در این مقاله درباره علائم واریس بارداری و روشهای درمان این عارضه صحبت میکنیم.
حدود 28 درصد از بانوان جهان، واریس در بارداری را تجربه میکنند که بهخاطر افزایش وزن در زمان بارداری است. رگهای واریسی هیچ خطری برای مادر و جنین ندارند؛ بااینحال خارش و درد ناشی از آن هرکسی را کلافه میکند. ازهمینرو درمان رگهای واریسی در بارداری قبل از پیشرفت این عارضه اهمیت چشمگیری دارد. رگهای واریسی زمانی ایجاد میشوند که فشار بسیاری به پاها و لگن مادر وارد شود. واریس ممکن است علامتهای خفیف تا شدیدی مانند درد و گرفتگی پاها یا نمایان شدن رگهای ارغوانیرنگ روی پوست داشته باشد. آشنایی با علائم واریس و دلایل بروز واریس در بارداری، به شما کمک میکند تا متوجه نوع واریس خود شوید و نسبت به درمان آن اقدام کنید. برای آشنایی کامل با واریس بارداری و بهترین روش درمان واریس ، پیشنهاد میشود این مقاله را مطالعه کنید.
علت واریس پا در بارداری چیست؟ افزایش حجم مایعات بدن
افزایش مایعات بدن در بخش لگن و رحم مادران باردار، یکی از اصلیترین دلایل واریس در بارداری است. جنین درون مایعی به نام آمنیوتیک شناور است؛ مایع آمنیوتیک بهتنهایی بین 1 تا 1.5 کیلوگرم وزن دارد و با ترکیب وزن جنین، بالغ بر 5 کیلوگرم میشود که فشار بسیاری به پاها و رگهای آن وارد میکند. همین فشار مضاعف در دوران بارداری علت اصلی بروز عارضه واریس در دوران حاملگی است.
همچنین دلایل دیگری مانند ژنتیک یا بارداریهای متعدد نیز احتمال ابتلا به عارضه واریس را افزایش میدهند. برای درمان واریس پا با لیزر باید بعد از بارداری و فارغ شدن اقدام کنید. البته میتوان در زمان بارداری از جورابهای واریس استفاده کرد تا از پیشرفت واریس جلوگیری شود. بهتر است زیر نظر یک پزشک متخصص واریس، نسبت به درمان واریس در دوران بارداری یا بعد از آن اقدام کنید.
علائم و روشهای تشخیص واریس در بارداری
اولین نشانه واریس پا در بارداری، مشاهده رگهای آبیرنگ در پشت پا، ساق یا زانو است. البته در برخی موارد ابتدا احساس درد و کوفتگی ایجاد شده و نشانهای از تغییر رنگ یا برجسته شدن رگها دیده نمیشود. اصلیترین علائم واریس در مادران باردار به سه دسته تغییر رنگ عروق، درد یا سنگینی پاها و تورم در قسمت مچ پا تقسیم میشود که در ادامه به بررسی آنها میپردازیم.
بهتر است برای درمان اصولی واریس، به پزشک متخصص مراجعه کنید تا ابتدا معاینه شوید و علائم شما بررسی شوند. روشهای درمان خانگی واریس پا بههیچعنوان برای درمان واریس در بارداری توصیه نمیشوند و بهتر است این کار را به پزشک متخصص بسپارید.
عروق خونی آبی رنگ؛ اولین نشانه واریس حاملگی
شایعترین نشانه واریس چه در دوران بارداری چه در افراد عادی، تغییر رنگ و باد کردن رگهای پا است. واریس زمانی ایجاد میشود که دیواره عروقی ضعیف شده و رگها بهصورت غیرعادی باد کنند. دلیل تغییر رنگ رگهای پا تجمع خون در عروق وریدی است.
اگر در دوران بارداری هستید، ممکن است ابتدا مویرگهای پا و سپس رگهای بزرگتر تغییر رنگ بدهند. توجه داشته باشید واریس بارداری بهراحتی قابل درمان است و نیازی به نگرانی نیست. به یاد داشته باشید که واریس فقط در افراد باردار ایجاد نمیشود و هر فردی اعم از پیر و جوان ممکن است به این عارضه مبتلا شود. جالب است بدانید که بارداری در کنار سبک زندگی غلط مانند نشستن یا ایستادن بیشازحد و مداوم، بهعنوان علت واریس در جوانی به شمار میروند.
