واریس لگنی چیست؟ بررسی نشانه‌ها، علل و نکات درمانی

مجله واریس
1402/06/26

در این مقاله درباره واریس لگنی، علائم و روش‌های درمان آن را بررسی می‌کنیم.

واریس لگنی چیست؟ بررسی نشانه‌ها، علل و نکات درمانی

کلینیک بهار زندگی

  • کادر پزشکی متخصص و مجرب
  • ارائه مسیر درمان ویژه، مختص هر بیمار
  • استفاده از تجهیزات پیشرفته و تکنولوژی روز دنیا
  • صرف زمان کافی برای مراجعین

ساعات کاری کلینیک

همه روزه به جز جمعه و روزهای تعطیل

09:00 - 21:00

حدود یک سوم از بانوان در طول زندگی با دردهای مختلف ناحیه لگن مواجه می‌شوند. دردهای لگن علت‌های بسیاری دارد که یکی از آن‌ها احتقان لگن است. احتقان لگن که با نام واریس لگن نیز شناخته می‌شود، به‌معنای جمع شدن خون در رحم، تخمدان‌ها یا واژن است. معمولا واریس لگنی در خانم‌های بین 20 تا 50 سال مشاهده‌ می‌شود. در این مقاله از مجله بهار زندگی قصد داریم در رابطه با درمان واریس لگنی صحبت کنیم و اشاره‌ای به علائم و راهکارهای درمان این عارضه خواهیم داشت. اگر شما هم در ناحیه لگن دچار درد هستید، مطالعه این مقاله قطعا برایتان مفید خواهد بود.

واریس لگن چیست؟ علت‌های ایجاد واریس لگنی

برخی اوقات رگ‌های اطراف رحم، تخمدان‌ها و کف لگن به‌ دلایل مختلف پر از خون یا گشاد می‌شوند که در این حالت واریس لگنی رخ می‌دهد. واریس لگن در بیشتر مواقع با درد همراه است. علت اصلی واریس لگن از نظر پزشکی مشخص نیست، اما در برخی اوقات این عارضه به‌دلیل ناهنجاری‌های آناتومیک یا اختلالات هورمونی به وجود می‌آید. معمولا بانوانی که دوران بارداری را از سر گذرانده‌اند، به دلیل تغییرات هورمونی یا افزایش وزن به واریس لگن دچار می‌شوند.

افزایش فشار در تخمدان‌ها دیواره‌های ورید را ضعیف می‌کند و موجب واریس لگن خواهد شد. واریس لگن با واریس سایر قسمت‌های مختلف مانند پا تفاوت دارد و از روش‌های مختلفی نیز برای درمان آن استفاده می‌شود. به‌عنوان مثال، از بین بردن واریس پا با لیزر و اسکلروتراپی امکان‌پذیر است که از این روش برای درمان واریس لگنی استفاده نمی‌شود. در ادامه روش‌های درمان واریس لگنی را بررسی خواهیم کرد.

تغییرات هورمونی و ناهنجاری آناتومیک از علت‌های اختلال واریس لگنی 

علائم واریس لگنی؛ درد مزمن و شدید در ناحیه لگن و کمر

علائم واریس لگنی معمولا با دردهای مکرر در لگن و واژن اتفاق می‌افتد. در این قسمت برخی از علائم واریس لگن را بررسی می‌کنیم:

  • درد ناحیه لگن: درد و تیر کشیدن لگن یا پایین کمر به خصوص در مواقعی که فرد در حالت ایستاده قرار دارد.
  • بی‌اختیاری ادرار: در مواقع کمی درد در ناحیه مثانه رخ می‌دهد که منجر به بی‌اختیاری ادرار می‌شود.
  • روده تحریک‌پذیر: درد واریس لگن موجب اسهال بیش از اندازه یا ابتلا به یبوست خواهد شد.
  • درد در طول رابطه جنسی: درد واریس لگن ممکن است روی رابطه جنسی تاثیرگذار باشد و در چنین مواقعی فرد در حین رابطه جنسی احساس درد شدیدی خواهد کرد.
  • درد ناحیه واژن: ناحیه واژن در زمان واریس لگنی حساس‌تر شده و در زمان ادرار فرد دچار سوزش می‌شود.

واریس لگن ممکن است در آقایان نیز رخ دهد، اما اکثر مواقع این عارضه در بانوان دیده می‌شود. واریس لگن در مردان گاهی اوقات به دلیل واریکوسل بیضه اتفاق می‌افتد که درد در ناحیه لگن و کمر احساس خواهد شد. از جمله عوارض واریس لگن در مردان می‌توان به مشکلات اسپرم اشاره کرد که اگر درمان خاصی صورت نپذیرد، مردان دچار ناباروری می‌شوند.

علائم واریس لگن؛ درد شدید در ناحیه پایین کمر و شکم

تشخیص واریس لگنی؛ سونوگرافی و تصویربرداری‌های مختلف

تشخیص واریس لگن توسط پزشک متخصص انجام می‌شود. معمولا از طریق سونوگرافی شکم و ونوگرافی لگن می‌توان واریس لگنی را تشخیص داد. پزشکان با استفاده از سونوگرافی به‌طورمستقیم ریفلاکس خون یا برگشت خون را به تخمدان‌ها بررسی کرده و رگ‌های ضعیف و پرخون لگن را شناسایی می‌کنند. در برخی مواقع نیز سونوگرافی اطلاعات لازم را منتقل نمی‌کند و تشخیص واریس لگن از طریق توموگرافی کامپیوتری یا تصویربرداری با رزونانس مغناطیسی انجام می‌شود.

