خطرناک ترین بیماری قلبی؛ 5 بیماری که باید بشناسید

بیماری‌های قلبی
1402/06/25

در این مقاله ۵ مورد از خطرناک‌ترین بیماری‌های قلبی را موردبررسی قرار می‌دهیم.

خطرناک ترین بیماری قلبی؛ 5 بیماری که باید بشناسید

ساعات کاری کلینیک

همه روزه به جز جمعه و روزهای تعطیل

09:00 - 21:00

آمارهای رسمی نشان می‌دهد که حدود ۳۳ تا ۳۹.۳ درصد از مرگ‌ومیرها در ایران، ناشی از بیماری‌های قلبی عروقی است؛ به‌طوری‌که ایران به‌عنوان بالاترین رکورددار بیشترین آمار مرگ قلبی در جهان شناخته می‌شود! بسیاری از بیماری‌های قلبی با اصلاح عادات روزانه و سبک زندگی قابل‌کنترل هستند؛ با این حال شناخت خطرناک ترین بیماری قلبی و عوامل به وجود آمدن آن‌ها نیز تا حدود بسیاری به کنترل علائم و پیشگیری از ابتلا به آ‌ن‌ها کمک می‌کند. به همین دلیل قصد داریم در ادامه این مطلب انواع بیماری قلبی را نام ببریم تا شما با آن‌ها بیشتر آشنا شوید. افزایش آگاهی درباره این بیماری‌ها، به نفع سلامت شما و عزیزانتان خواهد بود. در ادامه با درمان درد قلب اورژانسی بیشتر آشنا می‌شویم.

۱. بیماری عروق کرونری؛ کشنده‌ترین بیماری قلبی در جهان

بیماری عروق کرونری (Coronary Artery Disease) به‌عنوان خطرناک ترین بیماری قلبی و مرگبارترین بیماری در سراسر جهان محسوب می‌شود؛ به همین دلیل در پاسخ به سوال «کدام بیماری قلبی باعث مرگ میشود» می‌توان به بیماری عروق کرونری اشاره کرد. بیماری عروق کرونری زمانی رخ می‌دهد که رگ‌های خونی مسئول رساندن خون به قلب، دچار گرفتگی شده و باریک می‌شوند. بیماران در صورت درمان نکردن بیماری عروق کرونری، درد قفسه سینه، نارسایی قلبی و آریتمی را تجربه می‌کنند. از جمله عوامل خطر برای ابتلا به CAD می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • فشار خون بالا
  • کلسترول بالا
  • سیگار کشیدن
  • دیابت
  • سابقه خانوادگی ابتلا به این بیماری
  • داشتن اضافه وزن

اگر یک یا چند مورد از این عوامل خطر درباره شما صدق می‌کند، سریعا به پزشک متخصص مراجعه کنید. پزشک ممکن است برای تشخیص دقیق و بررسی وضعیت عروق قلب به کمک آزمایش‌هایی مانند آنژیو قلب، از رگ‌های قلب تصویربرداری انجام دهد.

بیماری عروق کرونری؛ کشنده‌ترین بیماری قلبی

۲. حمله قلبی؛ قطع خون‌رسانی به قلب و کاهش اکسیژن

حمله قلبی یکی دیگر از انواع خطرناک‌ترین بیماری قلبی در سراسر جهان است. از نظر آماری، هر ۴۰ ثانیه یکبار، ۱ نفر در آمریکا دچار حمله قلبی می‌شود. حمله قلبی زمانی رخ می‌دهد که جریان خون بخشی از عضله قلب به‌طورکامل قطع شده یا به میزان قابل‌توجهی کاهش یافته و به قلب اکسیژن نمی‌رسد. این اتفاق به دلایل مختلف از جمله آترواسکلروز یا تجمع آهسته رسوبات چربی، کلسترول و سایر مواد در شریان‌های کرونر رخ می‌دهد.

آترواسکلروز یک بیماری قلبی بدون علامت محسوب می‌شود و احتمال ابتلا به آن در هر سنی وجود دارد. آترواسکلروز یا تصلب شرایین یک بیماری است که در آن به علت تشکیل پلاک در دیواره رگ، شریان ها تنگ و سخت می‌شود. به کمک سیتی انژیو امکان بررسی دقیق وضعیت رگ‌ها و میزان تجمع پلاک در آن‌ها وجود دارد. با انجام این آزمایش در صورت گرفتگی عروق می‌توانید سریعا اقدامات لازم برای شروع درمان مناسب را انجام دهید.

۳. آریتمی؛ ضربان قلب نامنظم و کار نکردن صحیح قلب

عضله قلب سیستم الکتریکی خاص خود را دارد که ضربان قلب را به وجود می‌آورد. اگر سیگنال‌های الکتریکی در قلب قطع یا مختل شوند، قلب ممکن است خیلی سریع (تاکی‌کاردی)، خیلی آهسته (برادی‌کاردی) یا به‌صورت‌نامنظم بتپد؛ به چنین مشکلی آریتمی قلبی می‌گویند. به بیان ساده آریتمی قلبی هر ریتم غیرطبیعی قلب است: بسیار آهسته، بسیار تند یا ضربان با ریتم نامنظم. همین موضوع باعث شده است تا آریتمی را در لیست معرفی خطرناک ترین بیماری قلبی بگنجانیم.

