هر آنچه که راجب درد قفسه سینه ناشی از استرس باید بدانید!

بیماری‌های قلبی
1402/06/25

در این مقاله علت به وجود آمدن درد قفسه سینه ناشی از استرس و راهکارهایی برای کنترل این درد را موردبررسی قرار می‌دهیم.

هر آنچه که راجب درد قفسه سینه ناشی از استرس باید بدانید!

ساعات کاری کلینیک

همه روزه به جز جمعه و روزهای تعطیل

09:00 - 21:00

بسیاری از افراد درد قفسه سینه را مرتبط با بیماری‌های قلبی می‌دانند، ولی همیشه هم اینطور نیست. درد قفسه سینه ناشی از استرس را در نظر بگیرید؛ احتمالا شما هم بارها با این مشکل مواجه شده‌اید. برخی از افراد در مواقع استرس‌زا، احساس اضطراب می‌کنند. در مقابل برخی از افراد ممکن است احساس اضطراب با شدت بیشتری را تجربه کنند و این احساس با نشانه‌های فیزیکی مانند درد قفسه سینه همراه می‌شود. در این مقاله قصد داریم علت به وجود آمدن درد قفسه سينه ناشي از استرس را بررسی کنیم و راهکارهایی برای درمان درد قلب پیشنهاد دهیم. اگر شما هم تابه‌حال درد عصبي قفسه سینه را تجربه کرده‌اید، ادامه این مقاله را از دست ندهید.

ارتباط پانیک و درد قفسه سینه؛ استرس چگونه باعث درد قفسه سینه می‌شود؟

گاهی اوقات با وقوع درد قفسه سینه ناشی از استرس، افراد فکر می‌کنند به بیماری قلبی مبتلا شده‌اند و برای پیدا کردن ارتباط پانیک و درد قفسه سینه کنجکاو می‌شوند. برای توضیح ارتباط بین استرس و درد عصبي قفسه سینه باید با تاثیری که حس اضطراب روی بدن دارد بیشتر آشنا شوید. استرس نوعی واکنش طبیعی بدن در مواقع احساس خطر است و بدن را برای نشان دادن واکنش مناسب در زمان بروز خطر و جلوگیری از آسیب دیدن آماده می‌کند. استرس باعث ترشح هورمون آدرنالین در بدن می‌شود و همین موضوع افزایش فشار خون، افزایش ضربان قلب، بالا رفتن سرعت تنفس و کم‌عمق شدن آن را به همراه دارد.

همه این‌ها به قلب فشاری بیشتر از حالت عادی را وارد می‌کند و ممکن است افراد احساس تپش قلب، اسپاسم و درد عصبي قفسه سینه را تجربه کنند. با ادامه پیدا کردن این حالات و کمبود اکسیژن و افزایش ضربان قلب، علائمی مانند سرگیجه و تنگی نفس به وجود می‌آیند. درصورتی‌که فردی با این علائم به پزشک مراجعه کند، احتمالا برای بررسی وضعیت قلب از او تست نوار قلب گرفته شود.

ارتباط پانیک و درد قفسه سینه به دلیل ترشح هورمون آدرنالین

آشنایی با علائم درد عصبي قفسه سینه

افراد مختلف بعد از وقوع حمله عصبی یا پانیک (Panic Attack) علائم متفاوتی را تجربه می‌کنند؛ در مقابل، کسانی که درد قفسه سینه ناشي از استرس را پشت سر می‌گذارند، علائم مشابهی دارند. این درد با حالاتی شبیه به موارد زیر نمایان می‌شود:

  • دردی تیز و کوبنده در یک نقطه که معمولا در سمت چپ و بالای قفسه سینه نمایان می‌شود. شدت این درد گاهی اوقات به حدی است که تنفس را با مشکل مواجه می‌کند.
  • احساس درد با لمس عضلات جدار قفسه سینه به دلیل انقباض و کشیده شدن عضلات قفسه سینه
  • احساس فشار و سنگینی در قفسه سینه
  • احساس ضربان در عضلات قفسه سینه

به دلیل شباهت‌هایی که بین علائم حمله قلبی و علائم درد عصبی قفسه سینه وجود دارد، برخی از افراد این دو را در لحظه شروع با یکدیگر اشتباه می‌گیرند و اضطراب بیشتری را تجربه می‌کنند. درد قفسه سینه ناشي از استرس در اکثر مواقع سریعا به وجود آمده و سریعا نیز از بین می‌رود؛ بااین‌حال به دلیل اسپاسم عضلانی برخی از افراد بعد از برگشتن به حالت عادی همچنان در ناحیه قفسه سینه احساس درد می‌کنند.

