درصد موفقیت عمل قلب باز چقدر است؟

بیماری‌های قلبی
1402/06/25

در این مقاله درصد موفقیت روش‌های مختلف عمل قلب باز را توضیح می‌دهیم.

درصد موفقیت عمل قلب باز چقدر است؟

ساعات کاری کلینیک

همه روزه به جز جمعه و روزهای تعطیل

09:00 - 21:00

طبق آخرین آمار در کشورمان سالانه حدود 50 هزار عمل قلب باز انجام می‌شود. عمل بای پس عروق کرونر، عمل‌ دریچه و آئوریسم آئورت برای درمان بیماری‌های قلبی به کار گرفته می‌شوند. در حال حاضر تجهیزات و امکانات فراوانی برای عمل قلب باز در کشور وجود دارد و طی چند سال اخیر درصد موفقیت عمل قلب باز پیشرفت چشمگیری داشته است. جراحی عمل قلب باز یکی از سنگین‌ترین جراحی‌های علم پزشکی است و انجام این عمل برای بیماران همراه با استرس و اضطراب خواهد بود. در این مقاله از مجله بهار زندگی در رابطه با درصد موفقیت عمل قلب باز و روش‌‌های متفاوت عمل قلب باز صحبت خواهیم کرد. بعد از مطالعه این مقاله اطلاعات مفیدی از عمل قلب باز به‌دست خواهید آورد.

موفقیت چشمگیر در عمل قلب باز؛ موفقیت بیش از 97 درصد

طبق آمارهای سازمان جهانی بهداشت درصد مرگ‌و‌میر ناشی از عمل قلب باز فقط 2.94 درصد بوده است. این عدد نشان می‌دهد با‌توجه‌به اینکه عمل قلب باز یکی از سخت‌ترین جراحی‌های پزشکی است، اما امروزه با استفاده از تجهیزات و پزشکان متخصص درصد موفقیت عمل قلب باز بسیار بالا خواهد بود. برای موفقیت عمل قلب باز بیماران از چندین ماه قبل تحت درمان قرار می‌گیرند و آزمایش‌های مختلفی روی آن‌ها انجام می‌شود.
با انجام این آزمایش‌ها درصد موفقیت عمل قلب باز به عددی معادل 97 درصد رسیده است که بسیار خوشحال‌کننده خواهد بود. تیم حرفه‌ای پزشکان متخصص کلیه اطلاعات پزشکی افراد را موردبررسی قرار داده و برای موفقیت در عمل جراحی قلب باز، از همه این اطلاعات استفاده می‌کنند. برخی از درمان‌های قلب بسیار ساده‌تر از عمل قلب باز هستند. پیشنهاد می‌کنیم برای تست سلامت قلب به پزشک متخصص مراجعه کنید و ممکن است با انجام درمان انژیو مشکل قلبی برطرف شود.

احتمال بسیار پایین مرگ در عمل قلب باز

درصد موفقیت عمل قلب باز و روش‌های انجام این عمل

در جراحی قلب باز قسمت قفسه سینه شکافته می‌شود و جراحی روی عضلات، دریچه‌ها و شریان‌های قلب انجام خواهد شد. در عمل جراحی قلب باز شریان یا ورید سالم به شریان‌های کرونر مسدود شده متصل می‌شوند تا گردش خون به‌درستی صورت گیرد. هنگامی که پیوند عروق کرونری برای فرد بیمار الزامی باشد، عمل قلب باز انجام خواهد شد. روش‌های مختلفی برای عمل قلب باز وجود دارد که درصد موفقیت آن‌ها بسیار بالا است و مرگ‌و‌میر پایینی دارند.
عمل قلب باز ممکن است با پمپ یا بدون پمپ انجام شود و روش تشخیص عمل به شرایط بیمار و درصد بیماری بستگی خواهد داشت. برای تشخیص بیماری‌های قلبی از روش‌های جدید پزشکی مانند سیتی آنژیو کمک بگیرید. این روش درمان بنا به تشخیص پزشک انجام خواهد شد و درمانی غیر تهاجمی است.

