آریتمی قلب چیست و چه نشانه هایی دارد؟

بیماری‌های قلبی
1402/06/25

در این مقاله توضیح می‌دهیم آریتمی قلبی چیست و نشانه‌های آن را بررسی خواهیم کرد.

آریتمی قلب چیست و چه نشانه هایی دارد؟

ساعات کاری کلینیک

همه روزه به جز جمعه و روزهای تعطیل

09:00 - 21:00

طبق آمار بیمارستان جهرم استان فارس 5.8 درصد بیماران قلبی به دلیل آریتمی قلبی جان خود را از دست می‌دهند. آریتمی قلبی وضعیتی است که در آن قلب بیمار تپش بسیار نامنظمی دارد. در حالت معمولی سلول‌ها در قلب سیگنال الکتریکی ایجاد می‌کنند. سیگنال‌های الکتریکی از قلب عبور کرده و جریان الکتریسیته باعث منقبض شدن عضله قلب می‌شود و در این حین ضربان قلب رخ می‌دهد. هنگامی که این ریتم یا جریان دچار مشکل شود، آریتمی قلبی رخ داده است. آریتمی قلبی بسیار خطرناک بوده و در نهایت منجر به مرگ بیمار خواهد شد. در این مقاله از مجله بهار زندگی قصد داریم به سوال «آریتمی قلبی چیست» پاسخ دهیم و به نشانه‌ها و علائم این بیماری اشاره خواهیم کرد. بعد از خواندن این مقاله اطلاعات مفیدی از آریتمی قلبی و درمان درد قلب اورژانسی  به دست خواهید می‌آورید.

آریتمی قلبی؛ ضربان نامنظم قلب

آریتمی قلبی یا ضربان قلب نامنظم مشکلی در ریتم ضربان قلب است. در آریتمی قلبی ممکن است، ضربان قلب خیلی سریع یا آهسته و نامنظم باشد. ریتم نامنظم ضربان قلب موجب پمپاژ نامطلوب خون و اکسیژن به قسمت‌های مختلف بدن می‌شود و در نهایت موجب سکته قلبی یا حتی ایست قلبی خواهد شد.

قلب از 4 حفره تشکیل شده است که 2 حفره بالا دهلیز و 2 حفره پایین بطن نام دارند. زمانی که ریتم قلب در دهلیز و بطن‌ها تغییر کند، 2 نوع مشکل آریتمی قلب به نام برادیکاردی و تاکی کاردی رخ می‌دهند. در ادامه مقاله در ارتباط با برادیکاری و تاکی کاردی صحبت خواهیم کرد. همچنین عروق کرونری قلب را با آنژیوگرافی قلب می‌توان مشاهده و در برخی موارد درمان کرد. پیشنهاد می‌کنیم اگر دچار بیماری قلبی هستید، با کوچک‌ترین ناراحتی حتما به پزشک متخصص مراجعه کنید.

انواع آریتمی قلبی؛ تاکی کاردی و برادیکاردی

آریتمی قلبی انواع مختلفی دارد که برخی از آن‌ها خطرناک نیستند و نیاز به درمان ندارند. اما چند نوع از آریتمی وجود دارد که تهدیدآمیز هستند و حتما فرد بیمار باید زیر نظر پزشک متخصص درمان شود. آریتمی‌های خطرناک اگر تحت درمان قرار نگیرند، موجب بروز عوارضی همچون نارسایی قلبی، غش کردن، ایست قلبی و سکته قلبی می‌شوند. در این قسمت با انواع آریتمی قلبی آشنا می‌شویم.

  • تپش قلب: تپش قلب نوع کم خطر آریتمی قلبی است که نیاز به مراقبت دارد.
  • تاکی کاردی: در تاکی کاردی دهلیزها درگیر می‌شوند و ضربان قلب به بیش از 100 بار در دقیقه می‌رسد. البته در ورزش نیز افراد ضربان قلبشان بالا می‌رود. حالت تاکی کاردی زمانی رخ می‌دهد، که فرد فعالیت ورزشی یا تحرک ندارد.
  • برادیکاردی: در این حالت ضربان قلب بسیار آهسته است. دلیل کاهش ضربان قلب بسته شدن مدار الکتریکی یا از کارافتادگی گره سینوسی خواهد بود. در هنگام خواب معمولا ضربان قلب کاهش پیدا می‌کند. اما افرادی که دچار برادیکاردی می‌شوند، این اتفاق را در حالت طبیعی و بیداری تجربه می‌کنند.

آریتمی قلبی یکی از مهم‌ترین بیماری‌های قلبی است که با کوچک‌ترین رخدادها و تغییرات باید درمان شود. اگر دچار چنین علائمی شدید حتما با پزشک مشورت کنید. ممکن است بیماری قلبی شما با سی تی آنژیو یا تصویربرداری از قلب به‌راحتی مشخص شود.

آریتمی های خطرناک قلبی؛ تاکی کاردی و برادیکاردی

علت‌ بیماری آریتمی قلبی؛ از دیابت تا استعمال دخانیات

بعد از پاسخ به سوال «آریتمی قلب چیست» باید عنوان کنیم که این بیماری علت‌های بسیار مختلفی دارد. گرفتگی عروق، پرکاری غده تیروئید، دیابت، استرس و اضطراب و مصرف مواد مخدر فقط برخی از علت‌های آریتمی قلبی هستند. در این قسمت چند علت مهم آریتمی قلبی را شرح می‌دهیم.

