علت واریس مچ پا چیست و چگونه آن را درمان کنیم؟

مجله واریس
1402/06/26

در این مقاله درباره علائم و علت بروز واریس مچ پا صحبت کنیم. در ادامه نیز بهترین روش‌های درمان واریس مچ پا را نیز موردبررسی قرار می‌دهیم.

علت واریس مچ پا چیست و چگونه آن را درمان کنیم؟

کلینیک بهار زندگی

  • کادر پزشکی متخصص و مجرب
  • ارائه مسیر درمان ویژه، مختص هر بیمار
  • استفاده از تجهیزات پیشرفته و تکنولوژی روز دنیا
  • صرف زمان کافی برای مراجعین

ساعات کاری کلینیک

همه روزه به جز جمعه و روزهای تعطیل

09:00 - 21:00

واریس یکی از شایع‌ترین عارضه‌های عروقی است که حدود ۱۰ تا ۲۰ درصد از جمعیت جهان را به خود درگیر می‌کند. واریس مچ پا معمولا بر اثر ایستادن یا نشستن طولانی‌مدت ایجاد می‌شود؛ بااین‌حال، عوامل دیگری نیز موجب نمایان شدن علائم واریس مچ پا می‌شوند. در ادامه این مقاله قصد داریم علت‌های به وجود آمدن واریس مچ پا را بررسی کنیم و اشاره‌ای به بهترین روش درمان واریس مچ پا داریم. اگر نشانه‌های واریس مچ پا را دارید، ادامه این مقاله را از دست ندهید.

بررسی علت‌های به وجود آمدن واریس مچ پا

به‌طورکلی، عارضه واریس بیش از هر قسمت دیگر بدن، در پاها ایجاد می‌شود. این اتفاق به دلیل غلبه رگ‌های پا به فشار جاذبه برای برگرداندن خون به قلب و فشار واردشده به پاها برای تحمل وزن رخ می‌دهد. واریس پا معمولا عارضه‌ای خطرناک نیست و نیاز به درمان ندارد؛ بااین‌حال، در مواقعی که رگ‌های واریسی دردناک و ناتوان‌کننده هستند، درمان واریس پا با لیزر یا سایر روش‌ها توصیه می‌شود. در ادامه علت‌های اصلی ایجاد واریس مچ پا را بررسی می‌کنیم.

اضافه وزن؛ یکی از مهم‌ترین دلایل ابتلا به واریس

دریچه‌های ورید در ناحیه ساق و مچ پا با نیروی جاذبه مقابله می‌کنند تا گردش خون به‌درستی در سراسر پاها ایجاد شود. علاوه‌بر این، پاها باید فشار ناشی از وزن بالای بدن را نیز تحمل کنند. در صورت داشتن اضافه وزن، دریچه‌های وریدی به دلیل تحمل وزن بالا ضعیف می‌شوند و به‌سختی می‌توانند گردش خون را در سراسر بدن ایجاد کنند.

روند ضعیف شدن رگ‌ها با افزایش فشار خون ناشی از چاقی، تسریع می‌شود. فشار خون نیز به دیواره شریان‌ها آسیب می‌رساند و همین موضوع به‌طورکلی، سیستم گردش خون را مختل می‌کند. این اختلال در صورت ادامه‌دار شدن به‌مرورزمان باعث نمایان شدن علائم واریس مچ پا و سایر قسمت‌های بدن می‌شود.

ابتلا به واریس پا به‌دلیل اضافه وزن و چاقی

بی‌تحرکی؛ ایستادن و نشستن‌های طولانی‌مدت باعث واریس می‌شود

بی‌تحرکی و نشستن طولانی‌مدت احتمال ابتلا به عارضه واریس مچ پا را بسیار بیشتر می‌کند. زمانی که به مدت طولانی بدون تحرک هستید، گردش خون دچار اختلال شده و خون در رگ‌های پا (خصوصا قسمت‌های تحتانی مانند مچ پا) راکد می‌ماند. همین موضوع تشدید نشانه های واریس پا یا بالا بردن ریسک ابتلا به این عارضه را در پی دارد. در چنین شرایطی باید در سریع‌ترین زمان ممکن به فکر درمان واریس مچ پا باشید تا این عارضه دردناک یا ناتوان‌کننده نشود.

