علائم اولیه سکته قلبی چیست و چگونه میتوان آنها را از علائم مشکلات قلبی کمتر جدی تشخیص داد؟ در این مقاله ۵ مورد درد قلب جدی و 8 مورد علائم سکته را بررسی میکنیم.
آیا میدانید درد قلب در چه مواقعی نگرانکننده است؟ برخی از دردهای قلب هستند که باید جدی گرفته شوند و اهمیت ندادن به این دردها موجب آسیبهای جدی خواهد شد. درد قلب ممکن است بهخاطر بیماریهای مختلفی ایجاد شود و گاهی اوقات این دردها خبر از گرفتگی درعروق قلب میدهد. اگر درد قلب ناگهانی و شدید باشد، زنگ خطری برای سکتههای قلبی است و این علامت را باید جدی گرفت. در چنین مواقعی حتما باید با پزشک متخصص مشورت کنید. در این مقاله از مجله بهار زندگی قصد داریم به سوال «کدام درد قلب را جدی بگیریم» پاسخ دهیم. اگر شما هم مشکلات قلبی و عروقی دارید، مطالعه این مقاله را از دست ندهید.
برای مشاوره رایگان توسط متخصص قلب و عروق در کلینیک بهار زندگی، شماره تماس خود را وارد کرده و منتظر تماس کادر درمان ما باشید.
1- درد قفسه سینه؛ یکی از دردهایی که باید جدی گرفته شود
در پاسخ به سوال «کدام درد قلب را جدی بگیریم» باید عنوان کنیم درد قفسه سینه علتهای مختلفی دارد. درد قفسه سینه گاهی اوقات به دلیل موضوعاتی مانند سوءهاضمه یا استرس است؛ اما مسائل دیگری مانند حمله قلبی یا انسداد ریوی نیز بر درد قفسه سینه تاثیرگذار است. درد در قفسه سینه با علائمی مانند حس فشار، سنگینی، سوزش یا سفتی در سینه احساس میشود.
در برخی موارد نیز احساس ضعف و خستگی در افراد رخ میدهد. درد قفسه سینه ممکن است به دلیل کاهش اکسیژنرسانی یا افزایش اکسیژن باشد که هر 2 مورد جزو بیماریهای قلبی محسوب میشوند؛ بنابراین اگر درد در قفسه سینه را بهصورت ناگهانی چندین بار در طول شبانهروز احساس میکنید حتما از خدمات قلب و عروق در کلینیکهای پزشکی استفاده کنید.
2- درد جدی در ناحیه فک و گردن؛ یکی از علائم بیماریهای قلبی
طبق توصیه پزشکان، اگر شخصی درد در ناحیه فک را بهصورت طولانی مدت تجربه کند، باید به دنبال مراقبتهای پزشکی باشد. درد فک معمولا زمانی رخ میدهد که درد قفسه سینه به قسمتهای دیگر بدن سرایت میکند. همچنین معمولا افراد همراه با درد فک، درد در ناحیه گردن را نیز احساس میکنند که بسیار خطرناک است. دردهایی که با علائمی مانند درد قفسه سینه، حالت تهوع، عرق سرد یا تنگی نفس باشد، زنگ هشداری برای بروز بیماریهای قلبی یا حتی سکته قلبی خواهد بود و باید این مشکلات را کاملا جدی گرفت. البته درد در ناحیه فک ممکن است به دلیل آرتریت، ضربه فیزیکی یا مشکلات دندان رخ دهد و همچنین درد ناحیه گردن در مواقعی به خاطر آرتروز گردن یا فشار به گردن است.
در پاسخ به سوال «کدام درد قلب را جدی بگیریم» باید شرح دهیم، زمانی که مشکلات قلبی بهصورت مستمر ایجاد شود، احساس درد در ناحیه فک و گردن بالا میرود و فرد باید هرچه سریعتر با پزشک متخصص مشورت کند. معمولا پزشکان درمان اولیه را با نوار قلب شروع میکنند. هزینه نوار قلب اصلا گران نیست و برخی از مشکلات قلبی در نوار قلب کاملا مشخص خواهد شد.
3- درد قلب ناشی از آریتمی؛ زنگ اخطاری برای بیماریهای قلبی
شاید برای شما هم سوال پیش آمده که درد قلب چه زمانی خطرناک است؟ معمولا دردهایی که بیشتر از چند ثانیه زمان میبرند و به سایر نقاط بدن سرایت میکنند، بسیار خطرناک هستند و نباید آنها را نادیده بگیریم. آریتمی یا تپش قلب نامنظم هنگامی رخ میدهد که ریتم قلب از حالت عادی خود خارج شود. در این شرایط ممکن است فرد مقداری درد در ناحیه بالای شکم احساس کند. این مشکل زمانی اتفاق میافتد که پالسهای الکتریکی تنظیمکننده ضربان قلب درست عمل نکنند و دچار مشکل شوند.