علائم استرس قلبی؛ احساس فشار در قفسه سینه

تفاوت بین درد قفسه سینه ناشی از استرس و درد مربوط به بیماری‌های قلبی

درد قفسه سینه ناشي از استرس ممکن است با دردهای مربوط به بیماری‌های قلبی و عروقی اشتباه گرفته شود. در برخی از مواقع نیز علت سوزش قلب به دلیل حمله پانیک یا بیماری‌های قلبی است و تمایز قائل شدن بین این دو از یکدیگر با چالش همراه خواهد بود. یکی از بزرگ‌ترین تفاوت‌ها بین درد قفسه سینه به دلیل استرس با درد قفسه سینه در زمان وقوع حمله قلبی، شدت و مدت زمان آن است. بعد از وقوع حمله عصبی یا احساس استرس شدید، در ناحیه قفسه سینه سریعا دردی به وجود آمده و از بین می‌رود. این درد به‌مرورزمان و با گذشت چند دقیقه کمتر می‌شود.

درد قفسه سینه به دلیل حمله قلبی، برای مدت زمان نسبتا طولانی (۲۰ دقیقه یا بیشتر) طول می‌کشد و با انجام دادن فعالیت‌های بدنی شدت بیشتری پیدا می‌کند. علاوه‌بر این، درد قفسه سینه در زمان وقوع حمله قلبی معمولا شدت بیشتری دارد و در بعضی از موارد به بخش‌های دیگر بدن مانند: بازوها، شانه‌ها، گردن و فک گسترش پیدا می‌کند. همچنین درد قفسه سینه در زمان وقوع حمله قلبی تعریق بیش از حد، سرفه یا حالت تهوع را برای برخی از افراد به همراه خواهد داشت.

راهکارهایی برای درمان درد قلب ناشی از استرس

همانطور که برای درمان قطعی تپش قلب باید به پزشک متخصص مراجعه کنید، برای درد قلب ناشی از استرس نیز بهترین اقدام مشورت کردن با پزشک متخصص است. بااین‌حال، روش‌هایی برای کنترل درد قفسه سینه ناشی از استرس وجود دارد که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم.

تمرین‌های تنفسی را جدی بگیرید

در مواقع احساس درد قفسه سینه ناشي از استرس،‌ کشیدن نفس‌های عمیق با ریتم آهسته و مشخص تا حدود بسیاری در کنترل و کاهش ضربان قلب و درمان درد قلب ناشی از استرس موثر باشد. نفس عمیق و کنترل‌شده، تپش قلب را به حالت عادی بازمی‌گرداند. برای این کار ۱۰ ثانیه دم، ۱ ثانیه حبس نفس و ۱۰ ثانیه بازدم را امتحان کنید.

از تکنیک‌های آرام‌سازی ذهن کمک بگیرید

در برخی از مواقع با تکنیک‌هایی مانند تصور یک مکان یا واقعه خوشایند و مدیتیشن می‌توانید ذهن خود را آرام کرده و علائم حمله عصبی و درد قفسه سینه را به تدریج از بین ببرید.

سبک زندگی سالم را در پیش بگیرید

اگر فردی هستید که حملات عصبی یا درد عصبي قفسه سینه را مکررا احساس می‌کنید، بهتر است برای درمان درد قلب ناشی از استرس تغییراتی را در سبک زندگی خود ایجاد کنید. سعی کنید ورزش روزانه را در برنامه خود جای دهید و رژیم غذایی سالم داشته باشید.

مراجعه به پزشک؛ بهترین روش درمان درد قفسه سینه ناشي از استرس

اگر درد قلب و قفسه سینه ناشی از استرس را مکررا تجربه می‌کنید، به‌هیچ‌عنوان به‌سادگی از این موضوع عبور نکنید. برای کنترل پانیک و درد قفسه سینه و برای این که بدانید کدام درد قلب خطرناک است، باید تحت نظر پزشک باشید و در صورت نیاز داروهای مناسب را مصرف کنید. علت به وجود آمدن درد قفسه سینه ناشی از استرس باید توسط پزشک متخصص تشخیص داده شود؛ گاهی اوقات این اتفاق با بیماری‌های قلبی ارتباط دارد. برای تشخیص و درمان درد قلب ناشی از استرس می‌توانید روی کمک پزشکان بهار زندگی حساب کنید. درصورتی‌که تابه‌حال درد قفسه سینه ناشي از استرس را تجربه کردید یا سوالی در این باره دارید، در قسمت نظرات با ما و سایر خوانندگان این مطلب به اشتراک بگذارید.

نظرات کاربران

  2     -   =   1  

support image

نیاز به مشاوره دارید؟

021-22642277

همین حالا با ما تماس بگیرید...

  3     -     3   =

در حال ارسال...

Copyright 2024 bahar-e-zendegi.com