واریس پا در بارداری باعث احساس درد و سنگینی در پاها میشود
بهجز باد کردن عروق وریدی، درد و سنگینی پا نیز نشانههای واریس در بارداری هستند. ممکن است در ماههای سوم یا چهارم بارداری، احساس درد و کوفتگی را در عضلات پا تجربه کنید. البته این علائم لزوما نشانه واریس نیستند و زمانی که با تغییر رنگ عروق همراه باشند، از علامتهای واریس خواهند بود. در زمان بارداری و در حالت عادی، بههیچعنوان برای درمان واریس پا با حجامت اقدام نکنید؛ متخصصان این روش درمانی واریس را اصلا پیشنهاد نمیکنند.
تورم و کبودی مچ پا؛ دو علامت واریس بارداری
واریس فشار بسیاری به رگهای پا وارد میکند که باعث ورم کردن پوست میشود. در مواردی که واریس در حال پیشرفت باشد، این تورم گسترش مییابد و به مرور باعث ورم کردن مچ پا یا کبودی خواهد شد. البته بارداری نیز باعث ورم مچ یا ساق پاها میشود.
اگر شک دارید که دلیل ورم کردن پا از واریس است یا بارداری، باید به پزشک مراجعه کنید. اگر این سوال در ذهن شما وجود دارد که برای واریس به چه دکتری مراجعه کنیم، باید بگوییم بهترین دکتر برای درمان واریس پا پزشک متخصص قلب و عروق است. اگر چنین پزشکی نمیشناسید، کلینیک بهار زندگی با پزشکانی مجرب و متخصص در زمینه درمان واریس و عروق، آماده خدمترسانی به شما عزیزان است.
بهترین روشها برای درمان واریس در بارداری
برای درمان واریس پا در بارداری، ابتدا باید نوع واریس را بشناسید. واریس ابتدا به شکل واریس مویرگی ایجاد میشود، بسیار سطحی بوده و حتی با پماد قابل درمان است. اگر واریس در مراحل اولیه درمان نشود، باتوجهبه ژنتیک فرد و سابقه واریس در خانواده، احتمال پیشرفت آن وجود دارد. البته واریس پیشرفته نیز روشهای درمان بسیاری دارد که در ادامه به توضیح آنها میپردازیم.
لیزردرمانی؛ بهترین روش درمان واریس بارداری
لیزر بهترین روش برای درمان واریس پا بعد از بارداری است که برای واریس سطحی تا پیشرفته استفاده میشود. واریس از هر نوعی که باشد، با لیزر قابل درمان است. در این روش پزشک نور خفیف لیزر را به رگهای ملتهب میتاباند. اشعه لیزر با تنگتر کردن سیاهرگهای واریسی و ترمیم بافتهای زخمی باعث از بین رفتن واریس در بارداری میشود. همچنین این روش غیر تهاجمی بوده و بدون درد یا خونریزی انجام میشود.
اسکلروتراپی برای درمان واریس پا در بارداری
اگر عارضه واریس تبدیل به واریس عنکبوتی شود، باید به سراغ تزریق محلول اسکلروزانت بروید. این محلول بهصورت مستقیم درون رگ تزریق میشود و خون را وادار میکند تا از مسیر رگ سالم حرکت کند. رگ واریسی پس از مدتی از بین رفته و بقایای آن جذب بافت میشوند. برای درمان واریس حاملگی با دکتر متخصص مشورت کنید تا باتوجهبه نوع بیماری و هفتههای بارداری بهترین روش درمانی را به شما پیشنهاد دهد.
واریس حاملگی؛ عارضهای رایج در بانوان باردار
در مقاله «واریس در بارداری؛ شناسایی علت ها و علائم + روش درمان» هرآنچه که باید در رابطه با واریس حاملگی و نشانههای آن بدانید را بررسی کردیم. واریس در بارداری بسیار طبیعی است و اگر بهموقع درمان شود، هیچجای نگرانی ندارد. برای کاهش احتمال ابتلا به عارضه واریس، میتوانید روزانه مدتی را به پیادهروی و انجام ورزشهای بارداری اختصاص دهید. البته رژیم غذایی شما نیز اهمیت بسیاری دارد و غذاهای چرب نیز واریس را تشدید میکنند. شما چه تجربهای از واریس در بارداری و درمان آن دارید؟ نظرات و تجربیات ارزشمند خود را از طریق کامنتهای همین صفحه با ما به اشتراک بگذارید.
نظرات کاربران