راه‌ های پیشگیری از دیابت

مجله دیابتی‌ها
1402/06/25

در این مقاله راه‌های پیشگیری از دیابت را بررسی می‌کنیم.

راه‌ های پیشگیری از دیابت

ساعات کاری کلینیک

همه روزه به جز جمعه و روزهای تعطیل

09:00 - 21:00

دیابت زندگی افراد را دستخوش تغییرات نامطلوبی مانند تزریقات مداوم، رژیم غذایی خاص و غیره می‌کند. اگر بسیاری از افراد می‌دانستند چگونه از این بیماری جلوگیری کنند؛ دچار آن نمی‌شدند. آیا راهی برای جلوگیری از دیابت وجود دارد؟ اگر وجود دارد چگونه از این راه استفاده کنیم؟ اگر به هر دلیلی ریسک ابتلا به این بیماری برای شما بالا است یا تشخیص پیش دیابت داده‌اند، باید بیشتر حواستان را جمع کنید. در ادامه قرار است به شما راه هایی برای پیشگیری و درمان دیابت معرفی کنیم. انجام دادن موارد پیش رو ریسک ابتلا به بیماری را تا حد قابل‌توجهی کاهش می‌دهد.

برای جلوگیری از دیابت کربوهیدرات کمتری بخورید

به نظر شما ارتباط استفاده از کربوهیدرات با انسولین چیست؟ براساس مطالعات دیابتولوژی در مورد کربوهیدرات، هم کمیت و هم کیفیت این ماده غذایی اهمیت دارد. ابتدا باید بدانید که کربوهیدارت‌ها در دو دسته پیچیده و ساده قرار می‌گیرند. کربوهیدارت‌های ساده زودتر از پیچیده هضم می‌شوند؛ به همین دلیل بهتر است از کربوهیدرات‌های ساده کمتر استفاده کنید. همچنین کربوهیدرات‌هایی که فیبر بالایی دارند را در رژیم غذایی خود بگنجانید.

علاوه‌براین، اگر به دنبال استفاده از تغذیه برای پیشگیری از دیابت هستید، غذاها و نوشیدنی‌هایی چون نوشابه، آب‌نبات، نان سفید، پاستا و غیره را کمتر استفاده کنید. به جای موارد فوق سبزیجات غیرنشاسته‌ای مانند بروکلی، قارچ، میوه و بلغور را در رژیم غذایی بگنجانید. همچنین به جای پاستا معمولی از پاستای غلات استفاده کنید. این موارد فیبر بالاتری دارند و قند خون را کاهش می‌دهند.

کربوهیدارت‌های پیچیده؛ پیشگیری کننده از افزایش ناگهانی قند خون

ورزش کردن؛ راهکاری برای کاهش ریسک ابتلا به دیابت

اینکه بدانید دیابت چیست و چگونه به آن مبتلا می‌شوید؛ کمک می‌کند که راهکارهایی برای پیشگیری از آن پیدا کنید. به‌عنوان مقال‌‎ ورزش کردن حساسیت به انسولین را افزایش می‌دهد. این موضوع باعث می‌شود که ریسک ابتلا به دیابت کاهش پیدا کند. در نتیجه اگر بدانید که دیابت نوعی بیماری است که بر اثر عدم حساسیت به انسولین اتفاق میفتد؛ نقش ورزش را بهتر درک می‌کنید.

البته نگران نباشید،  نیاز نیست که حتما ورزش سنگینی انجام دهید. به عنوان مثال روزانه 10 دقیقه پیاده‌روی سریع انجام دهید. برای رسیدن به بهترین نتیجه کافی‌ است در هفته 150 دقیقه فعالیت ورزشی داشته باشید.

افزایش تحرک با ورزش برای جلوگیری از دیابت

 

آب؛ عنصری مهم برای جلوگیری از دیابت

با نوشیدن آب فراوان دیگر نیاز به استفاده از سایر نوشیدنی‌های قند‌دار نخواهید داشت. در واقع حداقل باید روزی 8 لیوان آب بنوشید. البته اگر فعالیت بیشتری دارید، این میزان افزایش پیدا می‌کند. یکی از مطالعات انجام شده نشان داده است استفاده از نوشیدنی‌های قندی مانند نوشابه، آب میوه و غیره 20 درصد ابتلا به دیابت را افزایش می‌دهد.