اختلال در سرخرگ‌های بدن موجب عارضه واریس خواهد شد. در برخی مواقع ممکن است علائم واریس با گرفتگی رگ‌های پا خود را نشان دهد. پیشنهاد می‌کنیم برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه مقاله تحت عنوان «گرفتگی رگ پای چپ» را در مجله بهار زندگی مطالعه کنید. در این مقاله کلیه نشانه‌های واریس در رابطه با گرفتگی رگ‌های پا را بررسی می‎کنیم.

تشخیص واریس لگن از طریق روش‌های تصویربرداری

ونوگرافی لگن؛ قطعی‌ترین روش تشخیص واریس لگن

ونوگرافی لگن یکی از روش‌های قطعی و مطمئن برای تشخیص واریس لگنی است. ونوگرافی لگن با استفاده از یک سوند یا لوله که از ناحیه کشاله ران وارد بدن فرد بیمار می‌شود، انجام خواهد شد. در این روش یک ماده بر پایه ید که در تصاویر اشعه ایکس قابل تشخیص است، به بدن بیمار تزریق شده و رگ‌های واریسی در لگن و تخمدان تحت نظر قرار می‌گیرد. ونوگرافی لگن برای تشخیص لخته‌های خون یا انسداد رگ‌ها نیز انجام می‌شود.

درمان واریس لگنی؛ از تغییر سبک زندگی تا روش‌های پزشکی

برای درمان واریس لگنی در ابتدا فرد بیمار باید تا حدودی سبک زندگی خود را تغییر دهد. ورزش و رژیم غذایی دو عامل موثر در درمان واریس لگن هستند. ورزش برای درمان واریس لگن و پیاده‌روی یا دویدن به بهبود سریع‌تر واریس لگن کمک خواهند کرد. همچنین به دلیل مشکلات معده توصیه می‌کنیم از رژیم‌های خاص غذایی مانند ترکیبات غلات و حبوبات استفاده کنید و نوشیدن فراوان مایعات برای درمان واریس لگن نباید فراموش شود.

روش‌های پزشکی؛ قطعی‌ترین روش‌های درمان واریس لگنی

توجه داشته باشید هیچ روشی برای درمان واریس لگنی در طب سنتی وجود ندارد و برای درمان واریس لگن باید به پزشک متخصص مراجعه کرد. برخی از داروهای غیراستروئیدی و ضدالتهابی درد مزمن واریس را کمتر می‌کنند، اما برای درمان قطعی واریس لگن باید از اسکلروتراپی فوم یا آمبولیزاسیون ورید لگن استفاده کرد. در روش اسکلروتراپی ماده‌ای به بدن بیمار تزریق می‌شود که رگ‌های واریسی را مسدود می‌کند و موجب بهبود عارضه فرد خواهد شد.

همچنین در روش آمبولیزاسیون ورید لگن برش کوچکی روی ناحیه ران ایجاد شده و رگ‌های واریسی از طریق لوله‌ای کوچک درمان می‌شوند. انجام این عمل تقریبا کمتر از یک ساعت زمان می‌برد. گرفتگی رگ‌ها یا واریس ممکن است به شکل‌های مختلفی در سایر اندام‌های بدن ایجاد شود؛ به‌عنوان مثال، واریس مری یکی از انواع واریس است که احتمال خونریزی داخلی را افزایش می‌دهد. توصیه می‌کنیم برای آشنایی بیشتر با واریس مری مقاله تحت عنوان «واریس مری چیست» را در مقاله بهار زندگی مطالعه کنید. در این مقاله علائم، علت‌ها و راه درمان واریس مری را شرح داده‌ایم.

ورزش برای درمان واریس لگن؛ روش‌های مختلف درمان واریس لگن

چرا کلینیک بهار زندگی بهترین مرکز برای درمان انواع واریس است؟

در این مقاله در رابطه با واریس لگنی صحبت کردیم و اشاره‌ای به‌ علت‌ها و روش‌های درمان واریس لگنی داشتیم. درحالت‌کلی اختلالات واریس در بدن می‌تواند زنگ خطری در مقابل بیماری‌های قلبی عروقی باشد. هنگامی که افراد دچار واریس‌های مختلف در بدن می‌شوند، باید سبک زندگی بهتری را دنبال کنند و ورزش و رژیم غذایی را در برنامه روزانه خود قرار دهند.

توصیه می‌کنیم هنگامی که دچار واریس شدید، حتما به پزشکان متخصص کلینیک بهار زندگی مراجعه کنید. کلینیک قلب و عروق بهار زندگی سال‌ها است در زمینه مشکلات قلبی و عروقی و واریس فعالیت می‌کند. وجود تجهیزات پیشرفته و پزشک‌های متخصص این کلینیک در درمان واریس موجب بهبود سریع‌تر اختلالات واریس خواهد شد. برای مشاهده کلیه خدمات مرکز بهار زندگی به صفحه اصلی سایت مراجعه کنید.

نظرات کاربران

  8     -   =   3  

support image

نیاز به مشاوره دارید؟

021-22642277

همین حالا با ما تماس بگیرید...

  6     -     6   =

در حال ارسال...

Copyright 2024 bahar-e-zendegi.com