آریتمی قلبی به 3 دسته تقسیمبندی میشود که فرد در این شرایط حالتهای مختلفی را تجربه میکند که به شرح زیر است:
- تاکی کاردی: تپش قلب بسیار سریع
- برادی کاردی: تپش قلب بسیار آهسته
- فیبریلاسیون: تپش قلب بهشدت نامنظم
درد قلب ناشی از بیماری آریتمی اصلا نباید نادیده گرفته شود و این درد ممکن است موجب آسیب جدی به عضله قلب و فرد شود. برای درمان درد قلب توصیه میکنیم به پزشک مراجعه کنید. انجام تست ورزش قلب تا حدود بسیاری وضعیت سلامتی قلب را مشخص خواهد کرد، ولی زمانی که فرد با درد قلب به کلینیک مراجعه کند، این آزمایش انتخاب مناسبی از نظر پزشکان نیست؛ زیرا در تست ورزش، فرد فعالیتهای ورزشی نسبتا سنگینی انجام میدهد که درد قلب را تشدید خواهد کرد.
4- درد در ناحیه دست چپ؛ دردی خطرناک و موثر در بیماری قلبی
درد دست چپ ممکن است به دلایل مختلفی مانند آسیب فیزیکی، ورزش بیش از حد یا فشار روی دست رخ دهد؛ اما زمانی که درد دست چپ به سمت قفسه سینه سرایت میکند و با علائمی مانند فشار خون، تنگی نفس، بیحالی و خستگی و عرق سرد ترکیب شود، بسیار خطرناک و نگرانکننده خواهد بود. اگر در شرایط عادی هستید و تمرینات پرفشار نداشتهاید، درد دست چپ را باید کاملا جدی بگیرید.
برخی اوقات درد دست چپ به دلیل گرفتگی عروق کرونری رخ میدهد و اگر چند دقیقه زمان ببرد، باید حتما به پزشک مراجعه کنید. اگر علاوهبر درد دست چپ، ضربان قلب نامنظم دارید، احتمالا پزشک از هولترمانیتورینگ برای ثبت ریتم تپش قلب شما استفاده میکند. دستگاه هولتر قلب روی بدن بیمار از یک تا چند روز قرار میگیرد و بعد از آن گزارشهای دقیق و درستی از ضربان قلب بیمار به پزشک میدهد.
5- درد گرفتگی عروق کرونری بههمراه عرق سرد و احساس سرگیجه
برای پاسخ به سوال «کدام درد قلب را جدی بگیریم» باید بیان کنیم زمانی که گرفتگی عروق کرونری رخ دهد، علائمی مانند نامنظم شدن ضربان قلب، تنگی نفس، سرگیجه و عرق سرد پدیدار میشود. درد قلب با این عوارض ممکن است بسیار خطرناک باشد و سریعا باید به پزشک متخصص مراجعه کنید. درد قلب ممکن است بهصورت یک احساس کوتاه باشد که در فواصل زمانی مختلف رخ میدهد.
احساس مچاله شدن و سوزش در مرکز سینه نیز در چنین مواقعی بسیار نگرانکننده است و این احساس در زمان درد قلب در بیماران مختلفی مشاهده میشود. درحالتکلی هر مشکلی که منجر به نمایان شدن علائم گرفتگی رگ قلب شود، بسیار خطرناک خواهد بود و نیاز به درمان فوری دارد.
8 مورد از علائم سکته قلبی
سکته قلبی میتواند با طیف گستردهای از علائم ظاهر شود. برخی از این علائم بسیار شایع هستند و برخی دیگر کمتر شایعاند. در اینجا به چند نشانه و علامت دیگر سکته قلبی اشاره میکنم:
درد یا ناراحتی در قسمت فوقانی بدن: علاوه بر درد قفسه سینه، ممکن است درد یا ناراحتی در بازوها، پشت، گردن، فک، یا معده احساس شود.
عرق سرد: تعریق سرد ناگهانی، که میتواند بدون فعالیت فیزیکی شدید و بدون دلیل واضحی رخ دهد.
خستگی شدید: احساس خستگی یا ضعف غیرعادی و ناگهانی که نمیتواند به طور کامل با استراحت برطرف شود.