  • فشار خون بالا: فشار خون بالا موجب افزایش ابتلا به بیماری عروق کرونر می‌شود. عروق کرونری رگ‌هایی هستند که دچار انسداد یا افتادگی می‌شوند.
  • بیماری قلبی از بدو تولد: برخی از افراد متاسفانه با مشکلات مادرزادی متولد می‌شوند. این مشکلات از هنگام تولد همراه آن‌ها بوده و شرایط زندگی را برایشان سخت خواهد کرد.
  • مشکلات تیروئید و دیابت: دیابت و تیروئید را باید در بروز بیماری آریتمی قلبی موثر دانست. دیابت موجب فشار خون می‌شود و بیماری عروق کرونری را تشدید خواهد کرد.
  • مصرف بیش از اندازه الکل و سیگار: مصرف نوشیدنی‌های الکلی و استعمال سیگار برای بدن بسیار مضر است. نیکوتین و الکل باعث افزایش ضربان قلب می‌شوند و نتیجه خوبی برای افراد سالم و بیماران قلبی ندارند.

افرادی که ضربان قلب نامنظم دارند، دچار آریتمی قلبی می‌شوند. پزشکان برای سنجش ضربان قلب در بازه‌های مختلف از دستگاه هولتر قلب استفاده می‌کنند. دستگاه هولتر قلب روی بدن بیمار نصب می‌شود و پزشک ضربان قلب بیمار را با این دستگاه به‌صورت کامل بررسی می‌کند.

رابطه مستقیم فشار خون، استرس و آریتمی قلب

علائم آریتمی قلبی؛ خستگی و اضطراب

آریتمی قلبی ممکن است بدون علامت باشد یا پزشک معالج آریتمی را در جریان یک معاینه معمولی تشخیص دهد. اما در بعضی افراد آریتمی قلبی با علائمی روبه‌رو است. معمولا علائم این بیماری بر اثر پمپاژ خون توسط قلب به وجود می‌آِید. تنگی نفس، اضطراب شدید، خستگی، تعریق بیش از اندازه، تپش قلب بالا و کندی ضربان قلب برخی از علائم شایع آریتمی قلبی هستند.
البته این نشانه‌ها باید در حالت طبیعی رخ دهد. تپش قلب شدید یا کاهش ضربان قلب فقط در حالت عادی خطرناک است. اگر دچار چنین نشانه‌هایی هستید، حتما به پزشک مراجعه کنید تا با دریافت نوار قلب از سلامت قلب خود مطمئن شوید. هزینه نوار قلب اصلا گران نیست و با انجام این کار از بروز مشکلات جدی پیشگیری خواهید کرد.

علائم آریتمی قلبی در زنان و مردان

روش‌های درمان آریتمی قلبی؛ عمل جراحی و دارو

چند روش برای درمان آریتمی قلبی وجود دارد. درمان‌هایی که قطعی هستند و موجب از بین رفتن آریتمی قلبی می‌شوند را در این بخش بررسی خواهیم کرد.

  • درمان با دارو: در برخی موارد نامنظم بودن ضربان قلب یا آریتمی قلبی را می‌توان با مصرف دارو درمان کرد. به همین دلیل بسیاری از پزشکان قبل از عمل جراحی، مصرف دارو را پیشنهاد می‌کنند.
  • شوک الکتریکی: درمان با با شوک الکتریکی یکی از روش‌های تقریبا غیر تهاجمی درمان آریتمی قلبی محسوب می‌شود. شوک الکتریکی باعث فیبریلاسیون دهلیزی شده و پمپاژ خون به حالت طبیعی بازمی‌گردد.
  • عمل جراحی: آخرین راه درمان آریتمی قلبی عمل جراحی است. اگر روش‌های دارویی یا شوک روی فرد بیمار موثر نباشد، جراحی بای پس روی بیماران انجام خواهد شد.

آریتمی قلبی از جمله بیماری‌های قلبی است که باید جدی گرفته شود. درمان این بیماری شاید در مرحله اول ساده باشد اما با بروز علائم بیشتر و زمان طولانی‌تر ممکن است، سخت‌تر شود؛ بنابراین این بیماری را تا جای ممکن جدی بگیرید.

درمان سریع آریتمی قلب با دارو و عمل جراحی

رژیم غذایی و سبک زندگی سالم؛ پیشگیری از آریتمی قلبی

در این مقاله از مجله بهار زندگی در رابطه با آریتمی قلبی صحبت کردیم و به سوال «آریتمی قلب چیست» پاسخ دادیم. درحالت‌کلی آریتمی قلبی یکی از بیماری‌های قلبی خطرناک است که موجب مرگ افراد می‌شود. توصیه می‌کنیم زمانی که با کوچک‌ترین مشکلات قلبی مواجه می‌شوید، حتما به پزشک متخصص مراجعه کنید. برای پیشگیری از آریتمی قلبی از مصرف غذاهای چرب و تند پرهیز کنید. همچنین انجام فعالیت بدنی روزانه موجب سلامت بدن می‌شود و برای پیشگیری از بیماری‌های قلبی بسیار موثر است.

نظرات کاربران

  1     +   =   4  

support image

نیاز به مشاوره دارید؟

021-22642277

همین حالا با ما تماس بگیرید...

  -     7   =   7  

در حال ارسال...

Copyright 2024 bahar-e-zendegi.com