کاهش ریسک عمل قلب باز با استفاده از پزشکان متخصص

بیشتر بخوانید: درمان درد قلب اورژانسی

استفاده از پمپ؛ عامل موفقیت عمل قلب باز

عمل قلب باز با استفاده از پمپ یکی از متداول‌ترین روش‌های عمل قلب باز است. این روش درمان برای عمل‌های بای پس عروق کرونر انجام می‌شود. در این روش قفسه سینه بیمار باز می‌شود و جراح از طریق برش استخوان جناغ سینه به قلب دسترسی پیدا می‌کند. زمانی که عمل قلب باز با پمپ انجام می‌شود، قلب در حین عمل با تزریق داروهای مخصوص به‌صورت موقت متوقف خواهد شد و گردش خون به‌وسیله دستگاه‌های مجهز انجام می‌شود. درصد موفقیت عمل قلب باز با دستگاه پمپ بسیار بالا است و خطری برای بیمار نخواهد داشت.
استفاده از پمپ در حین جراحی عمل قلب باعث شده تا جراحی سریع‌تر انجام شود و عمل مدت زمان بسیار کوتاه‌تری داشته باشد؛ همچنین امکان پیوند رگ‌ها به یکدیگر راحت‌تر است و شریان‌ها به‌خوبی به یکدیگر متصل خواهند شد. البته قبل از انجام عمل قلب باز، پزشکان بررسی‌های لازم را روی بیماران انجام می‌دهند تا روش‌های دیگری را برای درمان به کار بگیرند. به‌عنوان مثال برخی از پزشکان برای سنجش ضربان قلب از دستگاه هولتر قلب استفاده می‌کنند. این دستگاه از 1 تا چند روز روی بدن بیمار نصب می‌شود و کلیه اطلاعات مربوط به ضربان قلب بیمار را به پزشک گزارش می‌دهد.

عمل قلب باز با استفاده از پمپ

عمل قلب باز بدون پمپ؛ برای بیمارانی با گرفتگی عروق پایین

روش‌های عمل قلب باز متفاوت است و انتخاب روش جراحی بر عهده پزشک متخصص خواهد بود. برخی از پزشکان ترجیح می‌دهند عمل قلب باز را با روش ساده‌تری پیش ببرند و از پمپ در این نوع عمل‌ها استفاده نمی‌شود. درصد موفقیت عمل قلب باز بدون پمپ نیز روی همان عدد 97 درصد است و بیماران از این بابت نگرانی نخواهند داشت. استفاده از پمپ برای برخی از بیماران موجب تورم می‌شود و طول درمان بیمار را بیشتر می‌کند.

معمولا در شرایطی که پزشک تشخیص دهد و گرفتگی رگ‌ها و شریان‌های بیمار خیلی بالا نباشد، عمل قلب باز بدون پمپ انجام خواهد شد. توجه داشته باشید که نتایج عمل قلب باز با پمپ و بدون پمپ یکسان خواهد بود و فقط به شرایط بیمار و نوع درمان پزشک بستگی دارد. به بیماران قلبی عروقی پیشنهاد می‌کنیم برای درمان سریع‌تر در زمان‌هایی که دچار حمله قلبی می‌شوند، حتما به پزشک متخصص مراجعه کنند و با نوار قلب از سلامت بدن خود مطلع خواهند شد. قیمت نوار قلب چندان بالا نیست و حتما از پزشک بخواهید تست نوار قلب بگیرد.

دوران نقاهت عمل قلب باز؛ رعایت نکات مهم برای موفقیت عمل قلب باز

برای سلامت بیمار بعد از انجام عمل قلب باز، مراقبت‌های ویژه‌ای باید از آن‌ها انجام شود. مراقبت‌های ویژه باعث می‌شوند درصد موفقیت عمل قلب باز افزایش پیدا کند و شرایط بیماران سریع‌تر رو به بهبودی خواهد رفت. لوله‌های مختلفی بعد از عمل به بیمار متصل خواهد شد که مایعات مختلف را از بدن بیماران خارج می‌کند و برخی از مایعات وریدی نیز از طریق همین لوله‌ها وارد بدن بیمار خواهد شد.