اضطراب یا حس ترس: برخی افراد ممکن است احساس اضطراب یا ترس ناگهانی و بدون دلیل مشخص کنند.
تپش قلب: احساس ضربان قلب غیرطبیعی، تپش سریع یا ناگهانی.
علائم گوارشی: علاوه بر حالت تهوع و استفراغ، ممکن است درد یا ناراحتی در معده و سوءهاضمه نیز وجود داشته باشد.
نفس تنگی: مشکلات تنفسی و احساس سختی در تنفس که ممکن است همراه با فعالیت بدنی یا در حالت استراحت بروز کند.
سرگیجه یا غش: احساس سرگیجه، سبکی سر، یا حتی غش ممکن است نشانه سکته قلبی باشد.
توجه به این نکته مهم است که علائم سکته قلبی در افراد مختلف، بهویژه زنان، افراد مسن و بیماران دیابتی، ممکن است متفاوت باشد و همیشه به شکل درد قلب جدی ظاهر نشود. در صورت مشاهده هر یک از این علائم، بهتر است فوراً به پزشک مراجعه کرده یا با اورژانس تماس بگیرید.
درمان درد قلب با مراجعه به پزشک متخصص
در این مقاله از مجله بهار زندگی به پرسش «کدام درد قلب را جدی بگیریم» پاسخ دادیم و علائم برخی از مشکلات قلبی را با هم بررسی کردیم. بهطورکلی دردهای متفاوتی ممکن است در قسمتهای مختلف بدن رخ دهد که برخی از آنها زنگ هشدار بیماریهای قلبی محسوب میشود. دردهایی در ناحیه گردن، فک، دست چپ و قفسه سینه اگر بیشتر از چند دقیقه طول بکشد، نگرانکننده است و در چنین مواقعی باید به پزشک متخصص مراجعه کنید.
پیشنهاد میکنیم برای درمان درد قلب از پزشکان متخصص کلینیک بهار زندگی کمک بگیرید. در کلینیک بهار زندگی انواع خدمات بیماریهای قلبی و عروقی عرضه میشود. همچنین در این مرکز دستگاههای پیشرفتهای برای درمان عارضه واریس پا وجود دارد که با مراجعه به صفحه اصلی کلینیک بهار زندگی میتوانید خدمات مختلف این مرکز را مشاهده کنید.
سلام وقت بخیر ببخشید دوست من حدودا ۱۶ ۱۷ سالشه بعد فکر کنم یه بیماری قلبی داشته دکتر بهش گفته اگه قرصات تموم شد و بازم علائم داشتی بیا الان وقتایی که عصبانی و ناراحت میشه قفسه سینه و قلبش درد میگیره و استرس میگیره هم همینطور همراه با خلط خونی بالا میاره بهش هرچقدر میگم اسم بیماریت چیه نمیگه دکترم نمیره خیلی نگرانشم
سلام وقت به خیر. با آرزوی سلامتی. میتونید شمارهتون رو بذارین تا مشاوره رایگان قبل از ویزیت داشته باشین. و برای دوستتون در صورت صلاح دید، نوبت بگیرین.
سلام خسته نباشید من تقریبا این علایم رو دارم ولی ن باهم من سرگیجه و سبکی سر رو دارم حتی وقتی هم دراز کشیدم هم احساس میکنم ک خونه دور سرم میچرخه بلندم ک میشم همون احساس رو دارم.تنگی نفس عرق سرد درد قفسه سینه هم دارم علاوه براون بعضی وقتا نفس ک میکشم ی سوزش عجیبی از قلبم تا پشتم حس میکنم مخصوصا مواقعی که نفس عمیق میکشم.وقتی عصبی و استرسی میشم کل بدنم مخصوصا جفت دستام،گردنم در بعضی موارد،قلبمم درد میگیره.ووقتی هم گریه میکنم ب طرز عجیبی چشام سنگین میشه و خمیازه میکشم و خوابم میاد وسط گریه کردن ممنون میشم بم کمک کنید
سلام و عرض ادب. اگر سن شما بالای ۳۵ سال و سابقه دیابت، چربی خون و فشار خون دارین، حتما به یک پزشک متخصص قلب و عروق مراجعه کنید. در غیر این صورت، به پزشک گوش و حلق و بینی مراجعه کرده که پیگیری وضعیت شوید. اگر جواب ایشون هم مشکلی در پی نداشت، حتما اکو قلب انجام بدین. با آرزوی سلامتی برای شما