بارداری؛ یکی از علت‌های ابتلا به واریس در جوانی

با بررسی برخی آمار و ارقام، متوجه می‌شوید که حدود ۴۰ درصد از زنان باردار، به عارضه رگ‌های واریسی مبتلا می‌شوند. علت این امر نیز واضح است؛ در زمان بارداری، حجم خون بدن بیشتر می‌شود و دریچه‌‌های وریدی باید فشار بیشتری را تحمل کنند.

علاوه‌بر این، در دوران بارداری به دلیل بزرگ شدن رحم، فشار وارد بر ورید اجوف تحتانی که خون را از پاها و لگن دریافت می‌کند، به‌مراتب بیشتر از شرایط عادی خواهد بود؛ بنابراین این ورید ضعیف می‌شود. همچنین، افزایش وزن بدن در دوران بارداری، فشار بیشتری را به پاها وارد می‌کند. همه این موارد در کنار تغییرات هورمونی، احتمال ابتلا به واریس مچ پا در بارداری را چندین برابر می‌کنند.

افزایش احتمال ابتلا به واریس مچ پا در دوره بارداری

ژنتیک؛ عاملی مهم در ابتلا به واریس مچ پا

یکی از مهم‌ترین عوامل ابتلا به واریس مچ پا، عامل وراثت است. بررسی‌ها نشان می‌دهد در ۸۰ درصد موارد، سابقه ابتلای یکی از والدین به واریس، احتمال ابتلای فرزندان به این عارضه را نسبت به افراد دیگر بیشتر می‌کند. در صورت داشتن سابقه ژنتیکی ابتلا به واریس، توصیه می‌کنیم در زمان مناسب برای درمان واریس مچ پا اقدام کنید. با وجود این که برخی از افراد حجامت برای واریس را روش درمانی موثری می‌دانند، ولی این روش از نظر پزشکی پذیرفته نیست؛ بنابراین برای درمان واریس پا باید به مطب پزشکان متخصص مراجعه کنید.

افزایش سن؛ کاهش انعطاف‌پذیری رگ‌ها و پدیدار شدن رگ‌های واریسی

با افزایش سن، رگ‌ها انعطاف‌پذیری و استحکام خود را از دست می‌دهند. در چنین شرایطی به دلیل فرسودگی دریچه رگ‌ها، پدیدار شدن علائم واریس مچ پا چندان دور از انتظار نیست.

کفش نامناسب؛ یکی از مهم‌ترین دلایل بروز واریس در ناحیه مچ پا

این موضوع اثبات شده است که کفش‌های نامناسب و غیراستاندارد، مانع عملکرد صحیح پمپ عضلات شده و فشار وریدی در بخش تحتانی پاها را افزایش می‌دهد. همین موضوع به‌مرورزمان باعث بروز علائم واریس مچ پا خواهد شد. البته با پوشیدن کفش‌های نامناسب، ممکن است علائم رگ به رگ شدن پا و اسپاسم عضلانی را در قسمت‌های مختلف پاها تجربه کنید.

ارتباط کفش نامناسب و بروز واریس مچ پا

علائم واریس مچ پا را بهتر بشناسید

علائم واریس مچ پا معمولا به‌صورت رگ‌هایی به رنگ بنفش تیره یا آبی در ناحیه مچ پا ظاهر می‌شوند. علاوه‌بر این، از رایج‌ترین علائم واریس مچ پا می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • رگ‌های پیچ‌خورده و متورم
  • درد پاها، مچ و قوزک پا
  • نازک شدن پوست
  • احساس سوزش، خارش و نبض در پاها، قوزک و مچ پا
  • گرفتگی عضلات ران یا ساق پا
  • احساس سنگینی و درد در پاها

به یاد داشته باشید که در ابتدای بروز علائم بالا با انجام روش‌های درمان واریس پا با ورزش می‌توانید از تشدید آن جلوگیری کنید؛ اما در موارد پیشرفته‌تر باید برای درمان واریس از روش‌های پزشکی بهره ببرید. در صورت تشدید علائم واریس مچ پا، ممکن است حساسیت‌های پوستی و زخم‌های سطحی نیز ایجاد شوند.