همچنین بیماران به دستگاه‌های حرفه‌ای و مجهزی وصل می‌شوند که کلیه المان‌های حیاتی آن‌ها چک خواهد شد و معمولا تا 7 روز بیماران در قسمت ICU بیمارستان قرار دارند. بعد از 7 روز بیمار به بخش منتقل می‌شود و به‌صورت مستمر باید جای بخیه بررسی و ضدعفونی شود. در نظر داشته باشید برای جلوگیری از بیماری قلبی و عمل قلب باز با کوچک‌ترین مشکل به پزشک مراجعه کنید. در حال حاضر با استفاده از اکو کاردیو گرافی مشکلات و نارسایی‌های قلبی به‌خوبی تشخیص داده می‌شود.

درصد موفقیت عمل قلب باز و انتقال بیمار بعد از 7 روز به بخش

تغییر سبک زندگی؛ عاملی موثر در افزایش سلامت قلبی عروقی

معمولا بیماری‌های قلبی به‌دلیل سبک زندگی ناسالم و رعایت نکردن برخی از موضوعات تغذیه‌ای ایجاد می‌شوند. با انجام ورزش و پیاده‌روی روزانه، کنترل مصرف نوشیدنی‌های کافئین‌دار و انرژی‌زا، رعایت رژیم سالم و ترک سیگار و دخانیات از بیماری‌های قلبی فاصله خواهید گرفت. اغلب اوقات افراد در سنین میانسالی دچار بیماری‌های قلبی می‌شوند و اگر نکات سلامتی را رعایت نکنند ممکن است بیماری آن‌ها بیشتر شود و نیاز به عمل سنگینی مانند جراحی عمل قلب باز داشته باشند؛ بنابراین با رعایت چند نکته ساده می‌توانید از بیماری قلبی دور بمانید. توجه داشته باشید با تست ورزش نیز به‌راحتی می‌توانید از سلامت قلب خود مطلع شوید. هزینه تست ورزش چندان گران نیست و با انجام این تست کلیه اطلاعات قلب شما در دسترس پزشکان قرار می‌گیرد.

مشاوره تخصصی در رابطه با بیماری‌های قلبی و عروقی با پزشکان متخصص کلینیک بهار زندگی

در این مقاله از مجله بهار زندگی در رابطه با میزان درصد موفقیت عمل قلب باز صحبت کردیم و اشاره‌ای به انواع روش‌های عمل قلب باز داشتیم. درحالت‌کلی عمل قلب باز یکی از سنگین‌ترین جراحی‌ها است و معمولا بیماران برای انجام این عمل دچار استرس و اضطراب می‌شوند. باید توجه کرد که در حال حاضر 97 درصد از بیمارانی که تحت عمل جراحی قلب باز قرار می‌گیرند به‌راحتی درمان می‌شوند و هیچ مشکلی در حین یا بعد از عمل برای آن‌ها به‌ وجود نخواهد آمد.

پیشنهاد می‌کنیم اگر بیماری قلبی دارید یا دچار ضربان قلب نامنظم هستید حتما از مشاوره پزشکان متخصص کلینیک بهار زندگی کمک بگیرید. پزشکان باتجربه کلینیک بهار زندگی با در اختیار داشتن بهترین و باکیفیت‌ترین تجهیزات پزشکی از بهترین روش‌های درمانی استفاده می‌کنند. برای مشاهده کلیه خدمات قلبی عروقی کلینیک بهار زندگی به صفحه اصلی سایت مراجعه کنید.

نظرات کاربران

  8     +     1   =

  • سید علی حمزه پور 1402/10/22

    سلام پدرم سن ۷۰ سال دارد دصد کارکرد قلبش بنا به گفته ی پزشکان کمتر از ۱۰ درصده می خواستم ببینم آیا امکان عمل قلب باز برای پدرم وجود دارد

    پاسخ دهید
    • مدیر وب سایت 1402/10/22

      سلام وقت به خیر. با آرزوی سلامتی برای پدر بزرگوارتان. لطفا با شماره تماس کلینیک تماس حاصل فرمایید تا مشاوره رایگان در این مورد دریافت کنید.

support image

نیاز به مشاوره دارید؟

021-22642277

همین حالا با ما تماس بگیرید...

  3     +   =   5  

در حال ارسال...

Copyright 2024 bahar-e-zendegi.com