انژیوگرافی بعد از سکته قلبی

بیماری‌های قلبی
1403/02/26

آنژیو بعد از سکته قلبی چه مزایایی دارد؟ عوارض بعد از آنژیوگرافی چیست؟ طول عمر بعد از سکته قلبی چقدر است؟ ایا سکته قلبی خوب میشود؟ راهنمای چامع و کامل را در مورد مسائل ذکر شده در ادامه می‌خوانید. به این منظور با ما همراه باشید.

انژیوگرافی بعد از سکته قلبی

ساعات کاری کلینیک

همه روزه به جز جمعه و روزهای تعطیل

09:00 - 21:00

در صورت حمله قلبی، افراد معمولاً به بخش آنژیوگرافی قلب منتقل می‌شوند تا جهت انجام آنژیوپلاستی فوری، آنژیوگرافی انجام دهند. در صورت نیاز به درمان فوری، اغلب آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی به صورت همزمان اجرا می‌شود. در آنژیوپلاستی، با استفاده از یک بالون کوچک بادی، شریان خون گشاده شده و معمولاً یک استنت (نوعی توری فنری کوچک) نیز در آن قرار می‌گیرد تا شرایط رگ را بهبود بخشد.

علاوه بر این، آنژیوگرافی ممکن است در موارد زیر نیز تجویز شود:

۱. وقتی که نتایج آزمایش‌های دیگر نشان می‌دهد که عروق کرونر باریک شده‌اند و بیمار علائم بیماری عروق کرونر را نشان می‌دهد.

۲. بعد از یک سکته قلبی خفیف، اگر آزمایش‌های عمل‌کرد قلب نشان دهد که قلب ناهنجاری دارد و آزمایش خون نیز نشانگر آسیب قلبی باشد.

گاهی اوقات پزشک ممکن است به جای آنژیوگرافی، سی تی آنژیوگرافی را تجویز کند. اگرچه این روش در حال حاضر رواج زیادی ندارد، اما به احتمال زیاد در آینده می‌تواند افزایش یابد.

سی تی آنژیوگرافی عروق کرونر چگونه انجام می شود؟

در سی تی آنژیوگرافی عروق کرونر، بیمار در یک دستگاه اسکنر سه بعدی قرار می‌گیرد. در این روش غیرتهاجمی، یک ماده حاوی رنگ از طریق ورید به بازوی بیمار تزریق می‌شود. سپس بیمار به آرامی وارد دستگاه اسکنر می‌شود که با چرخش سریع در اطراف بدن، تصاویر را به صورت سه بعدی ایجاد می‌کند. در این فرآیند، بیمار باید به مدت چند ثانیه نفس خود را متوقف نگه دارد و تا حد ممکن حرکات کمی انجام دهد.

نتیجه این فرآیند یک تصویر سه بعدی از شریان‌های کرونر است. با این حال، جزئیات در این تصاویر ممکن است کمتر دقیق باشد نسبت به آنژیوگرافی عادی. سی تی آنژیوگرافی معمولاً برای غربالگری و تشخیص اولیه بیماری استفاده می‌شود. به عنوان مثال، اگر فردی با درد در قفسه سینه مراجعه کند و علت آن مشخص نشود، از سی تی آنژیوگرافی برای انجام غربالگری بر روی بیماری عروق کرونر استفاده می‌شود. در صورتی که نتیجه آزمایش نشان دهد بیماری قابل توجهی وجود دارد، ممکن است به آنژیوگرافی عادی یا آنژیوپلاستی اقدام شود.

آنژیوپلاستی بعد از سکته قلبی

آنژیوپلاستی پس از سکته قلبی به نجات انسان‌ها کمک می‌کند. این روش بسیار مؤثر است تا جریان خون به قلب بازگردانده شود. هر چه زودتر پزشک موفق به بازیابی جریان خون در عروق کرونر شود، آسیب کمتری به عضله قلب خواهد رسید. آنژیوپلاستی همچنین می‌تواند درد قفسه سینه را تسکین داده و از بروز تنگی نفس و سایر علائم مرتبط با حمله قلبی جلوگیری کند.

استفاده از آنژیوپلاستی می‌تواند احتمال نیاز به جراحی باز قلب (بای‌پس) را کاهش دهد، که یک جراحی تهاجمی‌تر و نیازمند زمان بیشتری برای بهبودی است. این روش همچنین می‌تواند خطر تکرار حمله قلبی را کاهش دهد. ارزش ذکر دارد که آنژیوپلاستی، نسبت به داروهای لخته‌گیر، ممکن است شانس بهتری برای بقای بیماران ایجاد کند.