رگ‌های واریسی با رنگ بنفش تیره در ناحیه مچ پا

آشنایی با روش‌های پیشگیری از واریس مچ پا

در بسیاری از مواقع، مخصوصا زمانی که عامل وراثت در ابتلا به واریس دخیل باشد، به‌راحتی نمی‌توان از بروز نشانه‌های واریس پیشگیری کرد. بااین‌حال، رعایت موارد زیر تا حدودی از ابتلا به واریس جلوگیری کرده و علائم واریس مچ پا را کمتر می‌کند.

  • تغذیه مناسب: یکی از مهم‌ترین کارهایی که برای جلوگیری از ابتلا به واریس مچ پا می‌توان انجام داد، داشتن تغذیه مناسب است. تغذیه مناسب عملکرد کلی بدن و سیستم گردش خون را تنظیم کرده و دیواره عروق خونی و کبد را تقویت می‌کند. مصرف فیبرها، میوه‌ها، انواع ویتامین‌ها و سبزیجات را در رژیم غذایی خود داشته باشید.
  • جوراب واریس مچ پا: جوراب واریس مچ پا یکی از گزینه‌های درمان واریس مچ پا محسوب می‌شود و از پیش‌روی علائم این اختلال جلوگیری می‌کند. این جوراب‌ها فشار کمی را به پاها وارد می‌کنند تا گردش خون تحریک شده و از بروز علائم واریس مچ پا جلوگیری شود.
  • ورزش: ورزش کردن سیستم گردش خون و عضلات بدن را تقویت می‌کند؛ به همین دلیل در بسیاری از مواقع توصیه می‌شود برای جلوگیری از ابتلا به واریس مچ پا ورزش کنید. درصورتی‌که اضافه وزن دارید، با ورزش کردن می‌توانید وزن خود و فشار وارد بر رگ‌های پا را نیز کاهش دهید.
  • بالا نگه داشتن پاها:‌ یکی از روش‌های درمان واریس کف پا و مچ پا، بالا نگه داشتن پاها است. با این کار گردش خون تحریک شده و خون راکد در قسمت مچ پا، راحت‌تر به سمت قلب بازمی‌گردد.

به‌طورکلی، تا زمانی که عامل وراثت در ابتلا به واریس دخیل نباشد، تا حدود بسیاری می‌توان با تغییر سبک زندگی و انجام دادن چند کار ساده، از بروز علائم واریس مچ پا جلوگیری کرد.

استفاده از جوراب واریس برای درمان واریس مچ پا

بهترین روش‌های درمان واریس مچ پا

خوشبختانه به لطف پیشرفت علم پزشکی، روش‌های متعددی برای درمان واریس پا وجود دارند. در ادامه اشاره‌ای به روش‌های درمان واریس مچ پا خواهیم داشت:

درمان خانگی واریس مچ پا؛ روشی برای درمان واریس‌های بسیار خفیف

برخی از افراد، خصوصا کسانی که به‌تازگی علائم واریس را روی پاهای خود مشاهده کرده‌اند، برای رفع این عارضه روش‌‌های درمان خانگی واریس پا را امتحان می‌کنند. این افراد روش‌هایی مانند: استفاده از جوراب واریس مچ پا، ماساژ پا با استفاده از روغن‌های طبیعی و وازلین برای واریس و بالا بردن پاها برای تحریک جریان خون از پاها به سمت قلب را انجام می‌دهند؛ حتی عده‌ای معتقدند ماساژ رگ‌های واریسی با سرکه سیب درمان قطعی واریس پا است!