کاهش وزن؛ یکی از مهم‌ترین عوامل پیشگیری‌کننده از دیابت

چربی‌های اضافی به‌خصوص در ناحیه شکمی احتمال ابتلا به دیابت را افزایش می‌دهند. کاهش وزن حتی به‌ میزان کم تاثیر قابل‌توجهی در کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 دارد. استراتژی‌های متفاوتی برای کاهش وزن پیشنهاد می‌شود. مثلا وعده‌های غذایی باید ترکیبی از سبزیجات غیرنشاسته‌ای، پروتئین‌های بدون چربی، کربوهیدرات‌های پیچیده و چربی‌های سالم باشد.

در کل باید تناسب را در رژیم غذایی خود حفظ کنید. عموما در پاسخ به سوال علائم دیابت چیست، چاقی را به عنوان یکی از علائم یاد می‌کنند. همین موضوع باعث می‌شود که افراد لاغر تصور کنند که به دیابت مبتلا نمی‌شوند. اما این موضوع صحیح نیست. لاغر بودن زمانی شما را از گزند دیابت حفظ می‌کند که رژیم غذایی سالمی داشته باشید. درغیراین‌صورت توفیری به حال شما نخواهد داشت.

وزن بالا؛ عاملی برای ابتلا به دیابت

ترک سیگار مقاومت به انسولین را کاهش می‌دهد

استعمال دخانیات باعث ابتلا به بیماری‌های بسیاری می‌شود. یکی از این بیماری‌ها دیابت است. البته مکانیسمی که باعث بروز این مشکل می‌شود را تشخیص نداده‌اند. اما تصور می‌کنند که سیگار کشیدن مقاومت به انسولین را افزایش می‌دهد و اجازه نمی‌دهد که انسولین ترشح شود. مهم نیست که چند وقت سیگار کشیده‌اید، ترک آن در هر زمانی به سلامتی بدن کمک می‌کند.

خوردن وعده‌های غذایی کم حجم؛ فرصتی برای انجام متابولیسم‌های بدن

اینکه بدانیم برای جلوگیری از دیابت چه چیزی نخوریم، کافی نیست؛ باید در کنار این موضوع عادت‌های غذایی را نیز اصلاح کنید. اینکه وعده‌های غذایی محدود باشد، ولی در هر وعده میزان قابل‌توجهی غذا بخورید، خطرناک است. به همین دلیل وعده‌های غذایی را کوچک کنید که هم لاغرتر شوید و هم بدن فرصت کافی برای انجام فرایندها داشته باشد. برای مدیریت اندازه وعده‌های غذایی کافی است که نیمی از بشقاب را با سبزیجات غیرنشاسته‌ای، یک چهارم را با پروتئین بدون چربی و یک چهارم را با کربوهیدرات پیچیده پر کنید.

افزایش فیبر در رژیم غذایی؛ کاهش دهنده سرعت افزایش قند خون

فیبر بالا در رژیم غذایی روی سلامت روده و مدیریت وزن تاثیر می‌گذارد. در نتیجه اگر به دنبال پاسخ سوال «برای جلوگیری از دیابت چه بخوریم؟» هستید، پاسخ فیبر است. فیبر به دو دسته محلول در آب و نامحلول تقسیم می‌شود. خوردن فیبر باعث کندتر شدن فرایند جذب غذا خواهد شد. در نتیجه قند خون کاهش پیدا می‌کند. به همین دلیل خطر ابتلا به دیابت با استفاده از فیبر کاهش پیدا خواهد کرد.

غلات یکی از مواد غذایی سرشار از فیبر؛ برای جلوگیری از دیابت

مصرف ویتامین D؛ مدیریت کننده میزان قند خون

مصرف ویتامین د برای مدیریت قند خون اهمیت دارد. تاثیر این ویتامین روی کاهش خطر ابتلا به دیابت به‌صورت قطعی ثابت نشده، ولی تاثیر آن روی سلامتی مشخص است. اگر کمبود ویتامین D داشته باشید، اثر مثبت استفاده از آن افزایش پیدا می‌کند. در مورد استفاده از این ویتامین حتما با پزشک مشورت کنید. همچنین پس از انجام آزمایش آن را در برنامه خود بگنجانید.

