قلب یکی از اعضای حیاتی بدن محسوب میشود که سلامت آن باید دائما موردبررسی قرار بگیرد. گاهی اوقات گرفتگی عروق یا پارگی آنها باعث بروز مشکلاتی در قلب میشود. در چنین شرایطی یکی از روشهای آزمایش شریانها، سیتی آنژیوگرافی است. در ادامه درباره این روش توضیحات کاملی را ارائه میدهیم. پزشکان متخصص کلینیک بهار زندگی بعد از بررسی وضعیت قلب و در صورت لزوم انجام سیتی آنژیو، شما را به مراکز موردتایید ارجاع میدهند.
سیتی آنژیوگرافی یکی از جدیدترین روشهای غیرتهاجمی برای بررسی عروق قلب است. در این روش با تزریق ماده حاجب میتوان عروق قلب را بررسی کرد. این روش کمخطر و بدون دوره نقاهت، برای تشخیص گرفتگی عروق قلب مورداستفاده قرار میگیرد. سیتی آنژیو در بیمارستان و مراکز درمانی با تشخیص پزشک متخصص انجام خواهد شد. با بهره بردن از دانش پزشکان متخصص کلینیک بهار زندگی و تشخیص آنها، میتوانید از ضرورت انجام این آزمایش اطلاع پیدا کنید.
سیتی آنژیو قلب چیست؟ نحوه انجام سی تی آنژیو قلب
سیتی آنژیوگرافی قلب یکی از جدیدترین روشهای تصویربرداری از عروق قلب است که در آن پزشک با استفاده از دستگاه سیتی اسکن و به کمک اشعه ایکس به بررسی عروق قلب میپردازد. برای انجام سی تی آنژیو ابتدا مایعی به نام ماده حاجب به رگ دست بیمار تزریق میشود و بعد از گذشت مدتی از طریق گردش خون به قلب میرسد؛ این ماده قابلیت جذب اشعههای ایکس را دارد.
بیمار روی تخت دستگاه سیتی اسکن دراز میکشد و دستگاه نوار قلب برای بررسی ضربان قلب به بدن او وصل میشود. با شروع تصویربرداری اشعه ایکس از بافتهای نرم بدن و عروق خونی عبور کرده و جذب ماده حاجب خواهد شد. در چنین شرایطی، تصویر رگهای خونی و گرفتگی یا پارگی آنها بهصورت کنتراست با بافت نرم اطراف، به کمک دستگاه سی تی آنژیو ثبت میشود.
سیتی آنژیوگرافی برای چه افرادی انجام میشود؟
سیتی آنژیو یک روش تشخیصی غیرتهاجمی برای بررسی وضعیت عروق قلب است. این تست معمولا برای اهداف زیر انجام میشود:
- بررسی ناهنجاریهای مادرزادی عروق قلب
- بررسی وضعیت دریچههای قلب
- بررسی پارگی یا انسداد رگها بر اثر تجمع کلسیم یا چربی
- بررسی سلامت قلب افراد با زمینه بیماریهای قلبی
لزوم انجام سیتی آنژیو توسط پزشک متخصص و بعد از بررسی شرایط بالینی افراد مشخص میشود. سیتی آنژیوگرافی به پزشک متخصص کمک میکند که وضعیت قلب را با ضریب اطمینان بالا انجام دهند.
اقدامات قبل از انجام سیتی آنژیو
یک روز پیش از از انجام سیتی آنژیوگرافی بیمار به کلینیک مراجعه کرده و مواردی چون: ضربان قلب، فشار خون و داروهای مصرفی او ثبت میشود. همچنین به منظور اطمینان پیدا کردن از توانایی کلیههای بیمار برای دفع ماده حاجب، بیمار باید نتایج آزمایش BUN و CAR را به کلینیک اطلاع دهد. علاوهبر این، بیمار باید همه سوابق حساسیت غذایی و دارویی، حساسیت به ماده حاجب، سابقه بیماریهای قلبی عروقی و باردار بودن را به کلینیک اعلام کند.
مراقبتهای بعد از سی تی انژیو
سیتی آنژیوگرافی یک عمل غیر تهاجمی و بدون دوره نقاهت است؛ بنابراین بعد از انجام آزمایش میتوانید بهراحتی به انجام فعالیتهای روزمره بپردازید. نکته قابل توجه در مراقبتهای بعد از سی تی انژیو، مصرف فراوان آب و مایعات است؛ زیرا برای دفع ماده حاجب از بدن توسط کلیهها باید آب و مایعات فراوانی بنوشید.
بررسی وضعیت سلامت قلب توسط پزشکان متخصص در کلینیک بهار زندگی
برای بررسی سلامت قلب خود میتوانید از تخصص پزشکان کلینیک بهار زندگی بهره ببرید. متخصصان قلب و عروق مجرب در کلینیک بهار زندگی ابتدا وضعیت قلب را بررسی کرده و درصورت نیاز شما را برای انجام سیتی آنژیوگرافی به مراکز موردتایید ارجاع خواهند داد. برای دریافت نوبت ویزیت میتوانید با شماره 02122642277 تماس بگیرید.
نظرات کاربران