بدون داشتن ریتم منظم، قلب به‌خوبی کار نمی‌کند؛ بنابراین قادر به پمپاژ خون کافی برای رساندن اکسیژن و مواد مغذی به سایر اندام‌ها نخواهد بود. به کمک دستگاه هولتر قلب می‌توان ضربان قلب را در یک بازه زمانی مشخص از ۱ یا ۲ روز تا ۲ هفته ثبت و ذخیره کرد. این موضوع به تشخیص زودهنگام آریتمی قلبی و اقدام برای درمان به‌موقع آن کمک می‌کند.

استفاده از هولتر قلب برای تشخیص آریتمی قلبی

۴. کاردیومیوپاتی؛ احتمال وارد شدن آسیب‌های جدی به عضلات قلب

کاردیومیوپاتی یا بیماری عضله قلب، یکی دیگر از انواع خطرناک ترین بیماری قلبی به شمار می‌رود. در این بیماری به علت درگیری و بیماری ماهیچه قلبی، قلب قادر به فراهم کردن خون کافی برای بدن نیست و فرد مبتلا دچار علائم نارسایی قلبی می‌شود. عوامل گوناگونی باعث به وجود آمدن کاردیومیوپاتی می‌شوند که می‌توان به تنگی عروق کرونر، پرفشاری مزمن خون، بیماری‌های دریچه قلب و آریتمی اشاره کرد.

کاردیومیوپاتی از درگیر کردن عضلات قلب شروع شده و در ادامه احتمال آسیب به سایر قسمت‌های قلب نیز وجود دارد. برای تشخیص بیماری‌های قلبی از جمله کاردیومیوپاتی باید به پزشک مراجعه کنید. پزشک با انجام بررسی‌های لازم و انجام آزمایش‌هایی مانند نوار قلب، وضعیت سلامت قلب را بررسی می‌کند.  هزینه نوار قلب در مراکز مختلف با یکدیگر متفاوت است، ولی اطلاع داشتن از وضعیت سلامت قلب اهمیت بیشتری دارد.

۵. مشکلات مادرزادی قلبی؛ خطرناک ترین بیماری قلبی از بدو تولد

بیماری‌های قلبی مادرزادی (Congenital Heart Defect)، ناهنجاری‌ها و نقص‌های ساختاری یا عملکردی قلب هستند که معمولا در ۳ ماهه اول بارداری و در فرایند تکامل قلب جنین ایجاد می‌شوند. میزان این مشکلات در افراد مختلف با یکدیگر متفاوت است. گاهی اوقات برخی از نقص‌های مادرزادی جدی‌تر از بقیه موارد هستند و برای سلامت فرد تهدیدآمیز محسوب می‌شوند.

نقص دریچه قلب، دیواره قلب یا رگ‌های خونی از انواع مشکلات مادرزادی قلبی هستند. برخی از این مشکلات و نواقص، جزو بیماری های قلبی که نیاز به عمل دارند، دسته‌بندی می‌شوند. افراد مبتلا به این اختلال‌ها، نسبت به افراد عادی بیشتر در معرض خطرات بیماری‌های قلبی قرار دارند. افرادی که می‌دانند اکو قلب چیست، با تشخیص پزشک و به کمک این روش از نارسایی‌ها و مشکلات قلبی خود مطلع می‌شوند.

بیماری مادرزادی قلبی؛ خطرناک ترین بیماری قلبی

با چک‌آپ منظم از وضعیت سلامت قلب آگاه شوید

با وجود اینکه برخی از بیماری‌های قلبی به‌صورت ژنتیکی یا از بدو تولد ایجاد می‌شوند، ولی حداقل می‌توان خطرات ناشی از پیشروی این بیماری‌ها را کنترل کرد. با انجام چک‌آپ‌های منظم در طول سال و مراجعه به پزشک متخصص قلب و عروق، سعی کنید همیشه از وضعیت سلامت قلب خود آگاهی داشته باشید.

قلب یکی از حیاتی‌ترین اعضای بدن است که توجه نکردن به کوچک‌ترین بیماری‌های مربوط به این عضو، ممکن است به قیمت جان افراد تمام شود! بنابراین با مراجعه به مطب پزشک و انجام آزمایش‌های تشخیصی مانند تست ورزش سلامت قلب خود را بررسی کنید. هزینه تست ورزش قلب نسبت به اطلاعاتی که این آزمایش درباره وضعیت قلب به شما می‌دهد کاملا منطقی است.

درمان بیماری قلبی در کلینیک بهار زندگی

درمان خطرناک‌ترین بیماری‌های قلبی به کمک پزشکان بهار زندگی

در این مطلب درباره ۵ مورد از انواع خطرناک ترین بیماری قلبی در سراسر جهان صحبت کردیم. سالانه تعداد بسیاری از افراد در ایران و سایر کشورهای جهان، جان خود را بر اثر ابتلا به بیماری‌های قلبی از دست می‌دهند. داشتن سبک زندگی سالم و عادات روزانه صحیح، به کنترل بیماری‌های قلبی کمک می‌کند؛ بااین‌حال، برای اطمینان بیشتر باید چک‌آپ منظم را در برنامه خود بگنجانید.

پزشکان متخصص قلب و عروق در کلینیک بهار زندگی در کنار شما هستند تا از سلامت قلب خود اطمینان کامل پیدا کنید. انواع تست‌ها و آزمایش‌های تشخیصی برای بررسی وضعیت قلب در این کلینیک قابل‌انجام هستند. برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت نوبت ویزیت با شماره‌های درج شده در سایت تماس بگیرید.

نظرات کاربران

  4     +     3   =

support image

نیاز به مشاوره دارید؟

021-22642277

همین حالا با ما تماس بگیرید...

  +     5   =   5  

در حال ارسال...

Copyright 2024 bahar-e-zendegi.com