نخوردن غذاهای فراوری شده؛ راهی برای جلوگیری از بروز دیابت

غذاهای فراوری شده مانند سوسیس و کالباس، دسرهای یخ‌زده، چیپس و غیره همگی حاوی چربی ناسالم و نگهدارنده شیمیایی هستند. این محصولات باعث می‌شوند که خطر ابتلا به دیابت افزایش پیدا کند. در نتیجه به جای تنقلات فراوری شده از آجیل، سبزیجات و میوه‌ها استفاده کنید. این مورد یکی از مواردی است که برای پیشگیری از دیابت در طب سنتی به آن تاکید می‌شود.

نوشیدن قهوه یا چای؛ موثر در کاهش ریسک ابتلا به دیابت

نوشیدن آب به جای قهوه و چای تاثیر بیشتری دارد؛ ولی قهوه و چای نیز در جلوگیری از دیابت موثر هستند. مطالعات انجام شده نشان می‌دهد که استفاده روزانه قهوه خطر ابتلا به دیابت را 2 تا 54 درصد کاهش می‌دهد. علاوه‌بر این دو نوشیدنی، استفاده از چای سبز نیز تاثیر قابل‌توجهی در کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 دارد. حتما می‌گویید چگونه؟

در پاسخ باید بگوییم قهوه و چای حاوی آنتی‌اکسیدان‌هایی به نام پلی فنول هستند که از دیابت پیشگیری می‌کند. اما این نوشیدنی‌ها را بدون قند و شیرین‌کننده استفاده کنید. تا به اینجا راهکارهایی برای جلوگیری از دیابت مطرح کردیم. اما عموم مردم فکر می‌کنند که ابتلا به دیابت فقط برای بزرگسالان است. اما در سال‌های اخیر کودکان بسیاری به دیابت نوع 2 مبتلا شده‌اند. به‌همین‌جهت در ادامه در مورد این موضوع مطالبی را بیان کرده‌ایم.

نکاتی کاربردی برای جلوگیری از دیابت کودکان

متاسفانه دیابت نوع 2 در کودکان رو به افزایش است. برخی از راهکارهای پیشگیری از دیابت بزرگسالان برای کودکان نیز تاثیرگذار خواهد بود. اما برخی از آن‌ها مانند ترک سیگار و نوشیدن قهوه برای کودکان کاربرد ندارد. به همین دلیل چند نکته اختصاصی برای کاهش احتمال ابتلا کودکان به دیابت را در ادامه بررسی کرده‌ایم.

  • با کودکان بازی کنید. بهتر است که زمان‌هایی را برای گردش در طبیعت، قدم زدن یا بازی کردن در نظر بگیرید. لازم است که برای فعالیت کودکان انگیزه ایجاد کنید.
  • میان وعده‌های مغذی به کودک بدهید. سعی کنید میان‌وعده‌هایی که فیبر بالا و قند کمی دارند را در رژیم غذایی فرزندتان بگنجانید. مثلا آجیل را جایگزین چیپس کنید.
  • اجازه ندهید که با گوشی یا کامپیوتر بیش‌ازحد بازی کنند. در سال‌های اخیر استفاده از ابزارهای الکترونیکی در کودکان افزایش پیدا کرده است. این موضوع فعالیت کودکان را کاهش می‌دهد. در نتیجه سعی کنید برای کودک سرگرمی‌های متنوع دیگری ایجاد کنید.

رعایت نکاتی در لایف استایل کودکان باعث می‌شود که کودک شما سالم باشد. در نتیجه نیاز نیست که درگیر مراحل سخت و دردناک درمان دیابت شوید.

پیشگیری از دیابت کودکان با چند راهکار ساده

پیشگیری از دیابت با پیش گرفتن سبک زندگی سالم

در این مقاله راهکارهایی را گفتیم که به شما در راستای پیشگیری از دیابت کمک می‌کند. البته انجام این راهکارها فقط در جلوگیری از این بیماری موثر نیست و سلامتی را ارتقا می‌دهد. البته قرار نیست که برای سالم زندگی کردن چشم‌هایتان به لذت‌های زندگی ببندید. فقط باید مراقب باشید که زیاده‌روی نکنید و بدنتان را سالم نگه دارید. ما در بهار زندگی همراه شما هستیم که سلامتی را به خودتان هدیه دهید. اگر مشکوک به پیش دیابت هستید، حتما از متخصصان ما راهنمایی بخواهید. سلامتی مهم است و ما همراهتان هستیم.

نظرات کاربران

  +     1   =   4  

support image

نیاز به مشاوره دارید؟

021-22642277

همین حالا با ما تماس بگیرید...

  1     +     7   =

در حال ارسال...

Copyright 2024 bahar-e-zendegi.com