شاید در برخی از موارد نادر این روش‌های درمان خانگی واریس پا موثر باشند؛ ولی در بسیاری از موارد برای جلوگیری از گسترش رگ‌های واریسی در مچ پا، باید روش‌های پزشکی را امتحان کنید و امکان درمان قطعی واریس پا در خانه وجود ندارد. در ادامه روش‌های درمان قطعی واریس مچ پا را بررسی می‌کنیم.

اسکلروتراپی؛ یکی از بهترین روش‌های درمان واریس مچ پا

در روش درمان واریس مچ پا با اسکلروتراپی، یک محلول به‌طورمستقیم به رگ‌های واریسی تزریق می‌شود. این محلول باعث از بین رفتن رگ‌های واریسی خواهد شد. رگ واریسی تخریب‌شده پس از مدتی جذب بافت بدن می‌شود و در نهایت کاملا از بین خواهد رفت. اسکلروتراپی واریس پا در کلینیک بهار زندگی توسط پزشکان متخصص و باتجربه انجام می‌شود.

لیزر؛ معجزه درمان واریس با اشعه‌های لیزر!

در درمان واریس مچ پا با استفاده از لیزر، پزشک فیبرهای نازک لیزر را به رگ‌های واریسی وارد می‌کند. در این روش رگ‌های نازک واریسی با استفاده از اشعه لیزر مسدود شده و میزان نمایان بودن آن‌ها کم می‌شود. در واقع گرمای لیزر باعث از بین رفتن رگ‌های واریسی خواهد شد. عمل لیزر واریس بدون نیاز به بیهوشی و فقط با بی‌حسی موضعی انجام می‌شود. تعداد جلسات بسته به شدت واریس و نوع آن متفاوت خواهد بود و توسط پزشک تعیین خواهد شد.

فلبکتومی؛ عمل سرپایی برای درمان واریس مچ پا

در روش درمانی فلبکتومی، پزشک رگ‌های واریسی نزدیک به سطح پوست را به‌صورت قطعات کوچک خارج می‌کند و به این شکل، گسترش رگ‌های واریسی متوقف می‌شود. اگر رگ‌های واریسی در ناحیه مچ پا برای درمان با اسکلروتراپی بسیار بزرگ و برای درمان با لیزر بسیار کوچک باشند، روش فلبکتومی انتخاب مناسبی است.

برای انتخاب بهترین روش درمانی واریس مچ پا، باید حتما به پزشک متخصص مراجعه کنید. علاوه‌بر این، باید روش‌های درمانی پزشکی را در کلینیک‌های مجهز مانند بهار زندگی انجام دهید.

اسکلروتراپی؛ یکی از بهترین روش‌های درمان واریس مچ پا

درمان واریس مچ پا را به پزشکان متخصص بسپارید

در این مقاله دلایل بروز و روش‌های درمان واریس مچ پا را بررسی کردیم. واریس مچ پا ممکن است به دلیل مسائل ژنتیکی، بارداری، اضافه وزن، بی‌تحرکی یا موارد دیگر ظاهر شود. نکته‌‌ای که باید به آن توجه داشته باشید، درمان به‌موقع واریس تحت نظر پزشکان متخصص است. پزشکان متخصص و مجرب در کلینیک بهار زندگی، آماده عرضه خدمات درمانی مربوط به واریس هستند. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره خدمات این کلینیک، صفحه خدمات را بررسی کنید. برای تعیین وقت و مراجعه حضوری به کلینیک نیز می‌توانید با شماره‌های درج‌شده در سایت تماس بگیرید.

در پایان از شما دعوت می‌کنیم اگر سوالی درباره عارضه واریس مچ پا، علائم و دلایل بروز آن دارید، در قسمت نظرات با ما مطرح کنید. کارشناسان ما در کلینیک بهار زندگی، در سریع‌ترین زمان ممکن پاسخ شما را خواهند داد.

نظرات کاربران

  2     -   =   1  

support image

نیاز به مشاوره دارید؟

021-22642277

همین حالا با ما تماس بگیرید...

  3     +     4   =

در حال ارسال...

Copyright 2024 bahar-e-zendegi.com