکل گرفتگی را تشخی خواهد داد. اکنون سوال اینجاست با مشاهده کدام علائم باید به پزشک مراجعه کنیم؟
آشنایی با علائم بیماری نارسایی قلبی حاد
آگاهی از علائم نارسایی قلبی حاد باعث میشود شما بتوانید سریعتر این بیماری را تشخیص دهید و روند درمانی خود را آغاز کنید. برخی از علائم بیماریهای قلبی و عروقی حاد عبارتاند از:
- تنگی نفس شدید
- سرفههای شدید همراه با خلط کفآلود
- عرق ریختن شدید
- ایجاد خسخس در سینه هنگام نفس کشیدن
- خستگی سریع و تنگی نفس در هنگام پیادهروی یا فعالیت
- درد در ناحیه سینه یا بخشی از پشت
- ورم کردن اعضای بدن و مچ پا
- مشکل در تمرکز یا کاهش هوشیاری فرد
البته با مشاهده این علائم نباید سریع نگران شوید؛ چرا که برخی از این موارد میتوانند نشانی از بیماریهای دیگر هم باشند. پیشنهاد میکنیم با مشاهده ادامه این علائم به پزشک قلب مراجعه کنید و چکاپ کامل انجام دهید. بررسی وضعیت قلب در بازههای زمانی مشخص به سلامت افراد کمک میکند. معمولا پزشکان برای تشخیص سلامت قلب و عروق از دستگاه هولتر قلب برای بررسی ریتم ضربان قلب در بازه زمانی مشخص استفاده میکنند.
نحوه درمان نارسایی قلبی
انتخاب روش درمانی مناسب برای هر فرد، تاثیر فراوانی بر طول عمر بیماران نارسایی قلبی دارد. روند درمانی به شدت بیماری (مراحل ابتدایی یا بیماری حاد) بستگی دارد. پزشکان معمولا برای ارزیابی دقیق شرایط بیمار اقدام به گرفتن نوار قلب، اکوکاردیوگرافی، رادیوگرافی و آزمایشهای مختلف دیگر میکنند. هزینه نوار قلب و سایر تستها به تکنولوژی دستگاه و مهارت متخصص بستگی دارد؛ کلینیک بهار زندگی نیز تستهای مربوطه به تشخیص سلامت قلب را با قیمت مناسب و جدیدترین تکنولوژی روز دنیا انجام میدهد.
در مراحل ابتدایی بیماری، بیماران با مصرف داروها و اقداماتی مانند آنژیوگرافی میتوانند کیفیت زندگی بالاتری داشته باشند. اما ممکن است در مراحل شدید نارسایی قلبی، نیاز به عمل جراحی باز، پیوند قلب، پمپ مکانیکی یا قرار دادن قلب مصنوعی در بدن بیمار باشد. بهطورکلی، طول عمر بیماران قلبی به شرایط بیمار و روند درمان بستگی دارد و خود فرد نیز باید سبک زندگی سالمی را در پیش گیرد.
بیماری نارسایی قلبی برای چه افرادی خطر بیشتری دارد؟
بیماری نارسایی قلبی برای افرادی که دیر به پزشک مراجعه میکنند و اشخاصی که به بیماریهای زمینهای دیگر مبتلا هستند، خطر بیشتری دارد؛ بنابراین افراد مسن و کلیه مردان و زنانی که از نارساییهایی مانند دیابت، مشکل کلیوی یا فشار خون رنج میبرند، باید همواره سلامت قلب و عروق خود را از طریق تستهای مختلف مانند تست اکو بررسی کنند. در پاسخ به این سوال که «اکو قلب چیست»، باید بگوییم اکوکاردیوگرافی یک روش رایج برای تشخیص نارساییهای قلبی است.
آیا ورزش و تغییر سبک زندگی طول عمر بیماران قلبی را افزایش میدهد؟
افرادی که دچار بیماری نارسایی قلبی هستند، باید سبک زندگی خود را تغییر دهند. این یک پیشنهاد نیست؛ بلکه یک اجبار است! داشتن سبک زندگی سالم، کاهش وزن و ورزش (تا جایی که علائم بیماری اجازه دهد) میتوانند تا حد فراوانی به کنترل بیماری و بهبود شرایط بیمار کمک کنند. معمولا پزشک با بررسی شرایط بیمار با تست ورزش و آزمایشهای دیگر، برنامه ورزشی مناسبی را برای بازتوانی قلبی به بیمار ارائه میکند.
در کلینیک بهار زندگی هزینه تست ورزش قلب طوری تعیین شده است که همه افراد جامعه از هر قشری بتوانند آن را انجام دهند. این تست بهترین روش غربالگری برای بررسی تاثیر ورزش بر سیستم قلبی و عروقی افراد بیمار محسوب میشود.
تشخیص سریع نارسایی قلبی با کمک متخصصان کلینیک بهار زندگی
در این مقاله طول عمر بیماران نارسایی قلبی را بررسی کردیم و با علائم و نحوه درمان این بیماری نیز آشنا شدیم. تشخیص سریع نارساییهای قلبی و درمان بهموقع، طول عمر بیماران قلبی را افزایش میدهد. شما میتوانید برای تشخیص فوری این بیماری به کلینیک بهار زندگی مراجعه کنید و از خدمات گستردهای مانند آزمایش اکو قلب، سیتی آنژیو، تست ورزش، نوار قلب و خدمات دیگر مربوط به سیستم قلبی و عروقی بهرهمند شوید. در پایان، پیشنهاد میکنیم نظرها و سوالهای خود را در زمینه روند تستهای قلب و تشخیص نارسایی قلبی، در قالب کامنت با متخصصان بهار زندگی به اشتراک بگذارید.
نظرات کاربران