  آنژیوپلاستی بعد از سکته قلبی

خطرات آنژیو بعد از سکته قلبی

هر نوع عمل جراحی و مداخله درمانی ممکن است با خطراتی همراه باشد. همانند بسیاری از روش‌های تهاجمی دیگر، ممکن است مواد بی حس کننده، رنگ یا برخی از مواد مورد استفاده در آنژیوپلاستی، باعث واکنش‌های آلرژیک شوند. برخی از خطرات مرتبط با آنژیوپلاستی عروق کرونر شامل موارد زیر می‌شوند:

  1. خونریزی، لخته شدن یا کبودی در محل تزریق
  2. ایجاد بافت زخم یا لخته شدن خون در استنت
  3. ضربان قلب نامنظم یا آریتمی.
  4. آسیب به رگ‌های خونی، دریچه قلب یا شریان‌ها
  5. حمله قلبی
  6. آسیب کلیوی، به ویژه در افرادی که از قبل مشکلات کلیوی دارند

عفونت

در زمان انجام این عمل، همچنین خطر سکته مغزی وجود دارد، اگرچه احتمال آن کم است. خطرات انجام آنژیوپلاستی اورژانسی پس از سکته قلبی، بیشتر از خطر آن در شرایط دیگر است. آنژیوپلاستی نمی‌تواند انسداد عروق را به طور دائمی درمان کند، و در برخی موارد، شریان‌ها ممکن است مجدداً باریک یا مسدود شوند، که به این حالت انسداد مجدد (restenosis) گفته می‌شود. در مواردی که پزشک از استنت استفاده نمی‌کند، خطر این اتفاق بیشتر است.

آنژیو بعد از سکته قلبی چگونه انجام می شود؟

آنژیوپلاستی بعد از سکته قلبی به این صورت انجام می‌شود که بیمار تحت بی حسی موضعی قرار می‌گیرد. ابتدا، پزشک یک برش در بازو یا کشاله ران بیمار ایجاد می‌کند و سپس یک کاتتر به داخل شریان وارد می‌شود که در انتهای آن یک بالون بادی کوچک قرار دارد. با استفاده از اشعه ایکس، ویدئو و رنگ‌های مخصوص، پزشک کاتتر را به داخل شریان کرونر مسدود شده هدایت می‌کند.

هنگامی که بالن در موقعیت مناسب قرار گرفت، باد می‌شود تا شریان را گشاد کند و رسوبات چربی یا پلاک‌ها را به دیواره شریان فشار دهد. این کار باعث باز کردن مسیر جریان خون می‌شود.

در برخی موارد، کاتتر مجهز به یک توری فولادی ضد زنگ به نام استنت می‌شود. استنت برای باز نگه‌داشتن رگ‌های خونی استفاده می‌شود. پس از تخلیه و جابجا کردن بالون، استنت در جای خود باقی می‌ماند. سپس پزشک کاتتر را از شریان بیمار خارج می‌کند. این عمل ممکن است از نیم ساعت تا چند ساعت طول بکشد.

پس از نجات یافتن از سکته قلبی نکات زیر را رعایت کنید

پس از جلوگیری از حمله قلبی، پزشک نکات حیاتی را که باید برای حفظ سلامت قلب و زندگی بهتر رعایت شوند، به بیمار توضیح می‌دهد. همیشه داروهای خود را طبق دستور پزشک مصرف کنید. اگر سیگاری هستید، بهتر است بلافاصله نسبت به ترک آن اقدام کنید. داشتن یک رژیم غذایی متعادل و ورزش منظم می‌تواند به کاهش فشار خون و تنظیم سطح کلسترول خون کمک کند. انتخاب یک سبک زندگی سالم، ممکن است احتمال تکرار حمله قلبی را نیز کاهش دهد.

عوارض آنژیو بعد از سکته قلبی چیست؟

عوارض پس از انجام آنژیوپلاستی قلب به شرح زیر می‌باشند:

واکنش آلرژیک

احتمال واکنش آلرژیک به مواد بی حس کننده، رنگ، یا دیگر عوامل مورد استفاده در آنژیوپلاستی وجود دارد.

کبودی، لخته خون یا خونریزی در محل تزریق

ممکن است در محل وارد کاتتر به شریان، کبودی یا لخته خون ایجاد شود.

ایجاد لخته خون یا بافت زخم در استنت

در برخی موارد، استفاده از استنت ممکن است منجر به ایجاد لخته خون یا بافت زخم شود.

آریتمی (ضربان نامنظم قلب)

ممکن است پس از آنژیوپلاستی، آریتمی یا نامنظمی در ضربان قلب رخ دهد.

آسیب به شریان‌ها یا دریچه قلب

در برخی موارد، عملیات آنژیوپلاستی ممکن است باعث آسیب به شریان‌ها یا دریچه قلب شود.

  عوارض آنژیو بعد از سکته قلبی چیست؟

حمله قلبی

گاهی اوقات، به عنوان یک عارضه نادر، آنژیوپلاستی ممکن است باعث حمله قلبی شود.

آسیب کلیوی

در برخی افراد، انجام آنژیوپلاستی ممکن است به آسیب کلیه منجر شود.

ایجاد عفونت

ریسک عفونت در محل وارد کاتتر به بدن وجود دارد.

احتمال سکته مغزی

گرچه این احتمال پایین است، اما در برخی موارد، سکته مغزی به عنوان یک عارضه نادر ممکن است رخ دهد.

توجه داشته باشید که این عوارض به صورت نادر و در موارد خاص رخ می‌دهند و اکثر بیماران پس از آنژیوپلاستی بدون مشکل بهبود می‌یابند. همچنین، هر گونه علائم یا عوارض بعد از آنژیوپلاستی باید به پزشک اطلاع داده شود.

نظرات کاربران

  -     8   =   8  

support image

نیاز به مشاوره دارید؟

021-22642277

همین حالا با ما تماس بگیرید...

  3     -   =   3  

در حال ارسال...

Copyright 2024 bahar-e-zendegi.com